schaatsplank

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door siebe, 15 okt 2009.

  1. siebe

    siebe New Member

  2. BlueSinquel

    BlueSinquel New Member

    Wel lekker compact op te bergen. Ik heb zelf een betonplex plaat ongebouwd tot schaatsplank, die epoxy toplaag is heel glad.
    165cm is inderdaad niet erg lang, mijn plank is 250cm.

    Bij de goede doe-het-zelf zaak kun je een plank van 250x125cm doormidden laten zagen, dus 250x62,5cm. Bij de nog betere zaken doen ze niet moeilijk als je dan maar de helft van de originele plank koopt (voor dus de helft van de prijs).
    Bij bijv. de Nijhof in Baarn kan dat. Daar hebben ze betonplex platen ook nog n's in diverse diktes en ook met rubberen antislip op de onderkant, erg ruime keuze.


    Update: 165cm is opzich wel een fijne afstand als je nog niet goed geoefend bent op een schaatsplank, het zal je verbazen maar schaatsplanken is nog best wel lastig.
    Kijk uit met hard afzetten, en vooral als het in combinatie is met een verticale stop/afzet rand. Je tuimelt zo over de rand heen.
    Daarnaast komt er bij een verticale rand bij de afzet/stop veel zijwaartse kracht te staan op je knieƫn, waar ze niet voor gemaakt zijn.

    Ik ga de mijne dus schuin zagen.
  3. RamonB

    RamonB New Member

    Waar woon je? Ik heb nog een halve plaat "over" inclusief het bijbehorende plankjes/balkjes voor de zijkanten. Maar ik woon in Zeeland en moet mijn plank nog steeds maken :(
  4. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    ik heb zo'n soort plank van reebok, en weet zo niet hoe lang die is, vind het wel prettig dat ik hem kan oprollen zodat hij niet zoveel ruimte in neemt.. zal binnenkort eens kijken hoe lang die is, want ik vind hem lang zat, ben zelf niet heel lang en vind het nog best lastig al krijg je naarmate je meer oefent er wel meer handigheid in!

Deel Deze Pagina