WK Afstanden Richmond/ Vancouver 12 t/m 15 maart 2009

Discussie in 'Lange baan' gestart door Passion-for-Skating, 27 nov 2008.

  1. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Kramer zal ongetwijfeld in een betere vorm zijn tijdens de OS, maar de concurrentie heeft gisteren een Kramer gezien die kwetsbaar is en dat is de laatste jaren nog niet eerder gebeurd, zeker niet op de 5k.
    Reken maar dat Bokko, Fabris en de Amerikanen nu met een ander gevoel de zomer in gaan. Hun zelfvertouwen heeft gisteren een flinke boost gehad. Wat me verder opviel was dat Kramer in het interview niet erg gelukkig overkwam. Het leek mij dat hij toch wel geschrokken is van z'n eigen vorm, maar ook van de prestaties/progressie van Marsicano.
    Ik kan me voorstellen dat hij hier onzeker van wordt, maar wanneer je een 5k zonder goede vorm op karakter wint, dan kun je natuurlijk best tevreden zijn. Maar Kramer denkt verder en dat is logisch.
  2. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Helemaal mee eens:
    In topvorm wint Kramer volgend jaar nog wel de 5 en 10 op de OS, maar zal daarna door Marsicano op de WK Allround nipt verslagen worden.
    Een jaar laat rijdt Marsicana 35,0-6.05-1.40,5-13.00 (144.000) in Calgary op WK Allround.
  3. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Nog even over Fabris. Net als Groenewold kondigde hij al vroeg aan dat hij zich al helemaal richt op de OS. Gisteren liet hij zien dat hij inderdaad nog niet afgeschreven is. In ieder geval niet voor de 5k, voor de 1500m verliest hij momenteel teveel in de eerste fase en dan met name z'n opening. Maar de 5k gisteren was bijna ouderwets goed met een aflopend schema aan het eind. Natuurlijk is het gat groot naar Kramer, maar hij kan het in ieder geval nog wel en dat is goed voor de wedstrijd, want een Fabris in z'n oude vorm levert geweldige races op.

    Ik ben vanavond benieuwd hoe Kramer en Bokko uit de strijd van gisteren zijn gekomen en hoe ze elkaar gaan bevechten. Maar vooral ben ik benieuwd naar Bob de Jong,want dit moet DE wedstrijd voor hem worden.
  4. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    En Kramer rijdt daar 35,9-6.00-1.42,5-13.40 (144.567)
  5. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Het tempo waarin Maricano zich ontwikkelt is zo sensationeel dat alles mogelijk is. Ik had nooit verwacht dat hij zo snel de 5k aan zou kunnen, maar binnen een jaar maakt hij een sprong van 12 plaatsen op de WK afstanden. En hij begon de 5k dit jaar (begin november) in Berlijn in de B groep. Daar werd hij maar 3e! De grote vraag is waar stopt het?
  6. Alleskids

    Alleskids New Member

    [quote="strawbale]
    In topvorm wint Kramer volgend jaar nog wel de 5 en 10 op de OS, maar zal daarna door Marsicano op de WK Allround nipt verslagen worden.
    Een jaar laat rijdt Marsicana 35,0-6.05-1.40,5-13.00 (144.000) in Calgary op WK Allround.[/quote]

    En Kramer rijdt daar 35,9-6.00-1.42,5-13.40 (144.567)[/quote]

    op Heerenveens ijs rijd Sven al 12.50, dan zal hij op Calgary slechts 13.40 rijden ? ;-). Ik denk dat ze op Calgary, in felle strijd op leven en dood voor het WK, wel een 12.40/12.35 rijden
  7. Cyclad

    Cyclad New Member

    Zo zeg, heb jij je kristallen bolletje opgepoetst? :)

    Mij is ook wel duidelijk dat Trevor Marisano de gevaarlijkste challenger wordt van Sven Kramer.
    Dat levert vast en zeker zeer fraaie duels op, vooral als Bokko en Fabris eveneens in topvorm zijn. Wie er dan vervolgens wint maakt dan eigenlijk niet zo heel veel meer uit.
  8. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik moet het nog zien. Ik blijf erbij, op basis wat hij tot nu toe heeft laten zien, dat Marsicano een type Parra is. Kan, als ie echt in vorm is, een goede 5 rijden, maar de 10 is een ander verhaal. Maar ik hoop dat ik er echt naast zit.

