Mark Ooijevaar rijdt snelste tijd buiten Thialf

Discussie in 'Lange baan' gestart door stayerwouter, 29 mrt 2009.

  1. stayerwouter

    stayerwouter New Member

    Mark heeft gister een topprestatie neergezet op de kunstijsbaan van Enschede nooit was er iemand sneller van 13.32,70(sven kramer) buiten Thialf. Maar Mark wist gister een fantastische 13.25.38 te rijden maarliefst 7 seconde sneller dan het oude record!
  2. Davos

    Davos New Member

    Hele knappe tijd; petje af!
  3. Duif

    Duif Well-Known Member

    Das idd een supertijd van Mark.

    Enschede is duidelijk sneller als Groningen. Zou leuk zijn als er volgend jaar is een NK georganiseerd wordt. Junioren bijvoorbeeld. Dat was dit jaar in Utrecht niet echt een succes wat tijden betreft.
  4. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Als je tijden in Enschede kijkt, ook van het NK Supersprint, dan ben ik geneigd te zeggen dat Enschede misschien wel sneller is dan Thialf. Van mij mag er gewoon een groot NK (Allround, Afstanden of Sprint) worden gehouden volgend jaar. En ook in Hoorn. Ook een leuke, snelle ijsbaan, met ambitieuze mensen volgens mij.
  5. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Laten we NK sprint lekker in Groningen houden, NK Afstanden en NK Allround in Enschede. OKT in Enschede zal wel niet haalbaar zijn...
  6. Monique

    Monique Well-Known Member

    Wat goed van Mark, en wat leuk dat de baan in Enschede zo snel is. Van mij mogen er veel toernooien gehouden worden, ik kan er met de fiets naartoe (al zal het wel de auto worden, haha) dus ideaal voor mij. :D
  7. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Sterke tijd van Mark Ooijevaar! En hiermee staat Enschede zeker op de kaart. Er moet toch minstens een groot toernooi op deze baan gereden worden volgend jaar. Ik pleit sowieso voor het NK junioren op deze baan. En misschien ook het NK sprint?
  8. Regenboog

    Regenboog Member

    Enschede is zeer zeker een hele snelle baan. Alleen één probleem: er kunnen niet veel toeschouwers in. Dus een echt groot toernooi kan er niet gehouden worden.
  9. stayerwouter

    stayerwouter New Member

    5000 wordt er beweert in de twentse courant Tubantia
  10. Tjark

    Tjark Active Member

    maar die staan dan bijna allemaal wel op dezelfde hoogte van elkaar (op de grond, geen tribunes overal), dus na rij 3 zie je niks meer

    (als je dan tenminste niet 1.94m bent als ik ;) )
  11. Liezl

    Liezl New Member

    Ik denk dat ze nu al gruwelijk spijt hebben van hun besluit om er geen tribune bij te plaatsen... Denk dat ze met entreegelden dat allang hadden kunnen terugverdienen, zeker als het ijs zo verdienstelijk is!

    En ook voor mij is het slechts 10 min. fietsen 8). Zou super zijn als er toch nog niets mogelijk zou zijn voor een groot toernooi :).
  12. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Zoveel mensen kunnen er nu ook weer niet in Kardinge hoor! Daar is ook nauwelijks tribune. Enschede moet kijken naar de mogelijkheden van losse tribunes die ze bij grote toernooien kunnen gebruiken. Ook al is daar niet veel ruimte voor.
  13. Regenboog

    Regenboog Member

    In Kardinge kunnen echt meer mensen, je hebt daar nog een redelijke tribune bovenin. In Enschede zouden er wel wat neergezet kunnen worden, maar er is gewoon niet zoveel ruimte helaas.
  14. xRedStar

    xRedStar New Member

    In enschede is ook erg vervelend met de kleedruimte, dan moeten daar dus tribunes staan, en de schaatsers moeten daar dan steeds langs.
    In kardinge hebben ze echt groter stuk langs de baan dan in Enschede.
    En in kardinge kun je via de achterkant de kleedkamer verlaten waardoor je niet langs het publiek hoeft.

    Dan moet iedereen in Enschede maar buiten zitten en kan je door de glazen mee kijken.. haha
  15. nino

    nino Member

    En zou er niet wat van dat economie-stimulerings-geld, om de bouwsector aan het werk te houden, in een verbouwing van die schaatsbaan geinvesteerd kunnen worden. :lol:
    (Tis beter dan wegen en kantoren bouwen. 8) )
  16. allard

    allard Active Member

    Misschien een ander punt voor Enschede: Hoe houdt de klimaatbeheersing het uit als de baan volzit met toeschouwers?
    Nu is de baan wel snel, maar als de klimaatbeheersing het niet aankan, zal de baan vrij snel slecht worden met veel publiek.
  17. Mark

    Mark Active Member

    Ik denk dat het wel meevalt. Afgelopen zaterdag was er wintertriathlon in de stromende regen. Hiervoor moest er bij de 500m start uren lang een deur open waardoor er ook nog eens drijfnatte mensen naar binnen kwamen. 's Avonds was het hierdoor wel vochtiger in de hal, slijmproductie was wat hoog hierdoor :( , maar op het ijs had het weinig invloed. In HV al regelmatig gehad dat de klimaatbeheersing het niet aan kon en het te vochtig en/of warm werd.

    En als ik kijk naar de ijskwaliteit is deze in Enschede beter dan wat er regelmatig in Heerenveen ligt. Over de prijskwaliteit verhouding zullen we het al helemaal maar niet hebben. In plaats van al die verhalen over nieuw Thialf, is de Nederlandse schaatssport denk ik meer gebaat bij een aantal hallen verspreid over het land van het type Enschede.

    En over de publieke capiciteit, denk dat die 5000 man wel lukt. Er is meer ruimte rond de baan dan op gemiddelde baan het pad is iets breder. Dus daar kan wel statribune van paar treden staan. Aan de finishzijde is ruimte voor zittribune. Bovendien zijn er genoeg zaaltjes bij de baan en is er de mogelijkheid om vlak naast de baan nog een viptent neer te zetten.

    Een NK voor senioren kan dan ook makkelijk. HV is bij NK afstanden amper voor de helft gevuld. OKT is ander verhaal, dan is HV wel vol.

Deel Deze Pagina