EK allround 2010

Discussie in 'Lange baan' gestart door Fozzz, 13 dec 2009.

  1. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    En wie zegt dat Ireen er niet ineens een geweldige 5 uit gooit? Op een goede dag kan ze het, en op haar 3 kon ze ook goed het verval beperkt houden.

    De tijden van Olde Heuvel en Rotteveel vallen me toch flink tegen. Maar ja het is ook lastig in perspectief te plaatsen. Denk dat je pas goed kan oordelen over de tijden na dat je iedereen hebt gezien.
  2. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Mooie strijd tussen Oldeheuvel en Rotteveel! Het verbaast me toch wel dat Rotteveel met ODH mee kon. Hij rijdt zich mooi in de kijker zeg. Commerciele ploeg volgend jaar?
  3. Monique

    Monique Well-Known Member

    WOH rijdt hier zeker niet de sterren van de hemel, en doet voor zichzelf dus geen goede zaken om in aanmerking te komen voor de aanwijsplek op de TP (als die tenminste überhaupt nog bestaat).
  4. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Dan zal ze wel wat meer 5k's moeten gaan rijden dan ze nu doet. Het kan morgen inderdaad goed gaan, want ze heeft nu het vertrouwen, maar het zal tov Sablikova nooit genoeg zijn om te winnen.
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Wat me opvalt is dat de tijden wel erg tegenvallen.
    Ok vooraf had ik wel gedacht, omdat de omstandigheden zwaarder dan normaal zijn, de tijden zouden tegenvallen, maar dit had ik echt niet verwacht(een sprinter als Niedzwiedski is maar 8(!) seconden langzamer dan een stayer als WOH).
    De winnende tijd zal wel in de buurt van 6:19 6:20 liggen.
  6. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Nu dweilpauze en reclame. Maar daarna zou er echt nog wel ruimte zijn om dat interview met Tron Espeli uit te zenden.
    Dat commentaar had wel na de 5k kunnen komen. Volgens mij nog niet de helft uitgezonden en dat de heer en dames met hun rug naar de schaatsers toe zitten als ze rijden getuigt niet erg van respect. Ik vraag me af of ze dit commentaar niet in de Studio hadden kunnen doen. Scheelt reis- en verblijfkosten. On nee dan komen we aan hun snoepreisjes.
    Bovendien had de vragensteller wat duidelijker voorbeelden moeten geven. Bijvoorbeeld in geval van Kramer echt ziek zou worden. In 2006 had de ISU andere regels (Ritsma en Tuitert mochten probleemloos mee) dat kwam ook niet aan de orde.


    Gerrit
  7. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Niedzwiedzki is ook geen echte sprinter. Als de omstandigheden zwaar zijn zouden de verschillen tussen stayer en sprinter juist groter moeten worden ( de race duurt langer en de sprinter rijdt dan langer met verzuring).
    Maar inderdaad. De tijden vallen zeker in vergelijking met WC in november zwaar tegen.
  8. Monique

    Monique Well-Known Member

    De man zei wel dat de regels sinds Turijn zijn gewijzigd, dus dat zou verklaren waarom Tuitert en Ritsma destijds wel mochten rijden en dat dat nu niet meer zou mogen.
  9. RjSports

    RjSports New Member

    Onzin zeg, laat ze het lekker daar doen ipv in een studio. Gezeik over geld elke keer. Ik luister liever naar zo'n gesprek dan dat ik naar iemand uit verwegistan zit te kijken die net onder de 7 min rijd.
  10. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Inderdaad, hij is geen sprinter, meer een middenlangeafstandsrijder. Soms lijkt het alsof hij meer een sprinter is omdat ze in Polen nauwelijks sprinters hebben, ze hebben daar niet zo'n luxe probleem als wij Nederlanders :lol:
  11. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    En dan de winnaar van de 500m gewoon niet uitzenden.. Het is van een soort dedain waar je misselijk van wordt. En maar klagen dat het daar zo koud is. Laten ze haar maar naar het biljarten toe sturen. Lekker warm en dan leert ze gelijk wanneer ze zich stil moet houden.
  12. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Hier hebben we altijd een discussie over geloof ik. Geef mij maar die kerel uit verwegistan, soms levert dat nog wat leuks op! Die paar keer per jaar dat ze uit worden gezonden (het valt echt mee hoe vaak we naar iemand kijken die rond de 7 min rijdt), is juist leuk vind ik want zo zie je ook hun progressie en leer je deze mannen en vrouwen ook beter kennen.
  13. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Ik vond het wel grappig dat Dijkstra zei dat er veel talent aanwezig was in Polen. Vorig jaar nog zei hij precies het omgekeerde. Hij leest jouw stukjes waarschijnlijk, Lisan.
  14. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Het is toch ook mooi om te zien wanneer er een nieuw talent aan komt. Zo'n Erbanova zie je nu als eerste rijden tijdens de 3k en over een jaar zit ze bij de laatsten. En inderdaad het juichen van Sablik na een pr op de 500m is net zo genieten als van Kramer en Bokko
  15. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ja ik herinner mij dat ook nog inderdaad. Haha, dat zou wat zijn, dan zouden ze eindelijk de waarheid over de blessure van Ustynowicz vorig jaar kunnen vertellen :lol: En Chmura eens uitspreken als Chmura en niet als Smoera of Smurrie :lol: En dat er nogal (;)) hard gereden wordt door sommige manlijke junioren.

    Bródka wordt denk ik 17e na dag 1. Vind ik helemaal niet slecht voor z'n debuut. Konrad nog steeds eerste.
  16. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Jammer dat Skobrev nu tegen valt. Inschattingsfout?

    Ik vond Sven's race niet echt top. Zeker niet slecht, maar ik had meer verwacht. Zijn rechte einde waren onrustig vond ik.
  17. RjSports

    RjSports New Member

    Blokhuizen 3e, wat ontzettend sterk zeg!
  18. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Erg leuk dat Blokhuijsen zo goed rijdt. Belooft nog wat voor de skate-off op de 5 km!
  19. Whieee

    Whieee New Member

    Dat kan inderdaad nog wel eens leuk worden. Als ik me niet vergis moet Verweij ook nog rijden op AKT2? Daarmee hebben we naast Verheijen nog 2 kandidaten voor de 5k en de TP.
  20. Cyclad

    Cyclad New Member


    Van mij mag hij die skate-off winnen ook. Ik vind hem dé ideale man voor de Team Pursuit. Ik heb ontzettend genoten van de rit tussen Haugli en Blokhuijsen, 2 rijders die persé de ander wilden verslaan. Super dat het Blokhuijsen gelukt is. Het wordt zwaar voor hem om de 3e plaats vast te houden, maar hij is niet kansloos. Toch denk ik dat Skobrev voor het brons de beste papieren heeft, ondanks de wat tegenvallende 5K. Geweldige rit van Alexis Contin, perfect dat er nu ook een Fransman z'n neus aan het venster steekt. Wat dat betreft viel Haralds Silovs wat tegen, maar wellicht komt dat nog.
    Ik maak me op voor een mooie 2e dag. Kramer versus Fabris, mooier kan het niet.

    O ja, mooi debuut tot nu toe voor Renz Rotteveel.

Deel Deze Pagina