NK Afstanden 2007

Discussie in 'Lange baan' gestart door Koen, 15 okt 2007.

  1. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vind dat Rintje het wel leuk doet. Hij is geen Bart natuurlijk, en ik vind persoonlijk ook dat Bart er meer aanleg voor heeft dan Rintje, maar ik zie hem toch wel graag naast Dione hoor. Beter een analyse-Rintje dan helemaal geen Rintje.
  2. Lindekh

    Lindekh Member

  3. Cyclad

    Cyclad New Member

    Mooie rit tussen Bob de Jong en Ooijevaar, maar ik ben toch wel heel blij dat ze de tijd van Tom Prinsen niet halen.
    Prinsen reed een heel sterke 5 kilometer, als ik het iemand gun om op die afstand de wereldbekerwedstrijden te halen dan is het Tom Prinsen wel.
    Nog 6 schaatsers te gaan...
  4. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Schitterend mooi voor Tom, hij heeft de WB wel binnen denk ik.

    En Mark heeft het geweldig gedaan, op naar de tien, met een kans op top-5.
  5. Monique

    Monique Well-Known Member

    Mark was goed, jammer dat hij niet goed genoeg was om naar de WB te gaan. Sven was (zeker in het begin van de race) weer een genot om naar te kijken. Zes slagen op het rechte eind, prachtig om te zien. Het ging niet heel erg makkeljk op het eind, maar hij staat er weer. :D

    Voor Tom Prinsen vind ik het erg leuk dat hij een WB ticket heeft, echt mooi voor hem na alle tegenslagen van de afgelopen jaren. En Carl weer tweede ...... die man grossiert in zilveren medailles. Maar wel erg degelijk gereden. En Wouter Olde Heuvel vond ik ook heel sterk, ik heb het idee dat hij wel een stap heeft gemaakt ten opzichte van vorig seizoen.
  6. tom182

    tom182 New Member

    Mooi dat Tom Prinsen weer meedoet met de wereldbekerwedstrijden.
    Bob De jong haalde het maar net, 32 hondersten achter hem staat van der kieft en ooijevaar volgt op iets meer dan 1 seconde.
    Olde Heuvel, Kramer , Verheijen verwachte ik wel bij de eerste 3.
    Over het commentaar van rintje ritsma: Ik vond Bart Veldkamp toch wel veel leuker, ik hou niet echt van het commentaar van Rintje Ritsma, maar dat is mijn mening.
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik hou wel van het commentaar van Rintje, maar dat is denk ik voornamelijk omdat ik een fan van het eerste uur was. Ik zie en hoor hem nog steeds heel graag. Maar ik ben dus niet echt objectief. :wink:
  8. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Alleen laatste stuk 5K gezien (Wierd helaas gemist) maar de rit van Mark was erg mooi om te zien!! Keurig gereden. Kramer reed niet zo gemakkelijk nog als vorig jaar maar als die echt los gaat komen...
  9. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Vond dat Rintje wel erg veel open deuren intrapte. "Ingmar Berg rijdt heel kort. Dat betekent dat hij meer slagen moet maken om dezelfde afstand te overbruggen. Prinsen rijdt langer. Hiervoor is veel vermogen nodig. Maar daardoor heeft hij wel meer rust in zijn slag."

    Hmm...

    Nee, toch liever de tekentafel van Bart...
  10. Kimmy

    Kimmy New Member

    Ik had het niet beter kunnen zeggen :wink: :D
  11. Mary

    Mary New Member

    Helemaal mee eens! Bart is echt leuk. Sorry voor alle Rintje-lovers, maar het is toch niet echt een goede vervanger. Heel eerlijk kijk ik ook liever naar Bart dan naar Rintje ;-)

    Weet iemand waarom Bart er niet zit?
  12. moon

    moon New Member

    Omdat hij nu trainer/coach is van de Amerikaanse schaatsers.
  13. Lindekh

    Lindekh Member

    Ik vind het best leuk dat Rintje er zit, maar vond hem tot nu toe niet zo verdiepend als zijn voorganger.