    Maar dat die jongen echt een sensationele progressie heeft gemaakt is duidelijk.
  9. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Wat betreft de 10k deel(de) ik je mening, maar na gisteren en vorige week op de 5k zal het mij ook niet meer verwonderen dat hij goede 10k gaat rijden.
  10. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

  11. Edwin

    Edwin Active Member

    Hopelijk kunnen we Shane Dobbin wel zien, want de NOS vind op de lange afstanden de eerste ritten niet belangrijk, helaas...
  12. Duif

    Duif Well-Known Member

    Ik zit nog wat verder terug te denken en zie meer overeenkomst tussen hem en Eric Flaim. Zowel qua postuur als het rijden van bochten op basis van hun shorttrack achtergrond.
    Parra kwam uit het inline skaten.

    Ook Flaim brak door in een vòòr olympisch jaar (86/87).
    Vervolgens won hij bij de spelen in Calgary zilver en brons en later dat seizoen werd hij ook nog WK allround in Alma Ata.
    Daarna was het ook meteen gebeurd met hem. Hij bleek een echte "one day fly" en keerde terug naar het shorttrack.

    Uiteraard wil dit niet zeggen dat het met Marsicano ook zo zal gaan, maar ook hij zal het volgend jaar moeten bevestigen en weet nu ook dat hij op de 1000 en 1500 een favorietenrol toebedeeld krijgt. Vraag is hoe hij daar mee om zal gaan. Zelfs de Amerikaanse pers zal volgend jaar interesse in hem hebben, al is het maar op basis van zijn zielige verhaal. (en dat bedoel ik niet denigrerend)
  13. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik heb steeds meer het idee dat dat een mentaal probleem is, op die 1500. Die jongen heeft snelheid genoeg, reed na Morrisson het snelste rondje op de 500 tijdens het WK Allround. Maar als je begint met 27,0 zoals eergisteren (terwijl je minstens een seconde harder kan) dan weet je van te voren al dat je niet gaat winnen. Hij heeft een schop onder zijn kont nodig, want hij laat volgens mij echt medailles liggen door zijn manier van rijden.
  14. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Dat idee heb ik ook. Sven doet en kan heel veel op kracht, maar als je met name de bochten vergelijkt met die van Marsicano, Davis en Morrison is dat een wereld van verschil. Als Sven nog een stap omhoog wil zetten, met name op de 1500, dan moet hij daar hard aan gaan werken.
  15. Ireenfan

    Ireenfan New Member

    Vanavond de 1000 meter :D
    Ik hoop op een podiumplaats voor Boer of Van Riessen,zonder DQ's.
    Ik ga zo maar eens een broodje maken met BOERenmetworst :oops:
  16. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Natuurlijk zal de druk een rol gaan spelen, maar hij is niet afhankelijk van 1 afstand. Als het zo doorgaat dan gaat hij op 4 afstanden meedoen om de medailles. Die jongen loopt over van ambitie en eerzucht en dat is nog steeds de allerbeste drijfveer.
  17. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    En Kramer rijdt daar 35,9-6.00-1.42,5-13.40 (144.567)[/quote]

    op Heerenveens ijs rijd Sven al 12.50, dan zal hij op Calgary slechts 13.40 rijden ? ;-). Ik denk dat ze op Calgary, in felle strijd op leven en dood voor het WK, wel een 12.40/12.35 rijden[/quote][/quote]

    typfoutje - 12.40
  18. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Gok dat ze rit 2 ook niet uitzenden :roll:
  19. Whieee

    Whieee New Member

    @strawbale:

    wat ga je Kramer aandoen, dat hij in Calgary 13:40 op de 10km gaat rijden? Onder normale omstandigheden moet Kramer daar onder de 13:00 kunnen klokken. Op dit moment is de 10km sowieso nog een brug te ver voor Marsicano, dus ik denk dat je daar wat irreeel bent.

    Neemt niet weg dat het leuk zou zijn als Kramer eens _echt_ concurrentie kreeg.
  20. Sportgekkie

    Sportgekkie New Member

    Heb genoten van de 5km gisteravond / vanochtend vroeg: Marsicano is echt een topper aan het worden maar het zal idd afwachten zijn hoe hij met de druk omgaat volgend seizoen.

    Voorspeld wel veel voor de allroundtoernooien met nog zo'n talent erbij.
    Ireen heeft goed geknokt & is beloond met zilver (brons) maar overal hoor ik dat het haar laatste race was van het seizoen maar ik heb nog nergens gelezen of gehoord wie de 3e persoon is bij de TP-dames: Ireen of Diane?

Deel Deze Pagina