Hedrick niet blij met methode Veldkamp

Discussie in 'Lange baan' gestart door Rutger, 5 feb 2009.

  1. Rutger

    Rutger New Member

    HAMAR - Het loopt bij Chad Hedrick, om diverse redenen, nog niet zoals het zou moeten lopen. De Amerikaanse schaatser heeft echter nog twaalf maanden de tijd om het roer om te gooien. Dan zijn de Winterspelen in Vancouver en vooral daar wil Hedrick schitteren. Maar het roer moet om, want echt tevreden over het programma van zijn trainer Bart Veldkamp is hij niet. Of beter: "Het werkt totaal niet."

    Niet dat hij twijfelt aan de capaciteiten van zijn coach, begrijp hem goed. De slotrondes die hij op de mijl overlegt, zeggen hem wat dat betreft genoeg. "Maar ik ben bijna 31 jaar en doe voor het eerst van mijn leven aan krachttraining. Het kost tijd om daar aan te wennen. Nu lijkt het wel of het averechts werkt. Mijn lichaam voelt aan als dat van een robot, ik mis het juiste gevoel op het ijs. Ik moest het vroeger hebben van mijn versnelling uit de bochten, maar dat wapen ben ik helemaal kwijt. Ik zal dus zo snel mogelijk terug moeten naar het inline-skaten om dat terug te krijgen. Het zal misschien moeite kosten Bart daarvan te overtuigen. Maar ik heb één ijzersterk argument. Mijn lichaam liegt namelijk nooit."

    bron telegraaf . .
    http://www.telegraaf.nl/telesport/schaatsen/3176948/__Hedrick__niet_blij__met_Veldkamp__.html?p=15,1
  2. jaap

    jaap Active Member

    Jammer dat het Bart Veldkamp niet lukt om de eenheid in de Amerikaanse schaatsploeg te herstellen.

    Misschien binnenkort wel einde contract voor Bart!
  3. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    http://www.vandale.nl/vandale/ :wink:

    Ha ha, ik denk dat hij zich beter op de harmonie kan richten.
  4. Regenboog

    Regenboog Member

    Misschien dat Bart dan weer nieuwe kluners uit Kenia gaat halen. Vond ik een geweldig programma.
  5. nino

    nino Member

    In de NRC van vandaag een paginagroot interview met Chad Hedrick, met daarin o.a:

    "...In Hamar maakt hij zich boos op de Telegraaf, die hem deze week kritiek op zijn coach in de mond legde. "Dat was bullshit, ik heb nooit kritiek op Bart gehad...""

    en

    "...In Vancouver richt ik me op de 1.500 en 5.000 meter. Ik kijk hoe de nieuwe trainingsvormen aanslaan en pak de 1.000 meter óf de tien kilometer erbij..."
  6. Sportgekkie

    Sportgekkie New Member

    Toch heeft Bart veel frustraties als ik al die verhalen hoor over de banen van SLC & Milwaukee, dominante ouders (moeders vooral) en bonden met regels die door elkaar lopen.

    Wij zeuren wel eens over de KNSB maar Veldkamp ondervindt in Amerika dat het daar ook niet harmonieus is.

    Hersman zei het gistermiddag goed: 'In Amerika zit er een groot verschil tussen coaches en trainers.'
  7. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Nou, als je dat zo hoort over Nancy Swider Peltz Sr, die wil je geloof ik ook niet op je dak hebben... Ik geloof ook best dat het moeilijk is voor Bart daar. Ook omdat het veel eenlingen zijn.

