NK Afstanden 30/31 okt-1 nov

Discussie in 'Lange baan' gestart door Duif, 15 okt 2009.

  1. Vinnie

    Vinnie Member

    Zet het hier maar ff neer, Erben op zijn twitter:

    oh ja.. Renate zegt het al twee jaar tegen me maar nu ben ik ook eindelijk zelf zover.. Ik stop met de 500
    de 500m is alleen leuk als je hem heel hard rijdt..
    ik heb 3 keer een 500m WB gewonnen, 3xnederlandskampioen. 2e en 3e op WK afstanden en 2e in WB klassement.. Het is mooi geweest..
    nou weer klaar met dat setimentele gelul.. 1500m HERE I COME!!!
  2. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Gerritstevens, helemaal mee eens. Gewoon opvullen die hap!

    Ik vind het erg leuk dat Renate Groenewold heeft gewonnen!
  3. Vinnie

    Vinnie Member

    Wat een geweldige actie van Ooijevaar net zeg, buitenbochtje meelopen en met 29.8 afsluiten
  4. doddeltje

    doddeltje Member

    Ooijevaar, wat een laatste ronde :shock: :lol:
  5. Sjoerd

    Sjoerd Active Member

    Mooie finale van Mark!
  6. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    heb de 1.500 meters in Heerenveen gezien, maar voelde me echt ellendig en ben dus naar huis geracet en zit nu net de laatste ritten 10km te kijken.

    Opmerkelijk: Annette winnaar op de 1.500m. Heel verassend, maar als ik Orie zo hoor, denk ik dat ze Hamar en allicht ook Noord-Amerika gaat overslaan. Leuk om Bruintjes zo blij te zien. Geweldig!
    Spannende 1.500m. erg blij dat wennemars erbij zat! Verrassend dat Ket en ROH erbij zitten.

    Mooi slot van de 10km net met Ooijevaar. Das dan wel weer genieten. Het seizoen is echt begonnen.. op naar Berlijn
  7. Lindekh

    Lindekh Member

    Moooie 10 kilometer van Arjen van der Kieft! Tof dat hij mee mag naar de Wereldbekers.

    Ik kijk een beetje half tijdens het leren voor mijn tentamens naar het schaatsen via ttp://schaatsen.nos.nl/live/wmv/ maar heb de hele rit gekeken. Was mooi ook om Sven Wouter OH te zien aanmoedigen.
  8. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Wat tof van Arjen zeg :D Ik ben echt blij voor hem!
  9. Zenschaatser

    Zenschaatser New Member

    Schitterende race van de Jong zeg! Kramer en verheijen krijgen het hier heel erg moeilijk mee. Het zou sensationeel zijn wanneer Kramer verslagen zou worden vandaag. :eek:
  10. Ireenfan

    Ireenfan New Member

    Wat een spannende dag vandaag zeg. Verassende winnaars op de 1500 meters. Weer een zeer tegenvallende van Deutekom en Leenstra. Ook mooi dat Kleinsman zilver wint op de 5km wat een spontaan mens :D
  11. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Ket was gisteren al goed en zonder foutieve wissel had hij zich vermoedelijk geplaatst.
    Aan hem zou een reskate goed zijn besteed maar helaas alleen voorbehouden aan de beschermden die daarmee toch wel een dubbele bescherming genieten.
    Let wel, ik vind een reskate uitstekend (komt overigens uit Amerika) maar dan wel met mate voor iedereen. En voor Ket zou die terecht zijn geweest.

    Gerrit Stevens
  12. Henk Kok

    Henk Kok New Member

    Wie twijfelde daaraan dan? :oops: Hijzelf blijkbaar niet.

    En wat ga je straks op de andere kant van het bordje zetten...Joep?

    Interessant toernooi verder. Het komt er op neer dat de meeste grote namen zich toch wel ergens mee kunnen bemoeien in wereldbekerwedstrijden, Nijen- en Voorhuis zijn misschien wel de grootste verliezers (naast Van Deutekom natuurlijk).

    Maar wat een leuke 10!! En wat moet je een niveau hebben om bij die beste 5 te zitten, frustrerend om NLer te zijn, want die ritten van Ooijevaar en De Vries waren zo leuk en goed dat je ze meer gunt. Van der Kieft ook verbazend zeg (heeft een goeie trainer uiteraard... :wink: ). De 10 kilometer kende wel het hoogste niveau in de breedte, voor de rest toch wisselvallig. Het woord baanrecord is niet vaak genoemd...
  13. Monique

    Monique Well-Known Member

    Aangezien ik vanmiddag weg was een beetje late reactie, ik heb het net allemaal terug gezien op dvd. Bij de 1500 meter was ik vooral heel erg blij dat Wennemars zich heeft geplaatst voor de WC, super! En Ket was werkelijk ongelofelijk snel, echt een mooie race. Dat Kramer zich niet heeft geplaatst verbaast mij niet echt, hij kan het wel maar dan moet hij echt een uitschieter hebben en dat zat er dit weekend niet in.

