NK Afstanden 30/31 okt-1 nov

Discussie in 'Lange baan' gestart door Duif, 15 okt 2009.

  1. rja

    rja New Member

    Sven niet echt in vorm.

    Dat had ik zien aankomen, jammergenoeg.
  2. Koen

    Koen Well-Known Member

    seizoen begint net en piek moet in februari liggen. Bovendien wint hij toch gewoon.
    maar was wel spannend zo, maar Bob nog niet in de buurt en Carl lang niet.
    Koen wel goed en mooi ook world cup
  3. carlfan1

    carlfan1 New Member

    Vandaag telde maar 1 ding: plaatsen voor de world cup. Degene die dat gedaan hebben zijn de winnaars, degene die dat niet gedaan hebben zijn de veelal de verliezers. De loting voor morgen is ook bekend, ik verwacht dat het morgen wüstdag wordt.
  4. Cyclad

    Cyclad New Member

    Knap gezien, hoor! :roll:
    Kramer zei na afloop het enige juiste: als je al wint wanneer je niet in vorm bent, wat gebeurt er dan als je dat wél bent? Ik zou me maar geen zorgen over hem maken.
  5. Cyclad

    Cyclad New Member


    Relativeren is ook een kunst.

    "niet zo slecht gezien". Pardon? Hij wint wederom ruim, wat is daar mis mee na een week waarin zijn voorbereiding allesbehalve vlekkeloos verliep?
  6. Zenschaatser

    Zenschaatser New Member

    Uiteraard wint hij ruim (wel minder dan anders). Maar kan jij je de afgelopen 4 jaar een belangrijke wedstrijd herinneren dan waarin hij slechter was dan?
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik maak me absoluut geen zorgen over Sven, hij heeft vandaag gewoon gewonnen en dat na een snotterweek en geklooi met zijn schaatsen .... ik geef het je te doen. Ik zou me eerder zorgen maken als hij nu al 6.14 ofzo zou rijden, want de piek moet in februari liggen en niet eind oktober. Ik vond verder Koen Verweij heel goed, leuk ook dat hij naar Berlijn mag (maar dat is gewoon persoonlijke smaak :D ). Van Wouter Olde Heuvel was het goed na al zijn knie-ellende, en Bob was ook gewoon goed. Alleen Carl vond ik niet geweldig, ik miste bij hem de vechtlust, het zag er allemaal nogal flegmatiek uit.

    De sprintafstanden heb ik gemist vanwege werk, maar heb wel de samenvattingen gezien. DSB doet het heel erg goed, vooral de dames, en natuurlijk Ronald Mulder geweldig. Tuitert trouwens ook heel goed, als je hem zo een 500 meter ziet rijden kan je je niet meer voorstellen dat hij ooit 10 kms heeft gereden.
  8. Bertuss

    Bertuss New Member

    Misschien beetje offtopic, maar ik wil morgen eigenlijk nog ff naar de tweede dag. Kan je bij thialf ook gewoon bij de kassa kaarten kopen of moet het in de voorverkoop ?
  9. Reina85

    Reina85 Member

    Leuke dag gehad vandaag in Thialf!
    Even een vraagje, is het meer mensen opgevallen, of is het misschien op tv geweest, dat Wouter OH na zijn race heel moeilijk uitreed? Volgens mij gebruikte hij amper zijn ene been, het leek dat hij daar echt veel pijn aan had :(
    En Kramer, die voor zijn start aangaf last van het geluid te hebben. Ik heb eigenlijk ook wel even gedacht dat dat misschien een trucje was om het ijs wat langer te laten harden, of is dat nou heel slecht gedacht?
    Verder heel veel leuke, mooie en goede prestaties gezien, dat smaakt naar meer!
  10. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik ben een van de meisjes. Ik kan wel degelijk kiezen wie ik wil aanmoedigen ;) Ik heb ook maar 3 bordjes; Freddy, Erben en Sjoerd. Die bestaan ongeveer 4/5 jaar nu. Ga hier nu niet teveel over uitwijden verder, maar laten we het er maar op houden dat het zo gegroeid is ;)

    Heb een leuke dag gehad. Erben heeft mij echt verrast met zijn 2e 500 meter. Ik vond dat zo prachtig dat ie dat nog even liet zien. En alle lof naar Ronald Mulder, echt super wat deze jongen laat zien en vind het ook erg leuk om hem in Berlijn te zien schaatsen. Meer volgt later, morgen nog een dag!
  11. Vinnie

