Deelnemers plaatsingswedstrijd voor NK afstanden!

Discussie in 'Lange baan' gestart door Vers van de Pers, 14 sep 2007.

  1. Vers van de Pers

    Vers van de Pers New Member

  2. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

  3. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik zie nog geen namen staan van de mensen die mee mogen doen aan de selectiewedstrijden! Naar mijn weten worden de tijden op 6 oktober in Erfurt (?? als het goed is) ook meegerekend. Ken aantal mensen die daar namelijk hopen goed te rijden om mee te mogen doen aan de selectiewedstrijden.
  4. Vers van de Pers

    Vers van de Pers New Member

    Boven de tabellen die vanaf pagina 17 beginnen, staat toch echt dit 'Deelnemers(sters) aan de landelijke wedstrijd NK Afstanden'... En in die tabellen staan heel veel namen!

    Deze mensen zijn volgens mij zeker van deelname. Of daar nog mensen bij komen weet ik ook niet!
  5. Kimmy

    Kimmy New Member

    Waarom staat bij sommige rijders geplaatst en bij sommige een kruisje in die tabel?
  6. Vers van de Pers

    Vers van de Pers New Member

    De gele blokjes geven aan dat een rijder voor een bepaalde afstand al geplaatst is voor het NK Afstanden, op basis van vorig jaar. Een kruisje geeft aan dat een persoon een bepaalde afstand mag rijden op de plaatsingswedstrijd.
  7. Kimmy

    Kimmy New Member

    Ah oke, duidelijk!
  8. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Oh ik keek niet verder dan mijn neus lang is.

    OH wat leuk :D Allemaal Friezen doen mee! Jammer dat ik niet kan anders was ik even op en neer gegaan om ze te supporteren!
  9. Mark

    Mark Active Member

    Daarin zal nog wel wat veranderen. Niet iedereen zal alle X en benutten. Bepaalde rijders zullen andere keuze's maken en de meeste gestopten staan er ook nog op.

    Ik hoop trouwens wel dat ze consequent zijn en mensen toevoegen zodat de deelnemers aantallen gelijk blijven. Jochem Uytdehaage is gestopt en vervangen door de eerste die anders niet op de lijst stond. Ralf is bijvoorbeeld ook gestopt, maar staat nog wel op de lijst.
  10. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Dat hoop ik ook, Mark. Anders zou het oneerlijk zijn voor diegene die wel zouden mogen rijden omdat een ander gestopt is, maar niet worden toegevoegd omdat de KNSB anders beslist.
  11. Bartje2507

    Bartje2507 New Member

    Om op basis van dit seizoen nog toegevoegd te worden moet je een tijd rijden binnen de top 20 vd saralijst van vorig jaar. Dat zijn de volgende tijden:
    Heren
    500m: 36,63
    1000m:1.12,27
    1500m:1.50,46
    5000m:6.37,80

    Dames:
    500m: 40,62
    1000m:1.20,59
    1500m:2.04,47
    3000m:4.22,16

    Naar mijn mening een regel die te belachelijk voor woorden is, maar goed je hebt het maar mee te doen. Eerst achteraf selectienormen vaststellen en daarna ook nog eens met dit soort regels komen. Leve de KNSB
  12. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Jezus dat is wel streng hoor :shock: jonkies in het gewest komen daar niet zo snel aan in het begin van het seizoen.
  13. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vind het ook wel heel snelle tijden die gereden moeten worden, niet echt realistisch lijkt me voor veel goede schaatsers. En net wat Lisan zegt: zeker aan het begin van het seizoen.
  14. bart1

    bart1 New Member

    ik heb ook gehoord dat jong oranje elke afstand mag rijden ook al hebben ze niet snel genoeg gereden. is dit waar?? lijkt me een beetje voortrekkerij van de knsb
  15. SkateMind

    SkateMind New Member

    Helemaal mee eens, degene die deze regels hebben bedacht zijn niet goed snik.
  16. Henk Kok

    Henk Kok New Member

    Inderdaad belachelijk! :shock:
  17. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Gebeurd vaker... Ze mochten ook altijd de Eindhovencup rijden (selectie voor NK Sprint/NK Allround Senioren vorige jaren) en NK Sprint/Allround Junioren rijden. Maar ja Jong Oranje he, die hebben dat soort voordelen.

    Mis je de boot dan heb je pech.

    Gister nog even nagechecked. Een jongen die vorige week nog heel enthousiast was dat die nog kon plaatsen voor de selectiewedstrijd die moet dus 2,5 seconden harder op de 1000 dan normaal en op de 500 0,7 :shock: Maar ja wie weet lukt het! :)

    En wat ik mij afvraag... die saralijsten,daar staan toch ook Calgary tijden in van vorig jaar? Hoef je alleen daar maar even te rijden tijdens de Finals en je bent al geplaatst voor de selectie NK Afstanden.
  18. coen

    coen New Member

    @Lisan:

    Gelukkig tellen alleen Europese tijden! Maar ik zie wle voordelen in dit systeem. Al verplaatst de buitenlandgolf van het begin van het seizoen naar het einde.

    Maar dan heb je wel minder rijders die in februari al het seizoen beeindigen omdat er niet veel meer te rijden valt. Daarnaast word iemand op langere termijn op waarde geschat. Je kan dus een blessure krijgen en tijdig fit zijn om je te plaatsen voor het NK. En je weet twee weken voor het NK of je wel of niet mag rijden ipv. een paar dagen voor de wedstrijd.
  19. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Er staat nog niets op internet maar op de 500 zijn er geen verrassingen. Dus de mensen waarvan je verwacht dat ze zich hebben geplaatst, hebben zich geplaatst. Vraag me niet wie want dat weet ik niet ;)

    Tijden die ik weet:
    Sietse Heslinga: 36.7
    Wierd Osinga: 6.41 (of dat goed genoeg is voor plaatsing moet nog blijken)
  20. afke

    afke New Member

    Op skatepodium.com zijn de uitslagen te vinden

Deel Deze Pagina