Meer Nederlandse schaatsers uitkomend voor Kazachstan?

Discussie in 'Lange baan' gestart door Zenschaatser, 4 okt 2009.

  1. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Overigens, als er sprake zou zijn van een open competitie op donderdag dan kunnen de Kazachen daar wel hard rijden maar als ze de Olympische limiettijd halen dan telt die niet toch? Moet een door de ISU aangewezen wedstrijd zijn waar de limieten gereden kunnen worden en deze wedstrijd zou daar niet onder vallen.
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Het zou wel jammer zijn als ze niet kunnen laten zien wat ze kunnen op de TP. Benieuwd op de documenten nog op tijd op orde zijn.
  3. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    vind het dan wel raar dat ze niet mee gedaan hebben aan de time trials het weekend voor de WC in Calgary...
    of mocht dat nog niet...?
  4. jdantuma

    jdantuma New Member

    Waar ik vooral benewd naar ben is wat de Kazachen er van vinden die nu de pursuit rijden? Niet dat die kans maken op plaatsing, maar lijkt me dat dit ook niet goed is voor kazachstaanse schaatssport. Echte Kazachen krijgen zo geen kans om ervaringen op te doen bij bijvoorbeeld wereldbekers etc.
  5. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Het was dacht ik op verzoek van de Kazachstaanse bond.
    Ik vraag me af waarom ze bijvoorbeeld niet voor Luxemburg of iets dergelijks uitkomen. Voordeel, je hindert geen autochtone schaatsers (zijn er niet) en het is een EG land, dus geen problemen met verblijfsvergunningen etc.
    En waarom steeds op het laatste moment. Waarom niet twee jaar gelelden, Het is Hans van Helden en Bart Veldkamp ook gelukt maar die hebben toen wel een paar tussenjaren in moeten leveren (mochten internationaal niet meedoen). Gold ook voor André Vreugdenhil.

    Gerrit Stevens
  6. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    De reden is simpel, zoals Veldkamp het ook al zei. Tsybenko liep te leuren met die paspoorten. Een reclameman raakte enthousiast. En de mannen van Anema zijn er met open ogen ingetrapt. Maar die discussie is hier

    Wil nog even twee dingen toevoegen.

    1) Het mysterie over de 'trainingswedstrijden' waar Willem H het over had is vrijwel opgelost. In Sportweek staat dat Jillert Anema de drie mannen tijdens een training een keer 'stiekem' (!) acht ronden heeft geklokt. Die tijd bleek sneller dan de World Cup zege in Heerenveen. Het is aan iedereen om te bepalen hoe serieus ze dat nemen. Tenzij er blokjes in de baan hebben gelegen en ze met staande start zijn begonnen, hecht ik hier weinig tot geen waarde aan.

    2) Ik vind wel dat de Kazachen in SLC zouden moeten starten met dezelfde reden als dat Pechstein daar start. Als ze nu niet starten kunnen ze ook in Vancouver niet meedoen. Dan gaat de deur dus al dicht, terwijl de procedure nog loopt. Laat ze lekker rijden en schrap ze desnoods later weer uit de uitslagen als ze niet startgerechtigd bleken.
  7. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Tsybenko heeft het niet waar kunnen maken. Maar ik zit nog steeds met de vraag, waarom niet op een Luxemburgse licentie, of Andorra of Monaco of Spanje of Portugal.
    Voorbeelden te over.

    Gerrit
  8. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Mjøsaman wil graag voor Tahiti naar de Olympische Spelen. En als ik dit weekend niet start in SLC, heb ik ook geen kans meer. Gauw een ticket boeken...
    En geen overstap in Minneapolis, want daar is Mjøsaman vorige keer bijna ingesneeuwd....
  9. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Maar stel...Kazachen rijden de TP in de sterkste formatie met dus de marathonmannen erbij. Ze rijden goede tijd, plaatsen ze zich voor de Spelen.
    Is dit wel eerlijk voor de 1e reserve/diegene die nu buiten de boot valt? Die moet immers ook wachten tot de procedure voorbij is om te weten of ze mogen starten op De Spelen....zal daar ook wel wat stress meebrengen tot er duidelijkheid is?
  10. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Helaas: de Telegraaf bericht dat het voorbij is voor ze:

    Droom 'Kazachen' voorbij Van onze speciale verslaggever
    SALT LAKE CITY - Voor de Nederlandse marathonschaatsers die namens Kazachstan naar de Olympische Spelen in Vancouver wilden om daar de ploegachtervolging te rijden, is die olympische droom definitief voorbij. De Internationale Schaats Unie geeft de rijders van coach Jillert Anema definitief geen toestemming om vanaf morgen aan de laatste preolympische World Cup van het seizoen deel te nemen.

