Aegon Kwalificatie Toernooi 2 (AKT/OKT 2)

Discussie in 'Lange baan' gestart door Jeroen90, 29 dec 2009.

  1. Palko

    Palko Active Member

    Timmer start heus wel op de 1000m, maar ik verwacht inderdaad ook niet dat ze het zal redden. Jammer. Ik hoop voor Bruintjes dat zij het dan wel redt ook met het oog op haar toekomst. Bovendien vind ik het leuk voor haar, zeker na al die extra skate-offs die ze de afgelopen jaren heeft moeten schaatsen en ze er toch maar steeds weer staat!
  2. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik hoop op Wüst omdat ik in haar de grootste medaillekandidaat zie.
  3. Whieee

    Whieee New Member

    HEERENVEEN - Marianne Timmer constateerde vrijdag na afloop van haar verloren duel op de 500 meter dat het tweede olympisch kwalificatietoernooi gewoon te vroeg kwam.


    © ANP
    ''Ik rijd per week een halve seconde sneller. Deze wedstrijd komt twee weken te vroeg'', reageerde ze na haar nederlaag tegen Thijsje Oenema op de 500 meter. ''Het is jammer dat dit mijn kop gaat kosten.''
    Oenema was in beide races beduidend sneller dan de drievoudig olympisch kampioene en stelde daarmee een ticket naar Vancouver veilig.
    Voor Timmer rest nog maar één kans: maandag strijdt ze met Natasja Bruintjes en Ireen Wüst om één olympisch startbewijs op de 1000 meter.
    ''Ik zie zeker aanknopingspunten'', bleef Timmer positief. ''De opening is verbeterd en de goede temporondjes komen er aan.''
    Hoopvol
    De rijdster van Control raakte twee maanden geleden zwaargeblesseerd tijdens een valpartij bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. Ze brak daarbij haar hielbeen op meerdere plekken.
    Deelname aan het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) was daardoor onmogelijk, maar de revalidatie verliep zo snel dat ze wel kon deelnemen aan het OKT II.
    Ondanks de grote achterstand op de 500 meter blijft Timmer hoopvol. ''Ik heb nu twee 500 meters in mijn benen, dat heb je gewoon nodig'', sprak ze. ''Ik ga maandag weer mijn best doen.''
    © ANP
  4. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vind het superknap hoe hard Timmer nu alweer rijdt, het is sneller dan ik had gedacht. Maar nog niet snel genoeg, dus terecht dat Oenema naar Vancouver gaat. Wel heel leuk voor haar. :D Op de 1000 meter zie ik haar ook niet zomaar winnen, ik hoop dan dat Wüst zich plaatst want met een goede dag kan zij zomaar op het podium eindigen.

    Bij de mannen is het jammer voor Carl dat hij het bal moet openen en een tijd moet neerzetten, ik ben superbenieuwd hoe dit allemaal afloopt.
  5. sportman

    sportman New Member

    Jammer dat timmer het niet gered heeft.

    Wel irritant dat Carl als 1ste start, hem hebben we gewoon nodig voor de ploegenachtervolging, anders wordt dat drama.
  6. Koen

    Koen Well-Known Member

    nee hoor, Jan en Koen kunnen de TP ook prima rijden, persoonlijk heb ik liever nog Jan dan Carl.
    maar het is wel jammer dat Carl als eerste moet, want gezien erg goede tijd AKT1 vind ik dat hij recht had om als laatste te mogen rijden
  7. MSc

    MSc New Member

    In het ergste rampscenario zou Bob de Vries deze skate off winnen...

    Ik gun het hem zeker om de 5K te rijden als hij de beste blijkt te zijn, maar de Team Persuit zal daar enorm onder lijden...
  8. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De tijden zijn inderdaad niet indrukwekkend, maar je kan ze natuurlijk niet zomaar vergelijken met tijden in een grote wedstrijd. Thijsje Oenema wint gewoon terecht en Timmer wordt op waarde geklopt. 0,88 en 0,70 seconde verschil spreekt voor zich.

    Het is duidelijk dat de 500 meter niet meer het ondergeschoven kindje is van het Nederlandse schaatsen. We nemen maar liefst drie specialisten mee speciaal voor de 500 meter, dat is redelijk bijzonder lijkt me.
  9. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Bruintjes was anders wel sneller dan Wüst op het AKT.

