WK Afstanden 2008 Nagano

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 20 jan 2008.

  1. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Het ging ook een stuk beter dan ik had gedacht, inderdaad.

    Met dank aan Paulien.
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Goede overwinning van de dames. :) Dat hadden Wüst en Groenewold wel even nodig. Jammer daarna die opmerking van Mart.
  3. rja

    rja New Member

    Wie niet rijdt, kun je niet verslaan.

    Dat Duitsland en Canada, harder kunnen in hun beste samenstelling, zal best.

    Maar dat kan Nederland ook, als Groenewold en Wust echt in vorm zijn.

    Goed gedaan, 3 goud. :D

    Nou morgen nog, de ploegenachtervolging heren, dat kunnen we alleen verliezen, als een van de heren op z'n bek gaat.
  4. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Nou in dit geval was ik het volledig met Mart eens (en dat bgebeurt zelden). Het niveau was toch bedroevend. Japan die met een wanprestatie nog vierde wordt.
    De les van twee jaar geleden is nog steeds niet geleerd. Of Duitsland dan nog een concurrent is weet ik niet maar reken erop dat Canada dan wel met de sterkste ploeg naar voren komt. En dat is toch wel iets anders dan dit gemankeerde Canadese team (zonder Klassen en een toch minder in vorm zijn Nesbitt).
  5. Alleskids

    Alleskids New Member

    Het is ijs voor de lange adem, dus lijkt me Verheijen de aangewezen man om Olde Heuvel en kapitein Kramer bij te staan. Wennemars heeft niet de vorm en de inhoud, net als Tuitert.
  6. rja

    rja New Member

    Tuitert zou ik zeker niet opstellen.

    Die gaat me veel te vaak op z'n bek.
  7. em1205

    em1205 New Member

    Al met al toch een behoorlijke dag voor de Nederlandse ploeg. Alleen de duizend meter was niet zo best. Tuitert (weer ) gevallen en de beide andere jongens na de start al kansloos. Jammer voor hen maar ook jammer voor Olde Heuvel en Elgersma die in Europa tijden gereden hebben waarmee ze hier in de prijzen gevallen waren. Maarja je weet ook niet dat er zulke zware omstandigheden zullen zijn, waar juist de twee jongens die niet gaan goed mee om kunnen gaan.
  8. Flambeau_

    Flambeau_ Member

    2 mooie cadeautjes op zn verjaardag voor Kemkers haha :p Vandaag is het toch wel Nederlanddag :) v. Deutekom gewoon hartstikke goed, Wust niet super maar ging best goed en Groenewold had t het moeilijkst. Kramer gewoon helemaal super, hij had niet zo hard gehoeven ;)
  9. em1205

    em1205 New Member

    Na de 1000 meter mannen is het denk ik wel duidelijk dat Kuipers en Tuitert zich maar niet meer met de ploegenachtervolging moeten bemoeien. Ze zijn nu eenmaal niet zo stabiel en evenwichtig. Verheijen is naast Olde Heuvel en Kramer de enige optie denk ik. Voor volgend jaar is het een idee om eventueel de broers Olde Heuvel te laten rijden samen met Kramer. Remco is volgens mij goed in staat om dit onderdeel er bij te doen. Een andere optie is misschien Elgersma die in ieder geval qua postuur bij Kramer en Wouter Olde Heuvel past. ( Ik weet niet of hij ook voldoende inhoud heeft. ).
  10. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Tuitert zou de inhoud wel moeten hebben maar hij valt veel te veel. Dat kun je niet meer onder de noemer pech rangschikken.
  11. rja

    rja New Member

    Maar de Nederlandse ploeg kan ook beter.

    Daarnaast komen er een paar jonge Nederlandse dames aan.

    In de breedte zijn de Nederlandse ploegen toch het sterkste.
  12. Cyclad

    Cyclad New Member

    In Vancouver is iemand als Jan Blokhuijsen of Koen Verweij misschien wel de beste keuze na Sven en Wouter.

    Wat de dames betreft: ik vond de opmerking van Smeets ook over het randje, want hij doelde meer op het gedoe rond de Nederlandse ploegjes in de achtervolgingswedstrijden tijdens de wereldbeker.
    Tja, we hebben nu wel goud, dus wat zeuren we dan?
    Wat Vancouver betreft: als Friesinger de ploegenachtervolging niet rijdt wordt de afstand met Nederland alleen maar groter.

