onderbenen

Discussie in 'Techniek & training' gestart door gijs, 9 okt 2008.

  1. gijs

    gijs Member

    hey

    Ik heb vrij veel last van mijn onder benen als ik schaats. Ik zelf denk dat ik nog wat te gespannen ben omdat ik skeelers ben gewend, omdat ik daar wat stabieler op stond (dus nu teveel probeer te corrigeren). Wat ik zelf vrij raar vind is dat het meer bij me rechter been is dan bij de linker. Kan iemand mij helpen

    Gijs
  2. RamonB

    RamonB New Member

    Ik ben vorig seizoen begonnen met schaatsen en weet nog dat ik daar toen ook wel eens last van had. Na deze zomer gefietst te hebben en de kuiten flink wat heb aangesterkt heb ik helemaal geen last meer van mijn kuiten en enkels tot nu toe. Enkel een beetje mijn ene knie maar die gaat altijd een beetje mekkeren als ie weer iets moet versterken.

    Ik zou denken dat het dus overgaat maar ik kan er ook heel goed helemaal naast zitten :)
  3. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    ik heb er vaak alleen na de eerste trainingen beetje last van en daarna gaat het wel weer, iig dat is de ervaring van verleden jaren.. en had nu na de eerste trainingen ook weer wat last maar verwacht dat dat na paar trainingen wel weer over is ;)
  4. Tjark

    Tjark Active Member

    last van je onderbenen? _waar_precies_ heb je last? voorkant? zijkant? achterkant? kuiten (bovenin)?
  5. gijs

    gijs Member

    ze zijn gewoon vrij vermoeit heb ik ondekt. Ik moet namelijk eerst een uur fietsen en daarna schaatsen en daar ben ik nog niet aan gewend. Heeft iemand een tip om ze sterker te maken???
  6. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Veel training ;)

    Fietsen, skeeleren, schaatsen zijn specifieke belastingen; je kan ook gaan krachttrainen bij fitness maar dat duurt gewoon even voordat je daar resultaat van voelt.
  7. gijs

    gijs Member

    okee. Kan je ook iets thuis doen wand ik heb namelijk niet zoveel tijd meer in de week.
  8. binne

    binne New Member

    Je geeft zelf al aan, denk ik, wat de oorzaak is van de vermoeidheid in de onderbenen: Veel spanning in de onderbenen door nog onvoldoende stabiliteit op het ijs in het begin van het seizoen
    Wanneer het seizoen vordert wordt de ijsvastheid en stabiliteit beter en worden de onderbenen daardoor minder onder spanning gezet.
    Het verschil in vermoeidheid tussen links en rechts kan worden verklaart door verschillen in stabiliteit tussen links en rechts.

Deel Deze Pagina