    Overigens las ik vanmorgen in de Volkskrant een grooot stuk over Remco en Wouter Olde Heuvel. Wel leuk dat ze eens lekker wat aandacht krijgen :)
  14. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Mm ik heb het idee dat TVM hard heeft doorgetraind want ik vind ze niet echt heel fit overkomen, vooral de lange afstandrijders. Nouja Wouter heb ik niet gezien dan. Maar Carl en Sven en Ireen vond ik erg vermoeid overkomen. En ik word daar niet zo vrolijk van met betrekking tot de 10 km. maar ik verwacht wel wat speciaals van sven op de 1500. verder erg sterk van Annette! Bij de mannen de verwachte maar toch een hele leuke winnaars, Jan Smeekens. Ben benieuwd naar vandaag, ik hoop dat ik er wat van kan zien want ik ben bij mijn opa en oma.
  15. Catwoman

    Catwoman New Member

    Het klopt wel wat je zegt. Waar anderen een paar weken terug rust hebben genomen in voorbereiding op dit NK heeft TVM nog een zwaar kamp gedraaid om vermogen op te bouwen voor de tweede helft van het seizoen. Kemkers had genoeg er vertrouwen in dat dat kon. Vandaar dus dat TVM (nog) niet top is. Ze hebben gelijk toch? In de tweede helft van het seizoen zijn de echte prijzen pas te verdelen. Voor Wust is het alleen K.. dat ze nu een NK sprint zal moeten rijden wil ze het WK sprint rijden en dat NK sprint valt nou niet zo lekker een week voor het EK .........
  16. Art

    Art New Member

    Hele knappe 1000 meter van Leenstra en Bruintjes. Zeer knap.
  17. Monique

    Monique Well-Known Member

    Sjeeeeeee, wat een race van Paulien van Deutekom! Daar zullen toch weinigen op gegokt hebben. Echt waanzinnig leuk voor haar. En wat viel Timmer tegen zeg, net als Margot Boer. Ik ben wel benieuwd of ze Margot Boer naar de WB laten gaan, het lijkt me van niet omdat ze geen beschermde status heeft. Bovendien gun ik het Natasja Bruintjes ook heel erg, die heeft gisteren ook al zo goed gereden en viel toen net buiten de boot. Aan de andere kant is Boer natuurlijk wel heel erg goed, dus de KNSB heeft wel een probleem.
  18. Cyclad

    Cyclad New Member

    Wow, die 1000 meter vrouwen was fenomenaal.
    Prachtige winnende tijd van Paulien van Deutekom, haar opening was prima, daar heeft ze veel gewonnen ten opzichte van vorig seizoen.
    Gerritsen mooi 2e, Ireen Wüst 3.
    Behalve een matige opening vond ik ook de 2 volle rondjes van Ireen niet overtuigend.
    De verrassing is de "uitschakeling"van Marianne Timmer, 6e.
    Geen wereldbeker 1000 meter voor haar, Marrit Leenstra (super!) en Natasja Bruintjes ( dat zat er aan te komen) waren sneller.
    De jonge Leenstra gaat zeker de wereldbekerwedstrijden rijden, Bruintjes ook?
    Of wordt Margot Boer (gevallen) een bespreekgeval?
    Ik weet niet in hoeverre de reglementen hiervoor ruimte geven, feit is wel dat Margot voor haar tuimelpartij bezig was met een fantastische en wellicht winnende 10000 meter.
  19. Cyclad

    Cyclad New Member

    Ehhh Monique, Margot Boer viel wel, maar niet tegen. :wink:
    Haar tussentijd gaf aan dat ze op weg was naar een zeer scherpe eindtijd.
    Van mij mag Boer gaan in plaats van Bruintjes, Margot Boer hikt m.i. al tegen de wereldtop aan op de 1000 meter.
    De wijze heren mogen het verlossende antwoord geven.
  20. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Toen Timmer op vijf stond (en ik ervan uitging dat ze dat zou blijven) vond ik dat absoluut voor Boer moest worden gekozen, omdat die zeker op weg was naar een 1:17. Nu met Bruintjes vind ik het eigenlijk ook, objectief gezien, maar dat is wel weer heel rot voor Natascha, gisteren pieste ze er ook al net naast. Dus dubbel gevoel.

    Van Deutekom heel sterk.

    Wust viel me niet tegen na haar dramatische races gisteren. Veel harder dan 1:18,0 is niet mogelijk als je op de 500 meter ruim boven de 40 rijdt. Ook nog enorme misslag na 200 meter. Slotronde niet slecht.

    Mooie 1000 meter!

Deel Deze Pagina