Nieuwe schaatsen kiezen

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door spons, 14 jan 2010.

  1. HA01761

    HA01761 Active Member

    Nope, VdH zit onder de adviesprijzen van Viking.
  2. Taan

    Taan Member

    ik dacht 10% eronder idd.
  3. Rinus

    Rinus Member

    Wat Taan zegt inderdaad :D

    Mbt 'De Molen Schaatsen': dat was vroeger een fiets/schaatsenzaak, nu is de winkel verder gegaan met alleen fietsen en worden de schaatsen nog aan huis verkocht. Altijd een afspraak maken meen ik. Ik heb geen ervaring met de know-how aldaar aanwezig.

    Je kan met het OV een flink eind komen naar Van der Hoorn, maar het laatste stuk blijft lopen en/of liften (is minimaal een half uur lopen).
  4. casselt

    casselt New Member

    dat is een pittig eindje..
    kan je niet een kennis of iemand van de schaatsebaan overhalen om mee te gaan ofzo?
    scheelt je toch weer tijd...
  5. spons

    spons New Member

    Gisteren nog heel veel topics doorgelezen, en kwam vooral tegen dat de Gold 2000 erg "hard" is aan de binnenkant? En dat de Nagano toch maar een paar 10tjes duurder zijn. Eigenlijk wil ik dan voor de "Enkeltje methode" gaan: Nagano 2005 schoen + vaste ijzers. Tenzij iemand mij overtuigt in een winkel om het toch maar wat eenvoudiger aan te doen. alleen de duurzaamheid van de schoen schijnt toch wel enigszins matig te zijn volgens sommige topics dan weer :|.

    Overigens ken ik hier niet zo veel mensen, Ik woon nog niet zo lang in deze omgeving. Ben van nature een Fries ;). (Die overigens geen 10 woorden Frys spreekt...) . Een halfuur lopen houdt mij ook niet echt tegen, het is even ver als van station Delft naar de TU, zo'n 2km. Dat moet echt wel wat sneller kunnen (Connexion heeft het al over 21min). Alleen moet iemand van Ter Aar het zweet voeten overweg kunnen! :lol:

    Het is overigens meer het totaal plaatje van 2u+ en mijn behoorlijk drukke schema. :) . Dus ik moet nog even kijken wanneer ik dit kan doen...
  6. Taan

    Taan Member

    Nagano heeft niks met een schoen te maken. Je bedoelt de gold 2005.
    Nagano betekent dat het een klapschaats is.
  7. Enkeltje

    Enkeltje New Member

    Je kiest dus voor vaste ijzers. Dat is een eerste stap (bravo!). Als schoen noem je de Gold 2005, met enige twijfel. Mocht je iets goedkoper willen (dat meen ik te lezen) dan is de Allround (of Speciaal voor brede voet) ook niet gek hoor. Is van binnen een stuk zachter en liever voor je voeten dan de Gold 2005, maar geeft wel veel steun (thermoplastisch, maar niet zo ver doorgetrokken als in de 2005). Je kunt over een paar jaar altijd nog overstappen op de 2005, toch? Verkoop je gewoon je ES-F lens........
  8. kavee

    kavee Member

    Het valt me op dat hier vrijwel alleen over Viking schoenen en onderstellen gepraat wordt. De merken Maple en Bont vallen wel eens, maar daarna gaat het weer gewoon over Viking.

    Sinds oktober schaats ik op Bont schoenen met een Raps klapset. Voordat de keuze gemaakt was heb ik zeker wel acht verschillende (types/merken) schoenen gepast, maar Viking was daar niet bij. Elke schoen heeft weer andere eigenschappen: smal voor, breder achter (of net andersom), hoogte van het contrefort, vorm van het voetbed, enz. Ze moeten natuurlijk wel thermoplastisch zijn.

    De deskundigheid in de winkel (toevallig in Hoevelaken) heeft mij tenslotte overtuigd.

    Vertel in je schaatswinkel wat je wilt, je niveau, je ambities en je budged. Houd er rekening mee dat de sessie wel eens twee uur kan duren. Daarna zul je misschien nog eens terug moeten om een drukplekje te laten uitknobbelen. Maar uiteindelijk krijg je de schaatsen die je zocht, al zijn het dan misschien geen Vikings.
  9. Rinus

    Rinus Member

    Als je naar Van der Hoorn wil, krijg je inderdaad wel Viking aangemeten. Tenzij je specifiek om Raps vraagt (dat verkopen ze namelijk ook) en daarover doorzet. Ik heb nog geen Vikings gepast, maar ik denk dat Raps mij iets beter bevallen, die zijn namelijk van zichzelf al wat breder. Heb nu ook Raps en ben dik tevreden.