    De "Kazachstanen" van Jillert Anema. Wel in Calgary maar niet startgerechtigd. Die wedstrijd gold voor de Kazachstanen als laatste kwalificatiemogelijkheid voor de Spelen. De ISU meent dat er nog te veel onduidelijkheid bestaat over de papieren van de betrokkenen.
  11. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    :)
    Wel een sterk punt, je hebt gelijk. Blijkbaar voldoen de Kazachen gewoon niet aan de regels, en dan is het terecht dat ze niet meedoen.
    Ik denk sowieso dat ze zich niet geplaatst zouden hebben. Ik vind het niveau bij de mannenploegenachtervolging in de breedte erg hoog. Maar ik had ze graag in actie gezien, ben gewoon benieuwd of ze echt voordeel kunnen halen uit hun marathonervaring.
  12. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Ik vind het heel zuur voor de marathonmannen, dit is toch ook niet hoe zij het hadden gewild. Ze hebben er te makkelijk over gedacht.
    Het is extra zuur dat Bob de Vries wel gewoon in SLC mag starten. Het is dan wel niet op de TP, maar De Vries heeft nu een kans om naar de Spelen te gaan en die hadden de andere mannen ook kunnen hebben als ze gewoon aan het NK mee hadden gedaan.
  13. Fastman

    Fastman New Member

    Tsja, zonde voor ze. Ik vind het nogal wat om dit alles op het spel te zetten voor alleen Olympische deelname. Ik geloof toch ook echt niet dat deze jongens voor een medaille konden gaan. De snelste 1500m wordt gereden door Jorrit Bergsma in 1.52, en de 5000 meters zijn ook niet van dusdanig niveau dat ze op een ploegenachtervolging kansen zouden hebben op een medaille. Bovendoen gaat een ploegenachtervolging maar over 8 ronden. Ik zou zeggen, probeer het eens op de 5 en 10km in iegen land. Ik verwacht namelijk dat er in Jorrit Bergsma nog veel meer potentie zit.
  14. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Goh, wat sneu toch voor die schaatssers. Ik ben blij dat ze niet mee mogen doen. Ga maar beter je best doen in eigen land.
  15. Koen

    Koen Well-Known Member

    beide vorige berichten gaan over uitkomen voor eigen land,
    maar welk land is dat dan?
    Volgens mij hebben ze nu paspoort Kazachstan

    vind het trouwens wel sneu voor die jongens, maar ben ook wel blij dat het zo niet werkt anders rijdt straks half Nederland voor andere landen, al doen de chinezen dat ook bij tafeltennis en dat mag ook
  16. Regenboog

    Regenboog Member

    Ik vind het ook sneu, ze zijn slachtoffer geworden van hun eigen goedgelovigheid. Ik vraag me ook af of ze zich geplaatst zouden hebben, maar nu hebben ze helemaal geen kans gehad. En dat vind ik jammer voor mensen die heel veel voor hun sport over hebben
  17. SaahSaap

    SaahSaap New Member

    Bob de Vries heeft bedankt voor het Kazachstaanse avontuur, want die wilde het op de concurrentie op een eerlijke manier aangaan en hij heeft bewezen dat hij dat kan. Daar heb je geen ander paspoort voor nodig als je goed genoeg bent. Je moet jezelf bewijzen dat er thuishoort....en Bob kan dat mooi doen komend weekend...ik gun het die jongen zo...wat is die sterk zeg!!
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Hoe vaak moet er nog gezegd worden dat die vergelijking mank gaat? Het gaat er juist om dat deze jongens van gelijk nivo zijn en precies op elkaar zijn ingesteld waardoor ze het optimale rendement halen uit het samenrijden. Daar zouden velen nog wat van kunnen leren. Ik heb bij de ploegenachtervolging mannen geen enkel team gezien dat tot het einde perfect samenreed. En daar verlies je dus veel tijd mee.
  19. Gerrit

    Gerrit New Member

    als Bob 6.10 kan rijden en als marathonschaatsers makkelijker met elkaar kunnen rijden
    dan moeten negatievelingen toch eens achter hun oren krabbelen over de mogelijkheden
    die er waren op de achtervolging....:)
  20. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Als dat zo was hadden ze allang de mogelijkheid gekregen om te gaan rijden in TP. Maar ik geloof gewoon niet dat ze echt zoveel sneller zijn.

Deel Deze Pagina