Prestatie-index

Discussie in 'Lange baan' gestart door Payday, 26 dec 2009.

  1. Monique

    Monique Well-Known Member

    Oftewel: Mulder gaat gewoon naar Vancouver mits het aantal rijders onder de 10 blijft. En die kans is redelijk aanwezig want ik zie Kuipers, Groothuis en Tuitert zich ook wel voor de 1500 meter plaatsen. Hopen we nog op Sven Kramer (die gaat toch al) en dan zijn we een heel eind. Mulder zal Wennemars dus niet al te hard gaan aanmoedigen.
  2. umpire

    umpire Member

    Maar hoe goed ziet die Prestatie Matrix dat Davis momenteel nagenoeg onverslaanbaar is op de 1000 en 1500m en dat de heren op de 500m echt wat progressie tonen de laatste tijd? Want over die 500m: zoals die resultaten van vorig jaar met die van dit jaar zijn verrekent, blijkt de stijgende lijn daar volgens mij helemaal niet uit. Er komt een gemiddelde uit. En op de Spelen zie ik Smeekens, Mulder of Kuipers echt wel zo presteren zoals ze laatste wedstrijden deden en dus een stuk beter dan wat ze vorig seizoen deden. Ze maken daar echt meer kans op succes dan die matrix ons wil doen geloven.

    Maar de resultaten van vorig seizoen zijn natuurlijk wel heel belangrijk voor schaatsers die momenteel nog van een blessure terug moeten komen.
    En de matrix is ook wel een mooi rekenmodel, maar je moet er een beetje losjes mee om kunnen gaan. Volgens mij moet er over de laatste 'moeilijke gevallen' en de laatste plaatsen gewoon blijven worden vergaderd in de donkere jurykamertjes.
  3. rja

    rja New Member

    Maar als Groenewold gewoon een kans op de olympische spelen, als derde 3 kilometer rijdster die gekwalificeerd is, lijkt me gewoon een fout in de regels, na de prestatie van vandaag.
  4. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Dat dacht ik eerst ook, maar als Erben zich niet plaatst komt er wss een aanwijsplek voor de TP, dus is het als nog nadelig voor Ronald Mulder.
  5. Duif

    Duif Well-Known Member

    Er is niet aan de hand voor R. Mulder als Groothuis, Kramer, Kuipers en Tuitert zich plaatsen voor de 1500 want die zijn toch alle 4 al zeker van Vancouver.
    Daarbij komen wss Smeekens en als Bob de Jong en Verheijen zich beide plaatsen voor de 5 en de 10km ( en dat zit er dik in) heb je in totaal nog maar 7 mensen. Mulder wordt dan nr 8 en dan zouden er zelfs nog 2 meekunnen voor de TP. Blokhuijsen voor alleen de TP en Wennemars voor de TP en zelfs nog voor de 4e 1000m plaats.

    Ik vergeet Jan Bos zeker niet maar die is 6e geworden en dat is 2 plaatsen lager dan het aantal beschikbare 1000m startplaatsen. Mulder werd 3e op de 500 en dat was binnen het aantal beschikbare plaatsen op de 500. Het feit dat de 4 plaats 1000m hoger staat in de matrix dan de 2e 500m plaats zegt in dit geval niets omdat Bos niet bij de eerste 4 was.
  6. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Maar is het dan niet zo dat Bos doorschuift naar die 4e plaats door zijn kwalificatie?

    Verder vind ik dit een mooi scenario ;) ik maak me namelijk zorgen over de TP. Maar ik hoop persoonlijk gewoon dat Erben zich plaatst, dan is er een sterk basisteam van 3 (Verheijen meegerekend).
  7. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ja, dat is zo. Bos is technisch gezien gewoon vierde geworden omdat alle niet-gekwalificeerden ertussen uit vallen. Maar dat doet niets af aan Duif's verhaal, alleen dan 1 aanwijsplek voor de TP ipv 2.
  8. rja

    rja New Member

    Vind ik niet terecht, Bos reed gewoon niet goed.

    Uit de pdf met de selectie normen :

    Zeker van een voordracht aan NOC*NSF, op grond van de uitslag van AKT I:
    • nr. 1, 2 en 3 op de 1.000 meter (nr. 3 onder voorbehoud van mogelijk te houden AKT II)

    Als ik dit zo lees, heeft Nuis ook nog een kans.
  9. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Dat is niet de correcte manier om het te lezen. Bovenaan het document staat immers: "Dit met in achtneming van een maximum van 10 deelnemers per sekse, mits hierbij is voldaan aan de eisen van kwalificatie (norm NOC*NSF)". Die nr. 1, 2 en 3 op de 1000 gaat dus over gekwalificeerde schaatsers (en Nuis had geen kwalificatie, Bos wel). Nr. 3 "onder voorbehoud van mogelijk te houden AKTII" betekent dat als je de derde gekwalificeerde schaatser op de afstand bent (in dit geval Tuitert) dit onder voorbehoud van een AKTII is. Vervolgens kijk je in de selectienormen (immers het document is "Met inachtneming van hoofdstuk 5 in de Selectienormen KNSB 2009-2010") en daar staat dat er een AKTII gehouden wordt wanneer:

  10. rja

    rja New Member

    Leuk maar daar staat nergens, dat Bos en Groenewold geplaatst zijn voor de spelen.

