Transfertopic 2009/2010

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 13 feb 2009.

  1. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vind het ook ontzettend goed nieuws dat Gerard van Velde met zijn clubje naar APPM verhuist. Het is nu echt een volwassen ploeg, waar iedereen beter van wordt. :D
  2. Duif

    Duif Well-Known Member

    Wat mij opvalt in de berichtgeving rond TVM m.b.t. het vertrek van Smeekens en Nijenhuis is dat men aangeeft dat er geen plaats in voor sprinters in het olympisch seizoen "omdat men de allrounders wil versterken".

    Ik vraag me af hoe. Met nog beter faciliteiten en trainingstechnisch of door andere schaatsers aan te trekken ? Als het laatste het geval is wie zouden er dan voor in aanmerking komen ? Zoekt men alleen in Nederland of ook in het buitenland ? Mannen of vrouwen of allebei ?

    Bij de mannen zijn uit de opleidingsploeg Blokhuijsen en Roelofsen inmiddels onder dak en lijken Schuit en de Vries niet goed genoeg.
    Koen Verweij blijft nog een jaar in Jong Oranje en Pim Cazemier zal eerst naar de opl. ploeg gaan verwacht ik.
    Renz Rotteveel is goed bezig dit jaar, maar lijkt (nog) niet de aangewezen persoon om nu al de stap naar een grote ploeg te maken en Rhian Ket is toch vooral een net niet rijder.
    Eigenlijk denk ik dat alleen TJ Bloemen in aanmerking zou komen, maar misschien zou hij wel een te grote concurrent voor WOH en Verheijen worden als hij in dezelfde ploeg zit.

    Bij de vrouwen is de spoeling nog dunner. Lisette vd Geest zou kunnen, maar eigenlijk zou die beter bij Valkenburg en Voorhuis bij VPZ passen.
    Wieteke Cramer zal geen topper meer worden, maar heeft wel 10 jaar trainingshardheid en zal wat dat betreft wel gelijke tred kunnen houden met de TVM dames.
    En meer keuze mogelijkheden zijn er m.i. niet voor het niveau wat TVM nastreeft.
  3. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Ted Jan Bloemen als concurrent binnen je ploeg lijkt mij beter dan buiten de ploeg. Het is toch juist goed dat rijders van niveau zich aan elkaar kunnen optrekken?
  4. Duif

    Duif Well-Known Member

    Dat vind ik ook, maar denken ze er bij TVM ook zo over ?
  5. Evelien

    Evelien Member

    Van telegraaf.nl

    AMSTERDAM - Jan van Veen treedt met ingang van olympisch seizoen 2009/2010 in dienst als trainer van de commerciële schaatsploeg Hofmeier. Bij die formatie krijgt hij samen met de huidige coach Ron Neymann de leiding.

    Van Veen werkte de voorbij zeven seizoenen in dienst van de KNSB als verantwoordelijke voor het Opleidings Team Langebaan (2002-2006) en Jong Oranje (2006-2009). Afgelopen weekeinde loodste Van Veen in het Poolse Zakopane Koen Verwij en Roxanne van Hemert naar de wereldtitel bij de junioren. Bovendien was er voor Jong Oranje twee maal goud op het onderdeel ploegachtervolging.

    Hofmeier versterkte zich eerder al met de schaatsers Jacques de Koning en Natasja Bruijntjes
  6. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Hofmeier wordt steeds sterker zo, hele goede zaak :)

    Ik denk wel dat dit de kans groter maakt dat Koen Verweij naar TVM gaat.
  7. Regenboog

    Regenboog Member

    Maar wel heel erg balen dat jong oranje een hele goede trainer kwijtraakt. Hoop wel dat ze een goede nieuwe vinden.
  8. ice-man

    ice-man New Member

    of... juist niet naar TVM. heb begrepen dat hij erg gestelt is op Jan van Veen.[/quote]
  9. Puk

    Puk New Member

    Dat TVM intersse ik Koen heeft is inmiddels wel duidelijk, maar ik zou niet weten of ook Hofmeier nog plaats voor hem heeft. Ben heel benieuwd wat Koen zelf zou willen. Ik zal hem van het weekend er eens naar vragen.
  10. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Nou ken ik Koen Verweij niet persoonlijk, maar in alles straalt hij uit dat hij het beste van beste wil. De beste trainer, de beste faciliteiten en het meeste geld. Dan lijkt mij TVM de enige logische keuze. De vraag is alleen of er dispensatie komt of niet.
  11. Puk

