Meer Nederlandse schaatsers uitkomend voor Kazachstan?

Discussie in 'Lange baan' gestart door Zenschaatser, 4 okt 2009.

  1. Gerrit

    Gerrit New Member

    laten we eens positief zijn: veel succ6 heren!!
  2. nino

    nino Member

    Ja!
    Ik heb grote bewondering voor de driestheid waarmee deze jongens dit avontuur aangaan. Het past zeker in een schaatstraditie; niet alleen Bart Veldkamp die naar Belgie ging, maar ook van elfstedenrijders die die tocht koste wat het kost uit willen en zullen rijden. Op een ledemaat meer of minder wordt niet gekeken, die zetten we gewoon bij in het museum. Dat museum kan alvast een vitrine vrijmaken voor een hele berg papier. In ieder geval moeten daar een paar paspoorten een plaats vinden
    Ik ga ervan genieten; heel veel succes!
  3. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Afgelopen week stond in het blad Binnenlands Bestuur een verhaal over Aa en Hunze, de burgemeester geeft aan dat zijn prioriteiten niet liggen bij het opsporen van een 'illegale' Kazach schaatser en dat hij het recht heeft om dit aan te geven ondanks dat de vreemdelingenpolitie toch wil dat hij Vreugendehil opspoort. Verder geeft hij aan dat hij Vreugdenhil groot gelijk geeft om het via deze weg te proberen.
  4. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Nogal een onzinnige vergelijking, vind ik.
    Goed, mijn mening is wel bekend hierover.
    Toch ben ik benieuwd wat de mannen kunnen. Neem toch aan dat ze vooral naar Calgary en SLC gaan voor de pursuit, want ze zullen twee keer goed moeten scoren om nog een kans te maken.
  5. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Geen hoop bij schaats-'Kazakken' CALGARY - De Nederlandse schaatsers in Kazachstaanse dienst gaan er niet vanuit dat ze komend weekeinde kunnen deelnemen aan de wereldbekerwedstrijden in Calgary. Arjan Stroetinga, Jorrit Bergsma en Christijn Groeneveld trainden donderdag op de Olympic Oval, maar volgens hun coach Jillert Anema houden ze geen rekening met deelname aan het toernooi.


    Het drietal wacht op toestemming van de internationale schaatsbond ISU om te kunnen deelnemen. De ISU heeft echter nog niks van zich laten horen. „Dat is pure politiek”, oordeelde Anema. „Als zij willen dat we hier schaatsen, dan kan dat zo geregeld zijn. Ik ga ervan uit dat het nog lang duurt voordat we duidelijkheid krijgen. Daarom gebruiken we deze reis als trainingsstage. Op deze banen kunnen we goed aan onze snelheid werken.”

    Stroetinga, Bergsma en Groeneveld willen namens Kazachstan bij de Olympische Spelen deelnemen aan de ploegachtervolging. Om daarvoor in aanmerking te komen, moeten zij zich eerst individueel plaatsen voor 'Vancouver'. Daarvoor is een goede prestatie bij een WB-wedstrijd nodig. Het drietal reist volgende week ook naar Salt Lake City waar de volgende WB-race op het programma staat.

    Bron: Telegraaf
  6. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Vandaag op de 500m staat Viktor Glustsjenko voor Kazakhstan op de startlijst voor de Wereldbeker. Die reed tot vorig jaar nog voor Rusland.
    Interessant: Betekent dit dat alle "nieuwe Kazakhen" nu toegelaten worden? Zo nee, waarom Viktor wel en de marathonrijders niet?
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Omdat Glustsjenko een oninteressante rijder is. Die gaat geen prijzen afpakken van de topmannen op de 500 m. Maar als die 'Nederlanders' mogen starten, zouden ze wel eens een medaille kunnen afpakken van het gedroomde trio Nederland - Vs - Canada.
  8. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Conspiracy theory alarm!
  9. jan marten

    jan marten Member

    Kan het niet zo zijn dat hij toevallig een russische en een kazachstaanse ouder heeft en dus in het bezit van 2 paspoorten. Kazachstan ligt nu eenmaal vlakbij Rusland :?
  10. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Bovendien wonen er in al die voormalige Sovjet staten nog veel Russen. In de Oekraine bijv. volgens mij zelfs 40% Rus.
  11. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Dat zou best kunnen. Maar blijkbaar heeft Glustsjenko iets waarmee hij zijn Kazakhstaanse nationaliteit kan aantonen en hebben de marathonrijders dat (nog) niet.
  12. H2O-s

    H2O-s Active Member

    Feit is dat veel voormalige Sovjetunie inwoners nog het recht hebben een nationaliteit te kiezen.
  13. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Last vandaag in de Pers dat Anema de ISU ervan verdenkt ze expres dwars te bomen door een wedstrijd in SLC op donderdag a.s. te skippen. De 'Kazachen' wilden daar gaan rijden om goede tijden neer te zetten maar nu is de wedstrijd door de ISU geschrapt. Ik geloof dat hij spoken ziet.
  14. Regenboog

    Regenboog Member

    Volgens het verhaal van Bart Veldkamp tijdens de World Cup volgen de Nederlands Kazachen niet de legale weg. Maar ja, wie weet hoe het echt zit? Ik kan er in ieder geval geen touw meer aan vast knopen. Maar in een complot theorie geloof ik ook niet.
  15. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Dat was niet helemaal wat hij zei, hij zei alleen dat ze het niet via de illegale weg zouden moeten doen en dat doen ze ook niet. Ze hebben zich alleen niet zo goed voorbereid. Bart zei nergens dat ze het op een illegale manier aanpakken, hij vindt alleen niet dat ze dat moeten doen.
  16. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    De Volkskrant van vandaag schrijft dat de NL Kazachen zelfs van de baan zijn verwijderd in Calgary omdat ze daar 'illegaal' aan het trainen waren:
  17. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Hierbij het betreffende bericht (staat nu pas online):


  18. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Het is wel dubieus dat die wedstrijd in SLC geschrapt is, wat zou daar de werkelijke reden van zijn en gebeurt zoiets vaker?

    Toch opvallend hoor, het lukt de wannabe-Kazaken niet om aan een WB mee te doen, en die andere marathonman die gewoon Nederlander blijft mag komend weekend gewoon in SLC starten. Dat zal wel zuur voor ze zijn, straks zet Bob de Vries een snelle tijd neer en krijgt hij zijn kwalificatie.
  19. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Er is natuurlijk nooit een wedstrijd gepland in SLC op de donderdag voor een Wereldbeker. Kijk maar op de ISU-kalender.

    Misschien dat er nog iets was van een mogelijkheid om "vrij" te trainen op die donderdag en dat dat nu exclusief voor Wereldbekerdeelnemers is?

    Zoals Bart Veldkamp zondag ook al zei: ze (en/of Tsybenko) dachten het wel "te kunnen regelen" zonder de precieze regeltjes te kennen.
  20. Regenboog

    Regenboog Member

    Al met al vind ik het toch wel heel zuur voor de nepKozachen.

Deel Deze Pagina