Aegon Kwalificatie Tournooi

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 24 nov 2009.

  1. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Volgens de regels is er geen tweede plek op de 5000 meter in te vullen, dus is Groenewold er altijd bij volgens de matrix. Die tweede plek op de 5000 meter gaat dan naar iemand die toch in Vancouver is voor de 3000, dus Valkenburg (die was derde). Voorhuis en Valkenburg hadden geen kwalificatie en hadden dus voor de Vries moeten eindigen, dat is niet gebeurd. Wust heeft zich dus voor niks opgeofferd in SLC om de 3000 meter daar te rijden, wat ze niet wilde, om maar bij de eerste 10 te eindigen in het WCklassement.
  2. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Nog even en illustratie m.b.t. kwartet start in de B-groep in vergelijking met A-groep

    Hamar
    De Jong 12.54,97 (A groep)
    Van der Kieft 13.04, 38 (B-groep)
    Verheijen 13.20,44

    AKT 1
    De Jong 12.53,63 (1,34 sneller)
    Van der Kieft 13.02,99 (1,39 sneller)
    Verheijen 13.11,01 (9,43 sneller)
    Ervan uitgaande dat Verheijen in een veel betere vorm is dan in Hamar (als je het niet gelooft, kijk de WC uitslagen er in de maand november er nog eens op na) dan is er tussen Hamar en Heerenveen vandaag een mooie vergelijking mogelijk.
    Ergo is het voordeel van kwartetstarts wel zo groot.
    Ergo wordt Bob de Vries niet vreselijk onderschat en moet Carl zich grote zorgen maken.
  3. Alleskids

    Alleskids New Member

    Kuiper en Tuitert waren 3-4 jaar geleden nog prima instaat om compitatief een TP te rijden. Maar dit seizoen hebben ze alleen maar op snelheid getraind, en zullen dus op de TP moeten lossen de laatste 2/3 ronden. Goed Kramer gaat dan volle bak de laatse ronden, maar dat zal ook wel moeten wil je de achterstand nog goed kunnen maken tegen snelle Amerikanen en Canadesen. Moet Kramer zich aanpassen en langzaam gaan rijden, of moet je de teamgenoten aanpassen om zekerheid te willen hebben voor goud? Zonder Kramer weet je zeker dat je geen goud of zilver haalt. Het is nu eenmaal een feit dat de hele TP om de kracht en duurvermogen van Kramer draait.
  4. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    De tweede plaats op de 5000m wordt niet ingevuld omdat niemand zich gekwalificeerd heeft.
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Als Timmer het wonder verricht en beide skate-offs wint heb je bij de dames zelfs 2 plekken over. Dan kun je zowel Voorhuis als Van Deutekom meenemen en op de dag zelf kunnen beslissen wie er de TP rijd. Overigens ben ik bang dat de 5 km heel erg gaat lijden onder de TP. Ik denk dat Elma de Vries dan de enige zal zijn die hem rijd. Valkenburg doe je er i.i.g. geen plezier mee.
  6. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dat ben ik niet met je eens. Een team Blokhuijsen - Verweij - WOH (mits in vorm) zou het ook heel goed doen. Waarom? Omdat deze rijders van gelijk nivo zijn en elkaar niet snel zullen los rijden. Maar dat wordt het niet, dus je moet mensen hebben die op Kramer ingespeeld zijn. En dat lijstje is helaas beperkt.
  7. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    En dat terwijl ik ergens anders zat dan normaal. Geen idee hoe ze mij weer hebben kunnen vinden. Maar ik was inderdaad heel erg gespannen. Heb het net teruggezien, ik leek net een Wennemars met die blik.
  8. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Wüst heeft voor een extra startplaats gezorgd en dat is altijd goed. Vooral omdat we bij andere afstanden altijd zeuren dat het jammer is dat die en die niet mee mag doen. Dan moeten we geen startplaatsen laten liggen. Herinner 1980 toen Annie Borckinck en Ria Visser uit het niets goud en zilver veroverden.
    Er zijn diverse opties wie die startplaats in kan nemen. Valkenburg of Groenewold zou kunnen. Maar er is ook alle ruimte om één en misschien wel twee rijdsters. Indien Wüst AKT2 1000m wint of Timmer wint beide AKT's dan zijn er namelijk slechts 8 dames geplaatst. Toegevoegde rijdsters zouden kunnen zijn Voorhuis en/of Van Deutekom. Eén van deze twee zouden evt. ook de 5000m kunnen rijden.
  9. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Ik ben het met je eens dat een aanwijsplek waarschijnlijk onontkombaar is. Die zou dan kunnen gaan naar De Vries, Verheijen, WOH, Verweij, Blokhuizen.
    In volgorde van sterkte zou het plaatje er als volgt uitzien.
    Kramer- winnaar AKT2 - aanwijsplek (ik zou zeggen 2e AKT2) en Tuitert.
    In de eerste ronde heeft Nederland een relatief gemakkelijke tegenstander en zou de zwakste schakel Tuitert in actie kunnen komen zonder te veel problemen te veroorzaken.
    De vraag is wie kan er het beste rust nemen in de eerste ronde. Ik denk dat Kramer een vol programma wel aan kan dus moet gekeken worden naar de tweede en derde man.
    Natuurlijk zou je ook de tactiek kunnen voeren dat Sven bijna al het kopwerk voor zijn rekening neemt. Dan is het Kramer die in de eerste ronde gespaard moet worden. Tevens zou dit beter uitkomen voor Tuitert omdat Kramers' slag hem niet zou liggen.
    En wat betreft het vallen. Niet alleen Tuitert valt relatief vaak, dat is de laatste jaren ook Verheijen overkomen en Kramer viel in 2006.
    Ik zou zeggen in de eerste ronde geen onnodige risico's nemen. met goed coachwerk moet dat kunnen.
    Toppers zijn vaak (niet altijd) egoïstisch, dat mag/moet zelfs. Maar je behoort je tegenstanders wel met respect te benaderen. Doe je dat niet dan komt dat de teamsfeer (en die is wel degelijk belangrijk) niet ten goede. Sneren over en weer moeten kunnen zolang ze niet kwaadaardig zijn. En dat proef ik helaas toch wel uit Sven's bewoordingen.
  10. Jan Rap

