Polar G3 GPS

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Ton, 12 nov 2009.

  1. Ton

    Ton New Member

    Heeft toevallig iemand ervaring met deze Polar? De bijbehorende harstlagmeter heb ik al. Als het goed werkt zou je dus moeten kunnen zien hoe hard en hoeveel je hebt geschaatst. Maar ik heb ook al gehoord dat het niet goed werkt als je je handen op je rug hebt. Iemand iets vernomen?
  2. LangeJan

    LangeJan New Member

    Over de Polar kan ik niks zeggen daar ik zelf met een Suunto T6 werk.
    De Suunto T6 werkt prima ook met de handen op de rug.
    Aangezien Suunto een toeleverancier is voor Polar verwacht ik ook voor Polar geen problemen.
    Er zijn zelfs shirts en bh's op de markt waar de "hartslagmeterband" in de achterkant is verwerkt.
    Tip:
    Draag je Polar zo op de pols dat het scherm omhoog wijst ( het scherm dus op de binnenkant van je pols ) op deze manier wordt de Polar het minst belemmerd in zijn ontvangst, vergelijk het maar met een GPS die moet ook een vrij contact hebben met de satelieten om goed te funtioneren.
  3. Tjark

    Tjark Active Member

    'Hard en hoeveel' als in inspanning (dus in hartslagen) of 'hard en hoeveel' in de zin van afgelegde (kilo)meters?

    Voor de laatste lijkt mij GPS niet handig, tenzij je 't alleen over natuurijs of skeeleren hebt. Op de baan heb je 2 grote problemen. De eerste is dat het GPS-bereik niet altijd goed is door de dakconstructie en het 2e is dat een GPS vaak te weinig punten kan meten om een goede bocht te meten. Je rijdt dus al snel kortere afstanden op een ringbaan. Als je ijsbaan transpondermeting heeft (bijna alle ijsbanen), dan kun je je afstanden daar goed mee meten.

    Voor alleen hartslagen kan 't idd zo zijn dat een horloge op je rug net te ver is, en dan wil 't idd wel eens helpen je horloge met de kast aan de binnenkant van je pols te dragen...
  4. Ton

    Ton New Member

    Bedankt voor jullie antwoorden. De hartslagmeter gebruik ik al naar tevredenheid op mijn rondjes in Assen, ook met mijn handen op de rug. Ik zou het idd met een transponder kunnen doen, maar omdat ik ook (race)fiets, mountainbike en ski lijkt me een G3, als aanvulling bij mijn Polar RS800CX een goed alternatief om snelheid en afstand te meten tijdens het schaatsen, maar ik ben net als Tjark bang dat dat niet helemaal werkt op een ijsbaan. Daarom ben ik erg nieuwsgierig of er iemand is die het al geprobeerd heeft.
  5. Tazzy

    Tazzy New Member

    Ik fiets en loop hard met een garmin 705. Zet em binnen vaak al aan maar krijg dan echt geen gps fix.

    Denk dat het voor een rondje rottemeren schaatsen (waarbij nu het risico om in een wak te rijden zeer groot is) wel geinig is om met de gps de rit vast te leggen.
  6. knukkel

    knukkel Member

    Ik gebruik de Garmin Forerunner 305 voor fietsen, lopen en schaatsen.
    Voor het schaatsen draag ik hem op de pols (op de kop zeg maar) en dan is de ontvangt in de openlucht uitstekend.

    Heb het ook op de semi overdekte ijsbaan (Eindhoven) geprobeerd en dat werkt niet.

    Ik vind het echt een TOP apparaat. Heb nu een database van 3 jaar met alle sportactiviteiten met tijden, snelheden, hartslagen, beschijvingen, etc. Je kunt alles ook nog in google earth terug kijken.

    Hier een 'indoor' plaatje met slechte ontvangst:

    [​IMG]

    En deze is van het schaatsen op de Oostvaardersplassen vorig seizoen. Perfecte ontvangst en je kunt altijd zien wat je snelheid en afgelegde afstand is:

    [​IMG]
  7. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Dat indoorplaatje. :lol: Jammer dat het zo niet werkt. Het plaatje van de Oostvaardersplassen ziet er echt mooi uit! Leuke data voor jezelf.
  8. Ton

    Ton New Member

    Oei, dat ziet er jammergenoeg niet uit op de ijsbaan. Ik vrees dat mijn Polar het dan in Assen (ook half overdekt) niet beter zal doen. Dan zullen we toch maar weer veel op natuurijs moeten schaatsen dit jaar :D . Bedankt!
  9. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik heb de Garmin 405. Deze werkt op een vierkant rondje van 600 m nog vrij goed. Ik heb hem nog niet getest op een skeelerbaan, maar verwacht dat ie daar niet goed meer werkt. De tijd tussen de metingen is dan te lang om de bochten goed mee te pakken. Op de ijsbaan gebruik ik altijd de transponder, heb je iig de rondetijden.
  10. knukkel

    knukkel Member

    Je kunt de tijd tussen de metingen op de Garmin instellen (1 of 5 sec).
    Ik heb hem ook op een klein rondje in de openlucht gebruikt en dat ging nog prima. Als je hem instelt op een sample tijd van 1 sec, dan meet hij bij 25km/u om de 6.9meter. Op een rondje van 400m zijn dat 58 metingen, of ongeveer 14 metingen per bocht. Dit geeft een prima beeld.

    Ook leuk, je kunt hem vertellen op welk punt een rondje eindigt/begint, zodat hij dan automatisch het aantal ronden (en de rondetijd) bijhoud. Kan ook handmatig overigens.

    Oftewel, een super gadget... alleen die overkappingen gooien roet in het eten!
  11. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Via welk menu kan dit? Menu->Instellingen, maar dan ???
    Ik heb het niet kunnen vinden. Bij mij meet ie om de 5 - 10 sec. op een kort rondje. Bij een grote ronde om de 20 sec.
  12. knukkel

    knukkel Member

    Op de 305:
    Menu -> Instellingen -> Algemeen -> data opslag
    Vervolgens kan ik kiezen tussen "slim opslaan" en "Iedere seconde".

    Ik dacht dat "slim opslaan" elke 5 sec betekende, maar lees zojuist dat de sample rate afhankelijk is van de bochtigheid van het afgelegde parcours. Hij past zich dus blijkbaar automatisch aan.

    Bij mij staat hij altijd op smart recording. Is nauwkeurig genoeg en dan kan ik ook de data van lange fietstochten opslaan.

    Dit is een plaatje van een klein rondje:
    [​IMG]

    Als je inzoomt zie je de hoekigheid in de bochten, maar dit is voor mij acceptabel. En ik kan hem dus nog naar "iedere seconde" zetten als het moet, maar dan is de opslagcapaciteit beperkt tot 3.5 uur.
    [​IMG]

Deel Deze Pagina