    Puk New Member

    Hij heeft in een eerder interview gezegd dat hij onder Jan wil blijven trainen en niet naar TVM gaat. Weet niet meer zeker waar het instond, dacht AD en anders ergens op de site (www.terbeke.org/koen).
    Daarnaast vraag ik me af of TVM voor Koen de beste optie is. Dit jaar deed Marrit het niet heel goed in dit team, mogelijk omdat ze te veel gedaan heeft net als de andere meiden. Koen geeft naar mijn mening niet makkelijk toe en het is maar de vraag of hij dan niet te veel gaat doen als hij samen met Sven traint.
    Hofmeier, en dus onder Jan blijven trainen lijkt me geen slecht idee. Blijft de vraag of de KNSB despensatie gaat geven.
  12. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Koen heeft volgens mij nergens gezegd dat hij niet naar TVM gaat, alleen dat het goed klikt met Jan van Veen. Maar als die weg gaat..

    Ik denk eerlijk gezegd dat Koen en TVM voor elkaar gemaakt zijn. Hij past qua persoonlijkheid perfect in de groep, heeft veel talent en kan ook veel leren van Sven en Wouter en de oudere mannen ;) bovendien vergroot dit zijn kans op een plaatsje in de ploegenachtervolging met de OS. En bij Hofmeier heeft hij maar weinig trainingsmaatjes, Roelofsen en Kusmirak, maar dan is hij zelf al de betere van die drie.
  13. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Qua trainingspartners zou Verweij bij TVM geramd zitten. Maar ziet hij het ook in Kemkers? Aangezien Verweij nogal weg was van Van Veen, en daarnaast ook een skeelercarriere heeft: kan dat wel onder Kemkers/bij TVM?

    Het hangt misschien ook van de nieuwe trainer van JO af wat Verweij doet en of er dispensatie aangevraagd zal worden.

    Is er al een nieuwe trainer bekend?

    Hofmeijer is lekker bezig trouwens. 8)
  14. Davos

    Davos New Member

    Het zou mij niets verbazen als Jeroen van der Lee, de assistent-trainer van JO, een plekje 'opschuift' en trainer wordt.
  15. em1205

    em1205 New Member

    Ik vind dat blauw Verwey heel goed staat. Het zou prima voor de schaatssport zijn als APPM in staat is om iemand als Verwey aan te trekken. Dat zou betekenen dat ze een echt volwaardige ploeg worden net als Hofmeier en VPZ dat ook geworden zijn. Vijf grote spelers op het schaatstoneel dat lijkt mij heel goed. Voor de schaatssport hoop ik dat Verwey niet naar TVM gaat, ik zie niet graag dat concurrenten in dezelfde ploeg zitten.
  16. Cobus

    Cobus New Member

    Als Koen nog een jaartje bij Jan van Veen blijft lijkt me voor hem geen slechte optie, zo kan blijft hij in het olymische jaar in een redelijk vertrouwde omgeving. Niet dat het komend siezoen voor hem al een must zal zijn om de O.S. te halen, maar een kanshebber is hij zeker wel.
  17. pureskater

    pureskater New Member

    wat ik mij afvroeg. Koen wil mischien wel naar TVM maar ziet sven dat ook zitten. Hij bepaald natuurlijk niet maar heeft zeker invloed. Het zijn bijde jongens die hard trainen maar ook graag de beste willen zijn.
  18. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Sven is daar volgens mij een groot voorstander van :) hij en Koen kunnen uitstekend met elkaar overweg en ze hebben ook dezelfde soort mentaliteit.
  19. Sabine

    Sabine Well-Known Member

  20. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ik snap niet dat mensen serieus denken dat APPM een optie is voor Koen Verweij.

    APPM is een leuke ploeg met wat studenten en subtoppers die zo af en toe een beetje losjes trainen. Vooral schaatsers die niet wilden aarden bij de grote ploegen en erg gesteld zijn op hun vrijheid passen goed bij APPM. Vergeet niet dat het ook de ploeg is die geen geld had om Lars Elgersma naar de Universiade in China te sturen.
    VPZ en TVM hebben de beste faciliteiten voor allrounders en Hofmeijer heeft dus zijn favoriete trainer. Dat zijn ploegen die te overwegen zijn.

Deel Deze Pagina