    Gerrit
  10. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    De TP zou er iets onder kunnen lijden maar of dat veel is hangt af van de acceptatie van Sven.
    Aan de andere kant, als Carl wordt verslagen door Bob (zeker na de afgelopen weken waarin Bob niet bepaald gas heeft terug genomen) dan is hij gewoon niet goed genoeg.

    Gerrit
  11. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Niet mee eens. Wust start te langzaam en dat zal op de OS niet veel beter zijn. Ze kan zich beter volledig op de 2 andere afstanden richten dan nog een extra afstand meepikken. Bruintjes kon nog wel eens voor een verrassing zorgen. Als zij zich zou plaatsen kan Timmer niet meer mee als reserve.
  12. Regenboog

    Regenboog Member

    Balen zeg dat Carl als eerste start. Om het helemaal eerlijk te maken zou je de tijden geheim moeten houden, dan kan niemand zich optrekken aan het schema van een ander. Maar ja, dat is vrijwel onmogelijk om te doen.
  13. Zenschaatser

    Zenschaatser New Member

    Re: Aegon Kwalificatie Toernooi 2

    Er is geen uitgedaagde aanwezig, dus die heeft geen extra rechten.
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Mijn idee voor een eerlijke skate-off:
    een kwartetstart met Blokhuijsen - WOH en Verwey-B. de Vries. Daarna mag Verheyen solo proberen de beste tijd te verbeteren.

    De kans op inhalen lijkt me minimaal gezien hun eerder gereden tijden.
  15. MSc

    MSc New Member

    Helaas voor carl:

    Heren 5.000 meter / 11.00 - 13.00 uur.
    Er wordt gestart met de 5.000 meter heren op 25 januari.
    Alle ritten worden solo gereden met start in de binnenbaan.

    Rit 1: Carl Verheijen
    Rit 2: Bob de Vries
    Rit 3: Jan Blokhuijsen
    Rit 4: Wouter Olde Heuvel
    Rit 5: Koen Verweij

    Ook Bruintjes wordt dit voordeel door het lot niet gegund:

    Dames 1.000 meter / 11.00 - 13.00 uur.
    Als Marianne Timmer niet start, wordt er geen AKTII gehouden voor de 1.000 meter dames.
    Alle ritten worden solo gereden met start in de binnenbaan.

    Rit 1: Natasja Bruintjes
    Rit 2: Marianne Timmer
    Rit 3: Ireen Wüst
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wel toevallig dat de stayers in de eerste 2 ritten zitten?
  17. Dragonflame

    Dragonflame New Member

    Aiaiai, duidelijk is deze wedstrijd te vroeg voor timmer... konden we die 1000 meter nou maar 2 week uitstellen. :(
    Ik wou dat ze als laatste kon starten... Ze moet zichzelf heel goed bijelkaar rapen wil ze dit ticket nog pakken, ik vrees dat het allemaal voorbij is.
  18. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Als Bob de Vries en Jan Blokhuijsen in de eerste twee ritten hadden gezeten was vast iemand op TVM-conspiracies gekomen. Als Carl Verheijen laatste was waren mensen ervan overtuigd dat gedaan was omdat het eerlijk is. Ik zie niet in waarom het niet toevallig zou zijn dat Bob de Vries en Carl Verheijen voor de anderen moeten rijden.
  19. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Jammer dat Marianne het op de 500 meter niet heeft gered! Niet dat ik had verwacht van wel, maar ik had het wel erg leuk voor haar gevonden. Maar ze zei zelf ook al dat dit AKT net 2 weken te vroeg was gekomen voor haar. Gelukkig heeft ze maandag nog een kans. Ik verwacht niet dat die kans heel groot zal zijn, maar ja, elke kans is er één..
  20. janzwabu

    janzwabu New Member

    Het blijft toch merkwaardig dat als Timmer weet dat ze kansloos is (en het dus eigenlijk geen zin heeft om te starten) ze het lot van Wust (en Bruintjes) nog wel kan bepalen door wel/niet te starten...Die mogelijkheid zou er mi eigenlijk nooit mogen zijn bij kwalificatie voor een OS (zeker gezien de huidige spanningen tussen Control en TVM).....

Deel Deze Pagina