EK allround 2010

Discussie in 'Lange baan' gestart door Fozzz, 13 dec 2009.

  1. Flurie

    Flurie New Member

    Ja, Jammer dat van KNSB alleen de K niet zichtbaar is... Krijg je wel even een vervelende afkorting... :S
  2. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    de klassementrijders zitten dicht op elkaar
    Kramer- Fabris- Blokhuijsen (!! :-D ) en Skobrev...
    zooo jammer dat Bokko gevallen is. Meteen alle spanning weg, zo jammer voor de Noren in eigen huis. Slechte reclame :(
  3. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Wat een deceptie.. en wat was hij snel weg. Het toernooi zit er zo goed als op. Kramer rijdt geen geweldige tijd, maar het is genoeg voor de titel.
    Eigenlijk had hij hem al gewonnen voordat hij moest starten na de matige tijden van Skobrev en Fabris en de val van Bokko.
    Blokhuizen erg goed, WOH ondermaats en Rotteveel zoals je mag verwachten.
    Wat een kloten val!
  4. Cyclad

    Cyclad New Member


    Prima winst voor Niedzwieski, overduidelijk de snelste. Bokko zou hem niet gepakt hebben. Jammer van zijn val, maar het hoort bij de sport en misschien ook wel een beetje bij z'n vreemde seizoen.
    Prima 500 meter van Sven Kramer overigens. Het ijs is niet supersnel, dan mag 36.6 best. Fabris en Skobrev blijven in de buurt, maar de titel zal voor Kramer zijn. Jan Blokhuijsen rijdt een goede 500 meter, Wouter Olde Heuvel een behoorlijke en Renz Rotteveel doet het prima met een PR.
  5. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik ben geen Bokko-fan maar dit vind ik ontzettend sneu! Ik hoop dat het met zijn schouder mee valt en dat de Olympische Spelen niet in gevaar komen.

    Sven heeft het goed gedaan, het was niet top maar goed genoeg. Skobrev rijdt netjes. Wouter toch ook okee, en Rotteveel een pr dus daar is niks op af te dingen. Jan Blokhuijsen reed goed, en het zag er vooral technisch erg mooi uit! Die is wel in vorm, dus ben benieuwd naar zijn andere afstanden. Fabris reed toch ook sterk, met een hele goede ronde.

    Oja en Konrad rijdt een superrace :D
  6. Cyclad

    Cyclad New Member

    Ach. laten we het niet dramatiseren zeg. Natuurlijk is het rot voor Bokko, maar over de val van die Rus hoor ik niemand. dat is toch even erg?
    Daarnaast, had je van Rotteveel een PR verwacht? Ik niet, maar hij deed hetw el. Prima dus. WOH is in relatie tot de andere tijden ook beslist niet ondermaats. Blokhuijsen rijdt precies zoals hij kan, maar erg goed is het ook niet. Kortom, we verschillen ernstig van mening :D De tijden van Skobrev en Fabris zijn ook niet matig, maar gewoon goed. Ik ben bang dat je vergeet om de tijden in perspectief te zien, de omstandigheden rechtvaardigen geen supertijden.

    Het wordt evengoed een leuk toernooi, zeker als Skobrev en Fabris op de 5K een beetje in de buurt van Sven kunnen blijven, dan bijft het leuk tot en met de 10K. Ik meen wel dat Kramer het "gewoon" gaat redden, maar verwacht vooral van Fabris veel weerstand op de lange afstanden.
  7. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Wat zonde van Bokko! Ik hoop echt dat hij niks met z'n schouder heeft. En de spanning is deels wel een beetje weg, al hebben we Fabris en Skobrev nog.

    Kramer is een beetje mwah, maar goed genoeg. ODh degelijk. Blokhuijsen en Rotteveel krijgen een pluim, netjes van Rotteveel dat hij cool blijft en een PR rijdt.
  8. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Veldkamp probeert ook de moed er in te houden en heeft het zelfs over een heel spannend toernooi, maar zonder Bokko is het gewoon een gelopen zaak.