    Wat Hedrick betreft, die moet gewoon weer gaan skeeleren zoals hij vroeger ook deed. Ik begrijp niet zo goed waarom hij dat dan nu niet meer (zoveel) doet. Dan komt het vast wel goed met Hedrick, ik geloof echt nog wel dat het erin zit.
  8. cindycinderella

    cindycinderella New Member

    Chad Hedrick kwam, zag en overwon rechtstreeks vanuit het inlinen, echter dat was in de periode 2004-2006. Het schaatsen is inmiddels wel veranderd, zijn tegenstanders heten nu Kramer en Bokko, beiden technische schaatsers met veel kracht en uithoudingsvermogen. Het lijkt me dus wel voor de hand liggend dat Bart zijn plan van aanpak hierop aanpast, alleen met inlinen redt Hedrick het echt niet meer.
  9. Lynn

    Lynn New Member

    toen reed Chad wel tijden die hij nou niet meer haalt.
  10. cindycinderella

    cindycinderella New Member

    Die zijn nu ook niet meer goed genoeg..........
  11. Lynn

    Lynn New Member

    Ik zie Chad ook niet winnen in Vancouver, maar je weet het nooit, Amerikanen en Olympische Ringen :D .......bovendien het krijgen van een kind haalt ook vaak het beste in sporters boven. Derek Parra kreeg ook vlak voor de Spelen een dochter.
    Ik denk (en ik hoop :) ) dat Bart na de Spelen weer terug naar Nederland komt en niet bijtekend tot Sochi. Laat ze het lekker uitzoeken daar in de USA! Leuke programma's maken of bij Mart gaan zitten (ik mis zijn analyses en humor) of anders trainer worden van Jong Oranje ofzo.
    Maar dan zal ie wel weer in het buitenland belanden, is toch iemand die mensen met minder faciliteiten wil helpen en het schaatsen mondialer wil maken. Beetje een wereldverbeteraar.
    Wel jammer dat 'ie Marsicano kwijt is, dat is toch wel een supertalent en geweldig om met zo iemand te werken. Want naast Chad (op z'n retour) en Marsicano zit er niks in Amerika, de vrouwen ook niet. Ja, Rodriquez. verder is het leeg.
  12. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Hansen en Kuck zijn aardige talenten hoor..
  13. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Met inlinen was hij wel beter dan hij nu is. Ik denk dat het wel zijn basis moet leggen om weer naar die top te komen. Wat hij dit weekend liet zien was niet bijster goed om eerlijk te zijn. Maar Hedrick is een ervaren sportman, en ik denk dat hij wel weet hoe hij zichzelf weer op de rit moet krijgen. Helemaal met het Olympische vuur brandend in zijn ogen. Blijft toch een Amerikaan he.
  14. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Volgens mij vergeet je het hele leger aan supergetalenteerde junioren wat daar rondrijd.
  15. Lynn

    Lynn New Member

    Dat zal wel, maar denk jij dat een van hen er al staat in Vancouver? :shock:
    Dacht het niet, ik kijk alleen naar volgend jaar.
  16. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    dan nog, met Davis, Hedrick en Marsicano hebben ze voor 3 afstanden (1000, 1500 en TP) een goede kans op gouden medailles. Noem nog eens land op naast Nederland en Canada die dat kan zeggen.
  17. Hanneke

    Hanneke New Member

    duitsland bij dames. Met Friesinger (100+1500), Pechstein (3000+5000) en Wolf (500) en Anschutz als outsider. Ook bij de TP zou het trio Pechstein Anschutz Friesinger tot de favorieten behoren. Overgens weet ik niet of ze in deze samenstelling zullen rijden maar dat terzijde.
  18. Robinson

    Robinson Member

    Ik weet er nog wel eentje: Zuid-Korea heeft ook op 3 afstanden een kans: Kang-Seok Lee op de 500, Joon Mun op de 500 en 1000 en Kyu-Hyuk Lee op de 500, 1000 én 1500.
  19. Basje

    Basje Active Member

    Dan mag er wel een wonder gebeuren wilt KH Lee die 1500m winnen. Hij komt er, zeker op laaglandbanen, niet aan te pas.
  20. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Behalve Nederland, Canada, Amerika zijn er nog wel een paar landen die kans maken op drie (gouden medailles).

    Rusland: Lobkov op 500 meter, Lalenkov op de 1000 en 1500 meter.
    Noorwegen: Bøkko 1500, 5000 en 10000 meter.
    Italië: Fabris op 1500, 5000 meter en Fabris+matties op de TP.

Deel Deze Pagina