    Inderdaad is Canada de grote concurrent, met een goede Klassen en een betere Nesbitt is Canada intrinsiek sneller dan Nederland.
    Ik vraag me af of Nederland wel de meest ideale ploeg heeft nu.
    Het is mij al duidelijk dat Diane Valkenburg uitstekend in de achtervolgingsploeg past, wellicht is ook Marrit Leenstra over 2 jaar sterk genoeg om de sterkte van Paulien en Ireen te behalen.
    De instabiele Renate Groenewold is de zwakste schakel in de Nederlandse ploeg, als we haar kunnen vervangen door Valkenburg of Leenstra wordt de tweestrijd Canada-Nederland bloedstollend.
  13. Tholdos

    Tholdos Member

    Remco Olde Heuvel maakt naar mijn idee wat te weinig progressie door, dus ik weet niet of dat een geschikte kandidaat is, Elgersma heeft sowieso niet genoeg inhoud.
    Misschien dat één van die junioren er bij kan komen, Blokhuijsen of misschien zelfs Verweij, die heeft bij het NK in elk geval al laten zien dat-ie heel goed in iemands slag kan rijden. Verder zie ik weinig opties, het is in ieder geval van belang om er een snelle rijder bij te hebben, want de achtervolging is toch echt wel een tempo-onderdeel. Je ziet ook dat Verheijen dit jaar het tempo eigenlijk al niet kan bijbenen en dat Olde Heuvel en met name Kramer al het kopwerk moeten doen.
  14. guus

    guus New Member

    Welnee! Met Wüst komende jaren hopelijk weer in de vorm van vorig jaar (en weer wat ouder en dus sterker), van Deutekom die de lijn doortrekt, een hopelijk stabiele Groenewold, wie weet een super Leenstra erbij, als dat allemaal goed gaat lijkt Nederland me ook bij de vrouwen onweerstaanbaar. Natuurlijk weet je dat nooit van tevoren maar dat geldt ook voor Canada. Klassen bijvoorbeeld heeft nu wel twee min of meer mislukte seizoenen achter de rug en Nesbitt is tot nu toe nog elk jaar matig in vorm geweest toen de prijzen verdeeld werden. Dus die zijn bepaald geen zekerheid. Dus Canada intrinsiek sneller dan Nederland? Nee dus?
  15. Simonfan

    Simonfan New Member

    Weet iemand hoe het tijdschema per afstand eruit ziet voor de laatste dag??
  16. Tholdos

    Tholdos Member

    Ongeveer zo:
    6.00 1000 meter dames
    6.45 1500 meter heren
    7.40 5000 meter dames
    10.00 ploegenachtervolging heren
  17. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Natuurlijk kan Nederland ook beter, maar dat zal ook wel moeten. Maar dan moeten ze de ploegachtervolging wel serieuzer nemen zodat ook de beste ploeg uit de bus komt. Enb daarbij moet je instabiele factoren zoals Renate Groenewold en bij de heren Mark Tuitert niet opnemen. Vooral bij de Olympische Spelen is één zwak moment al voldoende. Hoogstens zou je de iets minderen in de eerste ronde (de tijdrit) inzetten, daarbij is een slecht moment nog niet fataal.
    Maar naast Valkenburg en Leenstra is er ook nog Voorhuis. Maar we mogen er ook niet zomaar van uitgaan dat ze zich door blijven ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld hoe het Fredrique Ankoné, Wieteke Cramer en Monique Kleinsman verging.
  18. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Onweerstaanbaar voor Leenstrafan misschien als Marrit meedoet ;), maar zeker niet onverslaanbaar. Met een betere Nesbitt en een Klassen in absolute topvorm schat ik Canada ook hoger in.

    Kijk naar de 1500 meter als belangrijkste indicatieafstand. Klassen in echte topvorm (WK allround 2006) is een tikje sterker dan Wust in absolute topvorm (WK allround 2007). Van Deutekom en Nesbitt zijn gelijkwaardig. Groves sterker dan Groenewold. Dat scheelt niet zoveel maar voeg daarbij, veel zwaar wegend, dat de Canadese dames beter bij elkaar passen qua slag. Ook nu zag je dat Nederland niet gestroomlijnd liep. HEt zijn gewoon drie heel verschillende dames qua techniek en Leenstra is nog weer compleet heel anders. Is ons grote nadeel.

    Desalniettemin: knap gereden vandaag!
  19. russiafan

    russiafan New Member

    Dat vind ik ook. Deze teams kozen voor deze samenstelling, dus moeten ze ook een mindere klassering accepteren. Daarom is Nederland een terechte kampioen, zonder ja maar..........
  20. Hitman

    Hitman New Member

    Is dat niet van alle dag?? Toen alleen Kos alles won en daarna Romme onverslaanbaar was??

Deel Deze Pagina