Olympische Spelen 5 km. mannen

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sabine, 2 feb 2010.

  1. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Nou ik zie het niet zo snel gebeuren op de 10. Van der Kieft is goed, maar ik denk dat Bokko nog net een stapje beter is. En ook Skobrev schat ik hoger in.
  2. Monique

    Monique Well-Known Member

    Naast (uiteraard) Sven en Bob als nummers 1 en 2, zie ik Shani Davis wel brons halen. In Bokko heb ik niet zo veel vertrouwen, die heeft sinds het vertrek van Mueller niet veel meer laten zien. Skobrev is me te wisselvallig, net als Blokhuijsen (zie EK). Marsicano kan ook voor een verrassing zorgen, maar ik ga toch voor Davis op brons.

    Verder ben ik ook wel heel benieuwd of het nu zeker is dat Sven in de laatste rit of slechts in de laatste groep start.
  3. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Loting 5k: Er zijn 4 groepen van 4 schaatsers gebaseerd op de resultaten uit de World Cups. Er wordt binnen de groep geloot, schaatsers uit eenzelfde land kunnen niet tegen elkaar loten tenzij er meer dan 2 schaatsers uit eenzelfde land in een groep zitten.

    Aangezien Kramer, de Jong, Skobrev en Bokko bovenaan staan in het wereldbekerklassement en er geen meerderheid van Nederlanders is. Zal Kramer tegen of Skobrev of Bokko schaatsen in de laatste of de op een na laatste rit. Hetzelfde geldt voor de Jong.

  4. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Persoonlijk hoop ik op Kramer-Bokko in de op een na laatste rit en op de Jong-Skobrev in de laatste rit. Dan moet Kramer ten minste lekker diep gaan voor zijn overwinning en kan het nog zeer spannend worden in de laatste rit.
  5. Monique

    Monique Well-Known Member

    Op papier ben ik het met je eens, maar omdat ik er niet aan moet denken dat Sven geen goud haalt, hoop ik toch vooral dat Sven gewoon in de laatste rit mag. Doe dan maar tegen Skobrev, hij heeft al zo vaak tegen Bokko gereden op de allround toernooien.
  6. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Mijn inschatting:

    Kramer is de enige topfavoriet. Al zo lang ongeslagen.
    De Jong en Fabris zijn de belangrijkste concurrenten. Zij zijn de enige anderen die dit jaar topraces gereden hebben en in hun loopbaan al belangrijke wedstrijden hebben gewonnen.
    Bokko, is de vierde kanshebber, talentvol, vorig jaar na Kramer de beste, maar won nog nooit een belangrijke wedstrijd.
    Hedrick, Marsicano en Skobrev komen daarna op basis van verleden of bewezen talent.
    Seung-Hoon Lee, Contin en Blokhuijsen zijn dit seizoen sterk en lijken potentieel te hebben om nog een stap voorwaarts te zetten. De vraag is of zij die stap zetten op de dag van de Olympische 5km.
  7. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik hoop op Sven in de laatste rit ten eerste voor mijn eigen spanning, ik krijg het al zo zwaar :p en ten tweede vind ik het altijd het mooist als de winnaar in de laatste rit zit en meteen weet dat hij gewonnen heeft :)
  8. Peterh

    Peterh New Member

    Leuk dat we de loting al bijna weten. Ik hoop op Sven in de laatste rit, vooral omdat hij dan msch net iets minder diep hoeft te gaan om te winnen aangezien er nog 2 loodzware klussen voor hem liggen.

    Ik had het liefste Sven en Bob in een direct gevecht tegen elkaar gezien. Ik snap het niet helemaal precies waarom ze geen deelnemers uit hetzelfde land tegen elkaar zouden willen. Ik kan wel wat bedenken, maar volgens mij gaat t nog steeds om het hardste schaatsen. En de nrs 1 en 2 van het wb klassement rijden volgens mij het hardst...
  9. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Kramer zou de 10e Nederlandse man worden met Goud in het langebaanschaatsen.