    Jan Rap New Member

    Hebben ze er dan ook bij gezegd hoe het dan anders had gemoeten? Wel makkelijk om zoiets te roepen zonder met een alternatief te komen. Er moet toch op een manier een selectie worden gemaakt om de ploeg tot 10 rijders terug te brengen. Deze manier van selecteren zorgt er in elk geval voor dat het (vooraf) duidelijk is wie er mag gaan, dus iedereen weet waar hij aan toe is; geen oeverloze procedures om toch nog plaatsing of een skate-off af te dwingen. Het is mij wel bevallen in elk geval.

    De 2e plaats 5km wordt niet ingevuld omdat niemand zich daarvoor gekwalificeerd heeft (en dat was een voorwaarde om voorgedragen te worden). Groenewold schuift dus op naar de 9e plaats in matrix en is daardoor zeker.
  11. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Waarom deed ze vandaag dan mee.
  12. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ben ook weer terug uit Heerenveen (waar ik mijn in de VSS gewonnen kaartjes heb verzilverd). Het was erg leeg en er waren veel van der Kieft fans. Zelf hoopte ik ook op Verheijen, omdat ik het Verheijen en Mulder gun, maar van der Kieft is ook mooi en hij reed een schitterende race. Wat een tijd! Ik was ook erg onder de indruk van van Riessen, zij is voor mij dé verrassing van het toernooi. Ten slotte ben ik erg blij dat de Vries zich nog geplaatst heeft op de 5k.

    Al met al vind ik de afvaardiging wel terecht (en dus de plaatsingsregels al met al redelijk eerlijk, alleen schande dat de NOS, zowel teletekst, als de commentatoren, zich er zo slecht in verdiept heeft), al ben ik bang dat de Controlschaatsers tegen gaan vallen (pieken ze niet te vroeg?, kun ze de trage baan in Vancouver aan?). De TP bij de vrouwen lijkt me rond. Ze hebben al een aardige ploeg (Wust, de Vries, Groenewold, Valkenburg) en ze hebben ook nog een extra aanwijsplek. Bij de mannen is het iets penibeler (Kramer, winnaar AKT2, Kuipers) en daarom zullen ze echt die aanwijsplek moeten gebruiken voor een niet-sprinter (lees niet Mulder).
  13. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Als ze dit doen is het hek werkelijk van de dam. De reglementen geven aan dat er ruimte is voor mogelijk één aanwijsplek (niet noodzakelijkerwijze voor TP).
    Dan kun je hier niet van afwijken.
  14. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    In feite staan hier een aantal onjuistheden in. De vierde plaats van de 500m mag niet ingevuld worden want is in feite een niet-kwaificatie.
    De tweede en derde plaats wordt mogelijk beslist in AKT2. Wint Mulder dan is hij tweede en is er geen nummer drie, want niet kwalificant.
    Wint Kuipers dan is hij twee en Mulder is dan drie.
    En dat kan wel van belang zijn. Want in dat geval zou Sven straffeloos zijn plaats op de 1500 op kunnen offeren aan Erben want 500(3) staat achter 1500(4).
    Mocht Mulder de nummer twee zijn dan heeft een opoffering van Kramer geen enkele zin want dan wordt Erben nummer elf.
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Even verder met de Bos of Mulder discussie:
    Resultaten dit jaar bij de World Cup:
    Bos 8e - 4e - 14e - 16e
    Mulder 13e - 11e - 3e - 6e - 6e - 8e - 10e (1x niet gereden)

