10 km Schaatsen op het Schildmeer

Discussie in '2010-2011' gestart door henx (Henk Veenstra), 20 dec 2010.

 1. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Gisteren rondje geploeterd... Ik geef het maar toe, ik ben teveel kunstijs gewend om nog iets op dat natuurlijke spul te kunnen... Omgeving is vast wel aanwezig geweest, meer dan anderhalve meter voor me, schuin naar beneden heb ik niet gezien. Sneeuwhobbels, scheuren en ribbels... Ik kan er niks mee :?
  Nu zullen mijn langebaanschaatsen (carbon buizen) met niet-natuurijsronding daar ook vast wel aan meegeholpen hebben maar toch. 10 km gehad en weer klaar mee.

  Wel veel lof voor de mensen die de hele dag druk waren om de baan sneeuwvrij te maken / houden!
 2. Mandark

  Mandark Member

  Vertrouwd is het zeker, of het nog fijn schaatst hangt af van hoelaat je erop gaat. Eind van de ochtend was het nog goed te doen, begin van de middag werd de toplaag erg zacht en was het een stuk minder fijn schaatsen. Vannacht nog een klein beetje vorst om dat weer te doen opvriezen, maar ik betwijfel of dat lekker rijdt. Bovendien is er morgen overdag opnieuw dooi en vrij veel neerslag.

  Enorm fanatieke sneeuwschuivers daar. Er is inmiddels een baan van minimaal 8 meter breed rondom, sommige plekken meer dan 10 meter.
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Zo net lekker rondje geschaatst totdat het donker begon te worden, de ene kant van het meer was een beetje ploeteren door de zachte bovenlaag, andere kant was blijkbaar onder nul want daarwas nog redelijk hard ijs. De koek en zopie waren nog open en erg optimistich, van de week nog een wedstrijd en donderdag weer een toertocht, laten we het hopen want dit is een superbaan.
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  IJs is dik genoeg, maar het is vandaag wel veel slechter dan gisteren door de dooi, vooral aan de noorkant van het meer zitten veel slechte stukken, hoop dat de vorst en de ijsmeesters hier nog wat aan kunnen doen.

  Weet iemand trouwens of er tijdens de wedstrijd van as woensdag ook geschaatst kan/mag worden ?
  gr
  Freddy
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  De wedstrijden op woensdag gaan door. Er kan naast de wedstrijdbaan geschaatst worden voor toerrijders (er is een tweede baan gemaakt). Op donderdag zijn er toertochten. Hoop U allen te zien.

  Groeten de baanveger
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Is het ijs vandaag ook nog (gedeeltelijk) zo slecht als gisteren?
 7. nelis79

  nelis79 New Member

  weet niet hoe het gisteren was maar vanmorgen vroeg (0830) was wel alles weer opgevroren maar best was het niet. Behalve midden stuk. Misschien is er weer geveegd maar met de dooi weet ik niet of dat zal helpen.

  Hoop het beste voor de organisatie voor morgen.

  was wel heerlijk om drie ronden helemaal alleen op het schildmeer te schaatsen!
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Weet iemand ook of je woensdag zelf kan schaatsen op het Schildmeer i.v.m. de schaatsmarathon die gehouden wordt?
 9. nelis79

  nelis79 New Member

  paar berichten hiervoor staat de baanveger met uitleg
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  Fantastisch hoe het Schildmeer berijdbaar wordt gehouden door de schuivers en vegers.. Onze dank heren en dames! Ik rijd elke dag 1 of meer rondjes en om half 9 in de ochtend is het mooist, rood zonnetjekomt net door en zo stil. Wind vaak aan 1 kant wat heftiger, maar wat een verstilde witte natuur! Ijskwaliteit wordt iets slechter, maar geen grote scheuren en geen vastgevroren sneeuw.
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag twee rondjes Schildmeer. Ik vond het ijs prima. Er zaten zo nu en dan wat mindere stukjes tussen maar over het algemeen goed ijs. De baanvegers doen goed werk en zijn continu bezig. Hiervoor HULDE ! Er zijn ook een aantal doorsteekjes gemaakt zodat je niet de volle baan rond hoeft te rijden.
  Ik heb begrepen dat ook toerrijders morgen op het Schildmeer terecht kunnen
 12. Quiri

  Quiri Member

  Ik heb begrepen dat het morgen, net als vandaag onder nul blijft in het noordoosten (lees: Schildmeer!)
  Morgen ronde een uur of 1 ga ik :arrow: die kant op vanuit Groningen, jippieeeee!!!! :lol:
 13. ronv

  ronv Member

  Hier ook morgen richting schildmeer met mijn dochter eens een poging wagen op het meer
 14. Beste mensen,

  vandaag (dinsdag) samen met mijn dochter 4 en een half rondje gereden op het schildmeer. Overall ijskwaliteit redelijk, oostkant is prima tot zeer goed, westkant van het meer is wat minder doordat er gisteren, tijdens de dooi veel is gereden.
  Door de baanvegers diverse routes aangelegd met doorsteekjes op verschillende plaatsen zodat je zelf de route kunt kiezen die het beste bij je past. Of helemaal rond of verkorte versie. In de middag gezellig druk, mede door de aantrekkingskracht van de aanwezige koek-en-zopies.
  Goede dag gehad ondanks het iets mindere weer en aanwezige wind die het tegenwindse stuk redelijk pittig maakte.

  Voor iedereen een aanrader!!!

  Groet, Hedzer
 15. Mandark

  Mandark Member

  Nog iemand die vandaag geweest is en iets weet te melden over de kwaliteit? Morgen is de officiƫle toertocht en die wil ik waarschijnlijk meepakken.
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  Inderdaad vandaag geweest.
  Prachtige geborstelde en brede baan met zeer goed (natuur) ijs.
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag was het ijs weer zeer goed, zonnetje erbij, perfect,
  echt slechte stukken zijn er niet,
  imo het beste natuurijs van de laatste jaren.
  gr
  Freddy
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  paar rondjes op 29-12 , Prima te doen, glijdt niet overal even lekker, maar geen verraderlijke stukken en goed geveegd. Aanrader.
 19. Quiri

  Quiri Member

  Ja, gisteren ook geweest, het ijs was om te jubelen! Ik ga vanmiddag weer. Laatste keer voorlopig :?: :?: Ik hoop het niet....
 20. xiliosis

  xiliosis New Member

  Tocht was goed georganiseerd, misschien nog wel beter dan tijdens de vorige tocht. IJs nog steeds prima begaanbaar, en kwast van Hooghoudt ranja (1 euro)!

  Concluderend na afgelopen week: Op het Schildmeer hebben de vrijwilligers het ijs en faciliteiten het beste voor elkaar. Sneeuwvrij, koek en zopie, brede banen. Hulde daarvoor.

  Nog 1 minpuntje: Alle zwartrijders, ga jezelf toch ontzettend schamen.

Deel Deze Pagina