    Hierbij ook de link naar het artikel met filmpjes van alle 9 de vorige winnaars!!! http://nos.nl/os2010/artikel/132953-wor ... -tien.html
  10. Mazter

    Mazter New Member

    Kramer behaalde toch helemaal geen medaille op de 10k of vergis ik me nu?
  11. guus

    guus New Member

    Nee je vergist je niet. Kramer eindigde daar na een mislukte race zo'n beetje in de middenmoot.
  12. Duif

    Duif Well-Known Member

    Hmm wel een grote fout van NOS.nl om Kees Verkerk 2x goud te laten winnen in Grenoble. Hij won wel de 1500, maar werd 2e op de 5km achter Fred Anton Maier en voor Peter Nottet.
  13. JeedeBee

    JeedeBee Member

    Als ik dit reglement goed lees bestaat groep I uit 8 schaatsers en niet uit 4 schaatsers bij de Heren 5000. Alleen bij de dames 5000 en de heren 10000 bestaat groep I uit 4 schaats(t)ers. Gezien het aantal deelnemers op de 5000 heren zouden 4 groepen ook niet genoeg zijn als er maar 4 in een groep zouden zitten.
  14. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Je hebt gelijk. Ik had het woord "ladies" achter "5000 meter" over het hoofd gezien.

    Dat betekent dat de volgende acht schaatsers bij elkaar in de laatste lootgroep zitten:
    - Kramer
    - De Jong
    - Skobrev
    - Bokko
    - Fabris
    - Hedrick
    - Lee
    - Davis

    Stel dat we de volgende loting krijgen:

    rit 11: Kramer - Lee
    rit 12: Bokko - Hedrick
    rit 13: Davis - Fabris
    rit 14: de Jong - Skobrev

    Dan gaat het nog erg lastig worden voor Kramer om goud te pakken...
  15. Mazter

    Mazter New Member

    Ik denk dat als Kramer gewoon zijn ding doet en die rondjes zo snel mogelijk afwerkt hij van niemand iets te vrezen heeft. Hij is natuurlijk het veelzijdige van Kramer, hij kan op zijn tegenstander schaatsen of gewoon vlakke en vooral snelle rondjes schaatsen.

    Zijn laatste nederlaag kwam voort uit onderschatting. Hij dacht niet dat Fabris 6.07 kon schaatsen. een weekje later liet hij zien dat het 4 seconden sneller had gekund. Dat onderschatten laat hij niet nog een keer gebeuren, en zeker niet op de Spelen.
  16. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    De resultaten van de afgelopen Olympische Cyclus. Er zijn 36 5k of 10k's gereden (EK allround niet meegeteld). 30 daarvan zijn door Kramer gewonnen (en bij 5 was hij niet aanwezig). Zoals bekend is Kramer slechts 1x verslagen (door Fabris). Dat is nog eens domineren met een grote D.

    Gecombineerde 5k/10k

    Kramer
    WB: 18
    WK allr: 6
    wK afst: 6
    Totaal 30

    Fabris
    WB: 3
    WK allr: 0
    wK afst: 0
    Totaal: 3

    Bokko
    WB: 2
    WK allr: 0
    wK afst: 0
    Totaal: 2

    De Jong
    WB: 1
    WK allr: 0
    wK afst: 0
    Totaal: 1
  17. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik denk dat Sven zonder meer kan winnen, al moet hij in de allereerste rit van de allereerste groep. Hij is gewoon de allerbeste, en als hij alles uit de kast haalt, dan kan de rest daar gewoon niet aan komen.
  18. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Schildermans heeft het bevestigd gekregen..

    Hij zegt niks over een reserveplaats. Maar ja, de kans is natuurlijk ook vrij klein dat hij mag starten als hij reserve staat. Misschien heeft Shigejuki Dejima nog een nieuwe auto nodig :D :wink:
  19. Edwin

    Edwin Active Member

  20. Mik

    Mik New Member

    Klopt, Joshua Lose valt net buiten de boot, evenals de Australische sprinter Daniel Greig. Ontzettend zuur!!!

Deel Deze Pagina