    Dan zullen eerst hun vorm moeten bewijzen, zoals een akt 2.
  11. marc_

    marc_ Active Member

    Wat wil je nou eigenlijk zeggen? Dat Mulder meer kans heeft op een medaille dan de nummer 3/4 op de 1000 en 1500 meter? Nou, echt niet dus.
  12. andre77

    andre77 Active Member

    Inderdaad, de medaillekansen voor Nederland worden groter als Ronald Mulder afgevaardigd wordt op de 500 meter dan als de nummer 4 op de 1000 of 1500 meter afgevaardigd wordt (die zich nergens anders geplaatst heeft) i.p.v. de nummer 5 die al een plaatsing op een andere afstand heeft.
  13. ChouChou

    ChouChou New Member

    Ik zat nog na te denken over de mogelijke plaatsing van van R. Mulder op de 500m.

    Ik denk dat het AKTII voor de 500m tussen Kuipers & Mulder er alleen nog toe doet indien:
    * Er in de ploeg van 10 man nog plek is voor Mulder indien hij zich als tweede plaats op de 500m, maar niet indien zich als derde plaats op de 500m.
    * Kuipers er een belang bij heeft om te rijden voor de 2e plaatsing op de 500m.

    Dit is volgens mij alleen het geval indien:
    * Gegeven de plaatsing van de OKT t/m de 4e plaats 1500m van de prestatiematrix zich 10 schaatsers zich plaatsen voor de OS.
    * Een rijder zich als 4e voor de 1500m plaatst die zich niet op andere afstand plaatst.
    * Deze rijder een ploeggenoot van Kuipers is.

    De uitleg:
    * De 4e plaatser op de 1500m valt af indien Mulder zich als tweede plaatst. Dit, aangezien deze plek precies tussen de 2e en 3e plaats 500m zich begeeft op de prestatiematrix. Mulder schaatst slechts de 500m op het OS (of ook nog een 1500m ;))
    * Kuipers moet een belang hebben om van Mulder te winnen op het AKTII. De enige twee deelnemers aan een mogeljik AKTII zijn Kuipers en Mulder. Indien Kuipers verliest, rijdt hij nog steeds de 500m als nummer 3 van de 500 + het feit dat hij sowieso naar de spelen gaat. Het enige belang kan komen van de mogelijkheid dat de 4e plaatser op de 1500m een ploeggenoot is van Kuipers. Immers, als Kuipers zich als 2e plaatst op de 500m, gaat nummer 4 van de 1500 naar de OS. Anders niet.

    Een mooie kandidaat voor de nummer 4 van de 1500 is lijkt mij Kjeld Nuis. (voor de spellingpolitie heb ik nog de spelling gecontroleerd) Voordat ik hem ook verwar met een tennisser ...
  14. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Je moet wel lezen rja... Er komt geen AKT2 want er heeft geen niet-gekwalificeerde top 2 gereden..
  15. marc_

    marc_ Active Member

    Dat ligt er maar net aan wie die nummer 5 is. Afzonderlijk gekeken naar Bos (nummer 4 op de 1000) en Mulder, geef ik Bos een stuk meer kans op een medaille.
  16. rja

    rja New Member

    Waar staat het dat Bos gaat ?

    Met z'n zesde plaats toch ?
  17. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Waar staat dat Groothuis gaat? Als dat het criterium is, dan gaat er niemand.
    Aangezien het document waar jij naar verwijst gaat over gekwalificeerden is Bos de nummer 4 op de 1000m. De niet-gekwalificeerden vallen er immers tussenuit omdat ze geen top 2 hebben gereden (conform hoofdstuk 5 uit de selectienormen). De nummer 4 op de 1000m is vervolgens opgenomen in de matrix. Bos gaat dus als die plaats in de matrix 'aan de beurt komt' (lees: als genoeg mannen zich plaatsen voor meer afstanden).

    ps. Dit is mijn laatste reactie op je berichten mbt deze discussie. Ik heb niet het gevoel dat je het wilt begrijpen. Dit is overigens ook niet iets dat ter discussie staat. Het is gewoon direct uit de regels af te leiden...
  18. rja

    rja New Member

    En dat vind je eerlijk ?

    Ik niet.
  19. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ja, dat vind ik eerlijk. Bos heeft namelijk meer gepresteerd op de 1000 meter eerder in het seizoen. Hij had niet voor niks een kwalificatie. Overigens, of het eerlijk is stond niet ter discussie.
  20. rja

    rja New Member

    Volgens de regels zou Groenewold ook in het team zitten, als derde op 3 km , die tig andere voor haar zonder een kwalificatie voor haar, tellen toch niet ?

    Ongeacht of ze nog in vorm komt of niet ?

Deel Deze Pagina