    Overigens ben ik ook een keertje naar VdH gelopen. Met een doorwandeltempo ben je 35/40 minuten kwijt enkele reis. Wij hebben toen een lift teruggekregen van een werknemer bij VdH naar een bushalte (waarvoor dank). Het duurt niet zo kort als 9292ov of andere ov reis websites je willen laten geloven. Ze zijn namelijk niet zo precies met de nummering op internet, ze zetten je eindpunt gewoon in het midden van de weg neer. Dan duurt het inderdaad niet zo lang...
  10. dutchflea

    dutchflea New Member

    Moeten het per se Vikings zijn? Wat is er mis met bijvoorbeeld Raps Ravens of Powerslide M1's? Wat winkels betreft: ik weet een bekende discountzaak in Middelburg waar ze alledrie verkopen en onder de adviesprijs, sommige modellen zelfs ver onder de adviesprijs. vdH ben ik nog nooit geweest en zal echt prima zijn, maar volgens mij heb je zat goede winkels. Ook bijvoorbeeld de genoemde vd Molen kan prima advies geven, die man heeft zat ervaring met schaatsen. En uiteindelijk moet je toch vooral naar je *eigen* gevoel luisteren: de winkelier kan niet voelen hoe ze zitten.
  11. Rinus

    Rinus Member

    Helaasch niet zoveel in mijn maat... heb 46...
  12. dutchflea

    dutchflea New Member

    De Vikings niet, maar ik zie toch aardig wat thermoplast schoenen van Raps, Powerslide en Bont staan in maat 45 en 46 voor wel heel interessante prijzen. Dus als het niet per se Viking moet zijn...

    PS Wat ik nu zie: Vikings hebben ze trouwens ook in 45 en 46 als je ze compleet neemt met onderstel. Maar t zou me niet verbazen als ze degewenst ook t onderstel voor je kunnen wisselen...
  13. Rinus

    Rinus Member

    Ok, ik geef toe, ik ben een krent. :roll: Je hebt gelijk.
  14. dutchflea

    dutchflea New Member

    Ja maar daarom juist toch? Of mis ik iets? Als je daar een stel uitstekend zittende schoenen vindt met zo'n 40-50% korting dan heb je heel leuk bespaard.
    Als je geen krent zou zijn dan moet je natuurlijk gewoon naar de dichtstbijzijnde schaatswinkel gaan waar ze Viking-plus-misschien-nog-wat-anders hebben en je daar schaatsen laten aanmeten tegen de gangbare prijs. :)
  15. ijsmonster

    ijsmonster Member

    Gold 2000 is niet hard hoor. Gold 2005 is veel harder, desalniettemin behoorlijk comfortabel.
    Ik heb mijn Golds 2005 nu al ongeveer 5,5 en 4 jaar. Zal ze nog lang blijven berijden. Zitten prima, blijven prima. 1 a 2x de oven in, daarna plaatselijk verwarmd om wat kleine stukjes te vervormen. Met de 2005 heb ik persoonlijk geen ervaring. Volgens teamgenoten zijn ze veel stijver, harder, minder comfortabel. Wellicht een kwestie van wennen.

    OV-fiets! \o/
  16. Rinus

    Rinus Member

    Ik heb gewoon geen geld om €300,- voor een paar schoenen te betalen. Ik rij nu op tweedehands/nieuwe Raps Lion. Ik wil graag meer en beter, maar ja, dat heeft een prijs. De paar schoenen die nog binnen mijn budget vallen, zijn helaas niet in mijn maat verkrijgbaar... :?


    Of inderdaad gewoon de racefiets erbij en dan langsgaan. Uitstappen op Alphen aan den Rijn en dan mooi door de omgeving bicycleren. :D
  17. dutchflea

    dutchflea New Member

    Powerslide M1 170 euro
    CadoMotus Pro 200 euro
    Powerslide C4 200 euro
    Bond Jet 210 euro
    Raps Raven 220 euro
    Powerslide Pascal Briand 226 euro

    Goed geprijsd, in meer of mindere mate thermoplastisch en allemaal het proberen waard... maar het moet inderdaad nog binnen je budget liggen.

Deel Deze Pagina