    De val van de rus is even erg, wat mij betreft zeker, maar het toernooi heeft er niet onder te lijden.
    Ik ben het verder inderdaad niet met je eens. :D
    Wat betreft Blokhiuizen heb je gelijk, dat was niet overdreven goed, maar WOH verliest meer dan andere jaren. Van Rotteveel mocht je een pr verwachten vind ik. En Fabris reed geen vlekkeloze race (matige start), die moet op de 500 voor Kramer kunnen eindigen.
    Nee, het toernooi is bij de heren bekeken, maar gelukkig is er nog genoeg om van te genieten. Ook al duurt het even om de val van Bokko te verwerken.
  9. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Toch knap dat Hege Bokko zo weet te pieken in Hamar. Al twee pr's, erg netjes.
  10. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    echt heeeeel jammer van Bøkko :( :( had gehoopt dat hij nu weer wat meer zelfvertrouwen zou kunnen krijgen door het rijden van een goed EK en dan vol vertrouwen naar Vancouver kon. Maar dat gaat nu niet meer door.. lees nu dat hij dit EK niet meer verder zal rijden. Zijn schouder is niet uit de kom gegaan maar hij moet wel ff 2-3 dagen rust houden. Zo lijkt de situatie nu in ieder geval volgens Koss. Hij denkt niet dat OS deelname in gevaar komt
  11. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    gelukkig maar, dat zou helemaal wat zijn.. Het zit Bokko dit seizoen niet mee, hopelijk maakt hij in Vancouver alles nog goed.
  12. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member


    Er wordt alweer gereden en nu wordt er weer gewauweld. Dat de NK sprint werd uitgezonden, alla, maar dat dit gewauwel voor de EK gaat is bijna een schande.

    Gerrit
  13. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Nou dat van het NK had van mij ook niet gehoeven, ik zag liever Erbanova, Bokko en Njatun rijden, maar goed het is nog te bevatten.
    Dit slaat inderdaad nergens op!
  14. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Ik ben juist erg blij dat ik Gerritsen en co ook nog heb zien kunnen rijden, liever dat dan naar ene Shikhova kijken ofzo. Al had ik Bokko, Erbanova en Njatun ook wel graag willen zien rijden. Maar goed, die mogen morgen op de 1500m uitblinken, daar zijn ze beter in dan in de 3km.
  15. FABRIS

    FABRIS Member

    Schitterende schaatster. Daar kunnen die Nederlandse vrouwen qua techniek nog wat van leren.
  16. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Dat ben ik wel met je eens, maar er is niet zoveel spannends aan. De strijd op het NK sprint is echt heel spannend, vooral bij de dames. Daar kijk ik graag naar. Stiekem vind ik het enorm jammer hoor, dat ik niet gewoon alles op tv kan zien.
  17. Cyclad

    Cyclad New Member

    De tijd van Paulien van Deutekom (4.15 en nog wat) wordt als matig ervaren. Qua tijd eens, maar (weer) in perspectief valt het mij NIET tegen. Haar race vond ik zelf beter, constanter dan tijdens het AKT. Ze blijft staysters als Grage, Vysokova en de sterke Poolse Wojciecka (ik kan niet aan die nieuwe naam wennen) toch ruim voor. Zlotykowska is een sterek Poolse, ik had haar juist iets sneller verwacht dan van Deutekom, dat lukte ook niet. Alleen de tijd van Lobysheva verbaast. We zagen haar race niet, maar ze heeft erg goed gereden.
  18. eddy

    eddy Well-Known Member

    Hoi Mooie tournooien,

    Jammer dat de NOS weer eens een geweldige programmering maakt, allereerst de 500m EK goed uitgezonden,dan 15minuten gezwam met Visser, dan even 5 minuten NK Sprint
    Dan weer veel blabla, zodat zeker 5-6 ritten van de 3000m EK Dames gemist worden.
    Ook voor de sprinters en sprintsters niet leuk, dat zelfs in 5 minten dat de 5oom meters getoond worden met minstens 3-5 valse starts in beeld. Terwijl de deilpauze's tijdens het ek toch ca. 30minuten duren
    Beter planning zou toch moeten kunnen, anders nemen ze bij de NOS maar eens andere mensen in dienst. Nog beter is ook napraten wedstrijden zonder uitslagenlijsten voor te lezen. Misschien wat voor onze goede Ria, of zou ze zelf niets kunnen verzinnen????


    Groetjes en mogelijk nog een mooi EK allround en NK sprint
  19. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Helemaal mee eens, Shikhova heeft een mooie stijl.
    Een EK of WK allround toernooi gaat bij mij boven ieder ander toernooi en dan wil ook iedereen aan het werk zien.
    Ook de minder goden (en soms met name de onbekenden), omdat er altijd wel iemand bij is die verrassend goed rijdt.

    Een NK sprint (en vooral deze) spreekt toch minder tot de verbeelding.
  20. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    :shock: Sablikova! :shock: Als zij geen kampioen gaat worden, dan weet ik 't ook niet meer. Echt een enorm sterke tijd onder deze omstandigheden. Ze degradeert Beckert gewoon.

Deel Deze Pagina