    Vinnie Member

  12. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Nog even kort mijn mening over de wedstrijden van gister:
    Erg leuk dat Ronald Mulder het zo goed deed op de 500 meter! Verder waren de DSB-mannen weer in orde, al had ik iets meer van Kuipers en Groothuis verwacht. Mooi dat Erben nog zo'n goede tweede 500 reed, de vorm is dus wel aanwezig :). En het viel me op dat het niveau in de breedte heel erg sterk is! En leuk dat het er op lijkt dat Jan Smeekens weer een stapje heeft gezet.
    Bij de vrouwen vind ik leuk dat Thijsje Oenema er weer staat. Bruintjes viel mij wel wat tegen, had haar er wel bij verwacht. Verder staan de vrouwen er goed voor, 38,3 op dit moment is gewoon erg sterk :). Het viel mij trouwens bij de mannen en de vrouwen op dat oud-DSBploeg heel snel opende!
    Ik heb op de 5 km. genoten van Koen! Had niet verwacht dat hij zo goed zou zijn na de uitslagen in oefenwedstrijden, maar ben erg blij dat hij zich er tussen heeft gereden. Ook hier vond ik het niveau in de breedte sterk, met maar 3 mannen die boven de 6,40 reden. Jammer voor Jan Blokhuijsen! Sven viel wat tegen maar daar zijn verklaringen voor. Ben blij dat Wouter zich er toch redelijk makkelijk tussen heeft geschaatst. Carl viel me wat tegen, had meer van hem verwacht, maar hij zit er toch tussen.
  13. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Yep,

    Openen van de naamlozen was goed.. goed op getraind blijkbaar maar een Jan Smeekens zal zeker helpen met de groep motiveren snel te openen.
    Zo zie je ook dat ik ze allemaal veel technischer vind rijden sinds de komst van Groothuis. Jan Smeekens gaf dat ook aan in zijn interview, dat hij graag achter Stefan reed en daar veel beter van gaat schaatsen. Het was duidelijk zichtbaar...

    Dat de TVM-ers in verhouding minder rijden zal zeker aan de natuurlije suprematie liggen, moest wel heel gek lopen dat de mannen zich niet zouden kwalificeren op de 5k voor de WC's. Op de sprint moet je wel een piekje doen want het ligt allemaal dicht bij elkaar (bij de mannen).

    want Parijs is nog ver... en Vancouver nog veel verder
  14. em1205

    em1205 New Member

    Het lijkt er op dat ook in Nederland steeds meer rijders kiezen voor de korte afstanden. Hoewel het niveau aan de top niet echt gestegen is, is de top wel weer breder geworden op de 500 meter. Dit gegeven moet op den duur ook leiden tot snellere tijden. We zullen zien of dit verbreden van de top zich op de 1000 meter ook voordoet. Toen ik bedacht wie er voor plaatsing voor de worldcup in aanmerking komen op de 1000 meter heren kwamen er veel namen boven: Wennemars, Bos, Nijenhuis, Kuipers, Groothuis, Tuitert, de Vries, Nuis, Elgersma, Ket, Mulder 2x, Olde Heuvel, Schipper en misschien de Koning. Als je een goede dag hebt, dan heb je een plekje voor de World-cup en als het even niet lukt sta je buiten de top 10 en helpt zelfs een nominatie niet.
  15. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    De top van de 500 en 1000m is inderdaad verbreed, maar er zitten ook een behoorlijk aantal bij die (al lang) geen progressie meer maken. In het kader van een Olympisch jaar doet iedereen nog mee, maar volgend seizoen zullen mensen afscheid nemen en zal de top weer minder breed zijn.
    De echte top (internationaal) op de 500m is natuurlijk erg smal (hooguit een Smeekens met een goede dag). Op de 1000m is de top niet alleen breed maar ook echt goed. Dat gaat zeker spannend worden en met een beetje pech kun je inderdaad zo maar met lege handen staan. Genieten dus!
  16. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    De top van de 500 m en 1000 m is juist jong. Van de (vroegere) sprinters nemen alleen Wennemars en misschien ook Bos afscheid volgens mij na dit seizoen, de rest zal er volgend jaar gewoon bij zijn. Het sprinten heeft juist toekomst denk ik in Nederland.
  17. carlfan1

    carlfan1 New Member

  18. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Ja, ik heb hem er bij gezet, Bos ook.
  19. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Het is ook maar wat je onder jong verstaat. Er is een hele grote groep 26-30 (Nijenhuis, Kuipers, Groothuis, de Koning, Elgersma, Tuitert, Poot, Trouw, Salamons), die de internationale 500m top niet meer gaan halen of op hun retour zijn. Kuipers zou het nog wel moeten kunnen denk ik. Dan heb je nog de grote talenten van een paar jaar geleden die weinig progressie meer maken (de Vries, F Wennemars, Hospes,Heslinga). We houden dan nog over Smeekens, de gebr Mulder en Schipper. De laatste drie moeten internationaal nog doorbreken.
  20. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik vind dit wel erg somber. Kuipers en Groothuis zijn wereldtop op de 1000 meter en Tuitert kan ook podium rijden. Nijenhuis heeft het in zich maar is twijfelachtig of het er uit gaat komen, maar hij heeft nog wel altijd de potentie.

Deel Deze Pagina