    - Kijk je naar het beste resultaat, dan wint Mulder (3e om 4e)
    - Kijk je naar de stand in de World Cup, dan wint Mulder (8e om 9e)
    - Mulder rijd de helft van zijn wedstrijden top 8, Bos ook. Op de 500 m is dat lastiger dan op de 1000 m, dus plusje voor Mulder
    - Mulder rijd een NR

    Overtuigend genoeg?

    Volgens mij zou je op basis hiervan moeten beslissen. Mulder heeft vorig jaar niet kunnen rijden en bewijst nu op basis van de individuele prestatiematrix dat hij boven Bos staat. Als Bos bij de beste 4 was geeindigd had hij sterker gestaan, maar dan nog denk ik dat deze discussie hout snijd..
  16. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    dit klopt niet

    als je er dit van maakt:

    14. 1000(4): Jan Bos(9)
    15. 500(2): Simon Kuipers
    16. 1500(4): Erben Wennemars (10)
    17. 500(3): Ronald Mulder (11)
    18. 500(4): Jan Bos
    X TP: 10 Kramer/ Tuitert / Wennemars/ Winnaar AKT2

    In dat geval hoeft alleen de aanwijsplek niet gebruikt te worden, maar is Ronald Mulder nog niet geholpen.


    als je er dit van maakt:

    14. 1000(4): Jan Bos(9)
    15. 500(2): Ronald Mulder (10)
    16. 1500(4): Erben Wennemars (11)
    17. 500(3): Simon Kuipers
    18. 500(4): Jan Bos
    X TP: 10 Kramer/ Tuitert /Winnaar AKT2/ Aanwijsplek-

    dus dan heb je en geen kramer op de 1.500m, maar ook geen Wennemars en mogelijk nog geen Mulder want je hebt die aanwijsplek weer nodig.
    Sorry, maar je opmerking of scenario schetsing heeft geen toegevoegde waarde, want hij klopt niet
  17. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    overigens mooi nieuws via twitter

    mulderronald Wauw, Ik mag naar het WK-sprint! Om eerlijk te zijn.. Wie mij dat voor dit seizoen vertelt had..... Super! Japan, nooit geweest :)

    en
    robbertderijk hmmm, Blokhuijsen aangewezen voor EK ipv @tedjan shitty...
  18. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Was al bekend, zie topics WK sprint en EK allround.. Wel mooi dat Mulder zo blij is met zijn tickets voor het WK sprint.
  19. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Het was ook niet bedoeld als toegevoegde waarde. Eigenlijk alleen om te benadrukken dat een opoffering van Sven om Erben een startplek op de 1500m te geven geen zin heeft. Daar schieten de TVM jongens niets mee. Dit was meer uit het gezichtspunt van TVM.
    Ik denk ook dat aan die aanwijsplek niet te ontkomen valt. En of die aan één van het 5k vijftal of dat die aan Wennemars toekomt laat ik over aan de wijze heren. Mocht WOH of Verheijen zich via AKT2 plaatsen dan kan ik me voorstellen dat ze ook Wennemars of WOH/Verheijen kiezen.
    De pré voor WOH t.o.v. Wennemars (reserve voor zowel 1500 en 5/10k) is niet meer aanwezig omdat de 5/10k inmiddels ook 4 deelnemers heeft. Van der Kieft is een goede reserve voor de 5k en de winnaar van het AKT2 is geen slechte voor de 10k.
  20. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    okey sorry, dan heb ik het verkeerd begrepen. In dat geval ben ik het dus met je eens.

    Ook met betrekking tot de reserve. alhoewel.. als WOH de 5km plek pakt, ik vind hem geen goede reserve voor de 10km, maar goed.....

Deel Deze Pagina