Bont Schoen

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door FLABITS, 24 jan 2009.

  1. FLABITS

    FLABITS Member

    Hoi Allemaal,

    Na mijn vorige topic http://schaatsforum.nl/viewtopic.php?t=4114 maar even naar de schaatswinkel geweest. Na wat voor onderzoek op het www was het toch wel even schrikken wat betreft keuze en mogelijkheden. Zoals ik al eerder heb gemerkt heb ik toch erg last van brede voeten waardoor het lastig is om schaatsen te kopen. Na wat modellen gepast te hebben kom ik tot de conclusie dat de gewone modellen zoals de marathon mid, special enz niet echt wat voor mij zijn maar dat ik opzoek moet naar een ander alternatief. Nu gaf de winkel en het www aan dat er van viking nog de marathon thermo breed is welke nog ongeveer 0,5 cm breder is als de viking special waar ik misschien wel goede schaats aan zal hebben of dat ik een ander merk probeer. Ik heb in de winkel een bont skeeler schoen gepast welke wel hard was maar wonder boven wonder met oog op de breedte wel goed is. Nu hoop ik dat iemand op het forum wat ervaring heeft met de bont schoen want op het www is hier lastig info over te vinden (of ik zoek niet goed) Het zou gaan om de bont TL jet.

    Al vast bedankt voor alle tips en adviezen.

    Groeten Sven
  2. ducatif1

    ducatif1 Member

    Het is Bont LT Jet.
    Bont is voornamelijk bekend bij het inline-speed skaten cq skeeleren.
    Af en toe zie je wel iemand met Bont schoenen op kunstijs.
    Zoek maar eens op:
    Bont LT inline speedskate
  3. Liezl

    Liezl New Member

  4. FLABITS

    FLABITS Member

    Oeps een typo :oops: Zal eens gaan zoeken op die naam thx Zal ook eens kijken naar de viking gold misschien is het wat
  5. pijn=fijn

    pijn=fijn New Member

    De gehele lijn van Bont zijn relatief brede shoenen. Ze hebben een mooi assortiment ontwikkeld, ook de 'goedkope' schoenen zijn erg goed.
  6. FLABITS

    FLABITS Member

    Is er toevallig iemand op het forum die zelf op bont schaatst :?: Ik heb namelijk ook wat op het forum zitten zoeken maar krijg het idee dat het wel aangegeven dat er schoen van bont zijn en dat iedereen er ook wel naar kijk maar ze toch niet kopen :?:
  7. Tjark

    Tjark Active Member

    Als ze jou lekker zitten, dan moet je ze gewoon nemen en niet kijken naar anderen! ;)

    2 trainingsgenoten van me rijden ook op bont's en zijn erg tevreden (apache en viper)
  8. vlasje79

    vlasje79 Member

    Kijk overigens wel uit met die Bontschoenen dat je de juiste afstand voor de bevestiging van je ijzer hebt (ik meen 16 cm). Bont is volgens mij en zoals al is gezegd een echte skeelerschoen die vaak 19 cm hanteren. Volgens mij is 16 cm gangbaarder dan de 19 cm, alhoewel er voor klappers ook zat keus is in 19cm.
    Enfin, succes ermee
  9. FLABITS

    FLABITS Member

    Dank jullie voor de antwoorden :)

    Het zou gaan om deze schoen
    [​IMG]
    Carbon composite base
    Epoxy resin
    Microfiber liner
    Hand made 1 piece construction
    Super Mold Technology
    EVA innersole
    Heat moldable tongue
    TPU toe protector
    Waxed laces
    Lace cover

    De schoen is volgens mij volledig thermoplatsche zijn. Mijn angst is alleen dat ik na verloop van tijd de schoenen te hard zal vinden maar dan kan ik altijd nog everstappen op een wat luxere schoen. :wink:
  10. vlasje79

    vlasje79 Member

    Ik heb deze een tijd terug bij mijn keuze voor een schoen ook aan gehad. Hij zat idd erg lekker alleen had de schoen die ik paste die tussenafstand (bevestigingspunten) van 19 cm. Daarom niet gekozen. Ik wilde er ook een vast ijzer onder kunnen zetten en dan zat ik met zo'n gaar ijzer dat de keuze snel gemaakt was. Nu de raps raven. Heerlijke schoen!
  11. Tjark

    Tjark Active Member

    Bont kan volgens mij alle schoenen leveren met 165mm steek (voor schaatsen dus), dus dat je schaatswinkel die net niet op voorraad heeft, was dan gewoon pech.
  12. vlasje79

    vlasje79 Member

    en hebben me niet goed ingelicht!! :x Achja, het zal de drukte wel geweest zijn die tijd....
  13. FLABITS

    FLABITS Member

    Ik ben inmiddels de gelukkige bezitter van een bont lt jet schoen :lol:

    Kreeg gisteren middag een belletje dat ze mijn maat binnen hadden en dat ik kon komen passen. Na het passen en nog eventjes denken besloten ze mee te nemen :) een setje viking marathon mid/1 ijzers op hoge potten eronder gezet met een ronding van 23

    Gisterenavond gelijk naar de ijsbaan uiteraard om ze te testen :) en ze zitten als gegoten :) Nu maar weer werken aan mijn techniek en conditie maar dit komt helemaal goed :)

    THX voor het advies 8)
  14. Ton

    Ton New Member

    Lees je vraag vandaag pas. Ik heb na Viking Gold nu al 2 seizoenen Bont schoenen vanwege breedteproblemen (weet zo snel niet welk model, maar ze waren iets goedkoper dan de Vikings). Ze bevallen mij prima. Ook na hele dagen op natuurijs te hebben geschaatst zitten ze nog steeds uitstekend. Veel plezier ermee dus!
  15. BlueSinquel

    BlueSinquel New Member

    Weet iemand of oudere modellen Bont schoenen, zoals de Bont Shark, net zo goed zitten als de nieuwe range?
  16. Ton

    Ton New Member

    mijn schoen (zie hierboven) is van de serie voor de huidige. Deze schoen zit bij mij veel beter dan bv Viking, die voor mij of te breed of te smal zijn en is voor mijn gevoel nog comfortabeler ook. Zonder te verhitten zat de schoen al direct al perfect. Ook schaatsters in mijn omgeving die de oudere serie hebben bevalt de schoen goed en kan ik je het merk dan ook van harte aanbevelen.
  17. FLABITS

    FLABITS Member

    Ik ben inmiddels drie keer op de schoenen wezen schaatsen :lol:

    Moet wel even wenen aan de harde schoen maar tot nu toe bevalt het prima. Zal waarschijnlijk nog een plekje moeten laten aanpassen. Maar dat kan ook te maken hebben met het wat te strak strikken van de schoen.

    Groeten 8)
  18. BlueSinquel

    BlueSinquel New Member

    Je zegt 'zie hierboven', waar boven? Of simpeler gezegd, over welke schoen hebben we het?
  19. drestar

    drestar New Member


    ik heb ook bont schoenen.het is de sharky..en ze zitten ook goed,alleen als ze te strak worden aangetrokken krijg ik drukpunten.ik doe ze dus gewoon lekker los en het schaatst prima zo..

Deel Deze Pagina