Anni Friesinger maakt cirkel rond

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sabine, 1 mrt 2009.

  1. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Anni Friesinger maakt cirkel rond
    RIJSWIJK - Anni Friesinger zal haar schaatscarrière na de Winterspelen van Vancouver alsnog voortzetten. De Duitse rijdster verklaarde zondag, dat ze graag haar loopbaan wil afsluiten bij de wereldkampioenschappen afstanden in maart 2011 op haar thuisbaan in Inzell.

    “Dan zou de cirkel rond zijn”, zei Anni Friesinger. “Om op de plek waar mijn schaatsloopbaan is begonnen, ook mijn carrière af te sluiten.” In het Zuid-Duitse dorp begint binnenkort de bouw van een nieuwe overkapte schaatshal, waardoor de beroemde buitenbaan van Inzell komt te verdwijnen.

    Nieuw onderkomen

    De 32-jarige Duitse diva zou het mooi vinden om in dat nieuwe onderkomen voor het laatst op de dunne ijzers te staan. “Na de Olympische Spelen zal ik eerst kijken of ik nog zin heb in topsport. Maar als ik vandaag een besluit moest nemen, dan zou ik zeggen: ja.”

    Friesinger had eerder verklaard in 2010 te willen stoppen en met haar vriend Ids Postma een gezin te willen stichten. “Mijn biologische klok tikt, maar ik ben begin dertig. Ik heb nog genoeg tijd voor het krijgen van veel kinderen.”
  2. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Cirkels zijn per definitie altijd al rond...

    Maar als ze dat leuk vindt, moet ze doorgaan.
  3. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Ik denk dat het symbolisch gezien op die manier een mooie afsluiting van Anni's carriére zal zijn om te stoppen waar ze begonnen is. Heel veel oudere schaatsers willen stoppen na Vancouver, maar ik kan me voorstellen dat dit voor Anni een nog mooier hoogtepunt om te stoppen is. En het komt dan net mooi uit dat de laatste belangrijke wedstrijd van seizoen 2010/ 2011 in de nieuwe ijsbaan van Inzell is.
  4. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    ik kan mij wel voorstellen dat ze in Inzell haar carriére wil beeindigen! Is ook wel leuk dat ze dan niet één van de velen is die stopt!
  5. Schaatsfan Suzanne

    Schaatsfan Suzanne New Member

    Ah leuk! Had ik eigenlijk niet verwacht, maar wel begrijpelijk, want het is een super mooie manier om haar carriere af te sluiten. Ik wil wel graag naar dat WK in 2011 :D
  6. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    dan voorspel ik toch nog grootste overwinningen voor frau friesinger als de rest er tegen die tijd allemaal mee gestopt is!
  7. Henk Kok

    Henk Kok New Member

    Super leuk! Ik had al gehoopt dat Anni nog even door zou gaan als het WK in Inzell zou zijn, een mooiere afsluiting is er niet.
  8. stayerwouter

    stayerwouter New Member

    het is toch nog niet zker dat wk in inzell is?...

    ps. is de baan al overdekt volgend jaar?
  9. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Huh, hoezo? Zoveel mensen stoppen er nu ook weer niet na Vancouver 2010. Er blijft genoeg concurrentie over om Friesinger scherp te houden, en er zal ongetwijfeld weer nieuw talent opgestaan zijn om het haar moeilijk te maken.
  10. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Op de favoriete afstanden van Anni (1000 en 1500 meter) gaan haar grootste concurrenten (Nesbitt, Groves, Rempel, Schussler, Wüst, van Deutekom, van Riessen, Leenstra) nog echt niet stoppen hoor. Bij de dames gaan vooral een paar stayers/allrounders stoppen (Groenewold, Pechstein, Anschütz).
  11. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    ik zat meer te denken aan evt. wk sprint en wk allround weer
  12. guus

    guus New Member

    WK allround? Ik denk niet dat ze daar weer aan gaat beginnen, en indien toch: ik denk dat ze kansloos is.
  13. Duif

    Duif Well-Known Member

    Op grond van hun leeftijd zullen er na 2010 wel meer stoppen: Timmer, Smit, Vis, Simionato, Opitz, Zöllner, Tabata, Okazaki, Rodriguez, Hughes, Klassen (als ze überhaupt nog terugkomt) en ook Groves is bij spelen al 33 en verwacht niet dat ze nog doorgaat.
  14. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    waarom? Op de 500m pakt ze tegenwoordig op de rest al een aardige voorsprong. En ik neem aan dat ze nog steeds over voldoende inhoud beschikt om een redelijke 5k te rijden.
  15. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Op grond van hun leeftijd zullen er na 2010 wel meer stoppen: Timmer, Smit, Vis, Simionato, Opitz, Zöllner, Tabata, Okazaki, Rodriguez, Hughes, Klassen (als ze überhaupt nog terugkomt) en ook Groves is bij spelen al 33 en verwacht niet dat ze nog doorgaat.[/quote]

    Het zou mij echt verbazen wanneer Groves na Vancouver doorgaat. Voor het allrounden bij de dames dreigt er wel een gat te ontstaan.Het wordt straks denk ik Sablikova en een beetje Hozumi tegen de Nederlanders. Het wachten is op de nieuwe generatie onder aanvoering van Bokko en Erbanova.
  16. Icespeedskater

    Icespeedskater New Member

  17. Joanne

    Joanne Member

    Ik denk ook niet dat Friesinger nu nog goed genoeg kan allrounden. Toen ze achter Ireen tweede werd, had ze nog niet definitief voor de spint gekozen en besloot ze pas laat dat ze het ek liet schieten. Toen reed ze (op heel goed ijs) 4.04 en 7.09. Dat gaat ze nu echt niet meer redden denk ik.
  18. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Maar Wust is er in de tussentijd ook niet echt beter op geworden.
    Vooral op de 500m en 1500m verliest ze momenteel veel tijd op Friesinger. Tijdens dat WK was dat nog niet het geval.
    Het nivo van het dames allrounden is er natuurlijk niet beter op geworden nadat Friesinger is gestopt. Misschien is de 1e plaats niet haalbaar, maar top 5 moet absoluut lukken.
  19. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Friesinger gaat echt niet allrounden als ze niet gaat winnen. En winnen kan wel eens moeilijk worden, haar langere afstanden zijn er niet beter op geworden denk ik. Daarnaast doet ze het ook om haar lichaam. Het sprinten kan ze makkelijker aan, en juist daardoor is ze ook nog zo goed voor een 'oudje'. Ik vermoed dat als zij weer op langere afstanden gaat trainen, dat ze dan de 1000m en de 1500m niet meer kan winnen. En Friesinger doet het niet voor minder.

Deel Deze Pagina