    Bij de 5000 meter vrouwen viel wederom op dat Gretha Smit het gewoon niet meer heeft, hoe lang is het niet geleden dat ze echt goed heeft gereden? Heel knap van Groenewold dat ze heeft gewonnen, mooie opsteker voor haar.

    En dan de 10 km heren, wat een spectakel! Schaf deze geweldige afstand alsjeblieft nooit af. Eerst die race tussen Mark en Koen, wat een zinderende finale. Het heeft Mark uiteindelijk niets opgeleverd, maar het was heel spectaculair en toont een goede mentaliteit. Koen was trouwens heel goed voor een knul van 19. Van der Kieft was echt een verrassing, en Bob was zeldzaam stabiel en o wat ging het makkelijk. Kramer gelukkig gewoon weer de beste, misschien is de topvorm er nog niet maar hij had ook zomaar 2 seconden sneller kunnen rijden als dat nodig was geweest. Knap hoe hij op het schema van Bob reed.

    Al met al valt TVM dus nog wel mee, op een paar akelige negatieve uitschieters na.
  14. Hanneke

    Hanneke New Member

    Heerlijk dat het schaatsseizoen weer begonnen is. Rhian Ket en Monique Kleinsman toch de positieve verrassingen en dat Gerritsen de 1500m wint ook trouwens. Mooi dat Wennemars toch nog WC's kan rijden, het is hem gegund.
    Overgens snap ik dat gewauwel over Kramer niet. Hij heeft vrijdag zelf aangegeven dat hij ziekjes was en dan wint hij nog. Niks aan de hand.
    Op naar Berlijn. Ik ben benieuwd naar Gerritsen tov Wang en mn Wolf. Die laatste heeft nog niet denderend gereden. Weet iemand trouwens of het zaterdag en zondag live te zien is of dat het op internet te volgen is?
  15. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Dat was de WC in Moskou twee jaar geleden.
    Of Renate een medaillekandidaat betwijfel ik ten zeerste. Haar beste prestatie was een vierde plaats in 2001 (Nagano)
    Smit heeft het dan misschien niet meer maar wat betekend dat dan voor de rest (op Kleinsman en Groenewold na).

    Gerrit Stevens
  16. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Of was dat in Kolomna.

    Gerrit
  17. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De opvallendste zaken vond ik vandaag:
    - de unieke prestatie van Gerritsen, wint 500, 1000 en 1500 m , volgens mij nog niet eerder vertoont op een NK. Margot Boer doet het iets minder maar heeft met 2e-2e-4e ook een mooi lijstje.
    - verrassende 1500m 's waarbij waar veel gevestigde namen het niet redden. Wennemars bezorgt zichzelf het beste verjaardagkado. :wink:
    - het sterke rijden van Verwey op m.n. de lange afstanden. Op de 1500 m heeft ie voor het eerst Kramer op een afstand verslagen. Hij kan zich de komende 2 jaar wel eens ontwikkelen tot Kramers belangrijkste concurrent in het allrounden.
    - Het matige nivo op de 5 km dames, hier zie ik geen dame die mee kan doen om een Olympische medaille. Saillant detail gezien de OS 2006 is dat Kleinsman nu Smit verslaat op 'haar' afstand.
    - de Jong laat op de 10 km een kans liggen om Kramer een mentaal tikje te geven. Ik denk dat ie nog iets sneller had gekund gezien zijn snelle laatste rondes.
    Grootste tegenvallers: Van Deutekom (al vaak genoemd), Voorhuis (schijnt niet helemaal fit te zijn), Leenstra (reed veel te gehaast op de 1500m, je zag het aankomen dat ze het niet ging redden), Nijenhuis (zit er wel steeds dichtbij, maar het zit hem gewoon niet mee), Bloemen (zwakke 10 km). Verder vond ik Kuipers wisselvallig, heeft een nominatie nodig op de 500 en reed ook geen sterke 1500. Ik heb het idee dat ie het te vaak laat liggen.

    Over de 1500 mannen: ik ben bang dat we hier weer niet voor goud gaan meedoen op de OS, misschien moeten we onze hoop maar op Ket vestigen. De laatste winnaar was Ard Schenk (1972), het word wel een keer tijd dat hij een opvolger krijgt.
  18. Vinnie

    Vinnie Member

    Vrijdagavond in samenvatting, zaterdagmiddag een samenvatting en zondag live.
  19. ewax

    ewax New Member

    Was weer een mooi schaatsweekend. Erg blij met de rit van Kramer en dat Erben zich geplaatst heeft.

    Kampioen(e) van dit weekend: Gerritsen !

    Oh ja, ik vroeg me af is er ergens een overzicht van wie zich allemaal al voor deelneming aan het OKT geplaatst hebben ?
  20. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik begon lichtelijk te twijfelen na gisteren... Zat behoorlijk in de zenuwen.

    Haha :lol: Erben ziet me al aankomen. Nee, ik denk dat ik hem keurig netjes opberg als herinnering.

Deel Deze Pagina