Hoe zou het dit jaar met de kaartverkoop gaan?

Discussie in 'Lange baan' gestart door simpleskate, 13 aug 2007.

  1. simpleskate

    simpleskate Member

    Ik ben erg benieuwd hoe het dit jaar met de kaartverkoop zal gaan. na het echec van het WK Allround ben ik toch erg benieuwd of men iets heeft geleerd.
    Geen idee wanneer de verkoop begint, 2 jaar geleden was het rond 1 september, en dat is zo'n 3 weken vanaf nu.

    Jan
  2. Tjark

    Tjark Active Member

    welk 'groots' evenement is er dan dit jaar in H'veen? Toch alleen worldcups en WK sprint? Nou, die zijn nooit zo uitverkocht!

    Net als dat hele gedoe vorig jaar: WK allround iedereen over te blehren, maar 1 of 2 weken ervoor was er een worldcup sprint met kaarten te over!

    Wel een EK allround in 2009 volgens mij, maar dat duurt nog wel ff.
  3. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    WK sprint lijkt mij toch ook vrij groots..

    Er zijn ook mensen die van verder weg moeten komen he en die niet naar iedere wedstrijd kunnen gaan, dan lijkt het me vrij logisch dat ze eerder naar een wk allround gaan dan een worldcup sprint.
  4. Tjark

    Tjark Active Member

    Denk je _echt_ dat er zoveel 'feestvierders' (iets anders dan schaatsliefhebbers) komen naar een WK sprint?

    Begrijp me niet verkeerd: ik vind WK sprint erg tof, maar ik denk Jan met de Pet en Mien Mutsefluts die er bij een WK Allround 'opeens' wel bij zijn, niet staan te springen om een WK sprint...

    (niet erg als ik 't mis zou hebben, ik zie liever ook een vol thialf...)
  5. simpleskate

    simpleskate Member

    @ Tjark

    Ik ben het niet met je eens. Ik denk dat er bij een WK Sprint wel degelijk Jan met de Pet en Mien Mutsefluts komt kijken, juist omdat er geen andere grote toernooien zijn. Verder vind ik een WK Sprint wel degelijk een "groot" toernooi, net als de WK Afstanden of de WK Allround. Dat zijn voor mij de grootste toernooien van het jaar. Buiten de Olympische Spelen uiteraard.
    Vandaar dat ik verwacht dat het WK Sprint wel degelijk snel uitverkocht is.

    En dan hoop ik maar dat ze iets van het fiasco van afgelopen jaar hebben geleerd.
  6. Jessie

    Jessie Member

    Reken er maar op dat de kaarten voor het WK Sprint binnen no time zijn uitverkocht! Ik doe dat iig wel, en hou de KNSB Nieuwsbrief goed in de gaten wanneer de kaartverkoop gaat beginnen.
  7. Tjark

    Tjark Active Member

    jaja, voor ons wel leuk allemaal de WK sprint en ik hoop dat de kaartverkoop goed zal gaan, maar de doorsnee persoon die voor 't feesten naar thialf gaat zal zich afvragen waar Sven en Ireen nou blijven ben ik bang... (hoewel ireen nog wel eens iets zou kunnen doen)

    Ik ben gewoon een beetje reeël ingesteld en ik hoop dat ik 't mis heb want ik zie ook liever een vol thialf...
  8. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Hoe was het dan met het wk sprint in 2006, toen zat het toch ook vol?

    Je brengt me nog op ideeën ook, Ireen wereldkampioene sprint in Thialf :)
  9. Tjark

    Tjark Active Member

    Net zo vol als het Allround afgelopen jaar? Heb toen _niks_ over kaartproblemen gehoord?

    (als je bij een club zit, is het sowieso makkelijker, dus als je niet bij een club zit: pech! ;) haha (ff wat mensen plagen))
  10. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Toen ging de verkoop nog op een hele andere manier, de knsb had het vorig jaar omgegooid door het via de site van Thialf te doen, en niet de datum vantevoren bekend te maken enz.
  11. Tjark

    Tjark Active Member

    mja, affijn, we zullen wel zien dus :)
  12. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    WK Sprint was wel degelijk uitverkocht. Ik en een vriendin hadden op dezelfde dag onze formulieren op de bus gedaan. Ik kreeg wel kaarten, zij niet. Gelukkig had ik dubbel besteld dus ook voor haar ;)

    Ik ga proberen via het gewest te bestellen maar aangezien we een schaatsclub van 55 leden zijn weet ik niet of dat gaat lukken.... :(
  13. Tjark

    Tjark Active Member

    Hoezo niet? De vereniging waar ik bij zit heeft 100 leden, en kan gewoon bestellen (weet niet via gewest of knsb). Ok, met 't WK allround kregen ze niet alle kaarten toegewezen maar wel aardig wat.
  14. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vind het een beetje een tegenstelling van je: je praat nogal laatdunkend over de doorsnee feestganger, maar je hoopt wel dat ze er bij zijn omdat je een vol Thialf wilt. Blijkbaar zijn die feestgangers toch nog ergens goed voor. :wink:
  15. Tjark

    Tjark Active Member

    het is ook een tegenstelling...

    Dat merk je bv wel als je naar een worldcup gaat: eerst sta je op een 'volgepakte' tribune te kijken tussen iedereen in naar de A-klasse. En maar juichen als er een NL rijdt.
    Dan daarna rijden de B's en sta je met nog maar 100-200 (!!!! van de 3000-5000 die er waren) te kijken naar lui die erg goed om te zien zijn... tja... Maar ok, das een worldcup.


    Ik ben ook zo iemand die vindt dat leden van schaatsverenigingen 'meer' recht hebben op kaarten dan mensen die niet lid zijn en misschien heus zeker wel 'echte' fans zijn. Klinkt een beetje hard, maar ja, een fan die zelf de sport niet doet vind ik toch wat minder dan eentje die wel bij een vereniging zit (en dan nog niet eens zelf hoeft te schaatsen maar vrijwilliger is bijvoorbeeld). Ik vond het afgelopen jaar met het WK allround dus ook ok dat de KNSB veel kaarten aan verenigingen gaf: daar bestaat de KNSB uit, niet uit dag-attractie-mensen ;) (ok, die veel te veel kaarten voor sponsors was ook niet kies).

    Klinkt misschien hard, maar ik zou vinden dat er een volgorde zou moeten zijn van:
    - kaarten voor sponsors (beperkt aantal, maar zonder sponsors kan 't eenmaal niet)
    - dan mensen van verenigingen
    - en _als_ er dan nog kaarten over zijn: vrije verkoop

    (ik zal nu heus wel wat mensen voor 't hoofd stoten, maar pech :) )
  16. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Op zich ben ik het wel met je eens Tjark...

    Met name de vrijwilligers zouden gemakkelijker aan kaarten moeten kunnen komen, de mensen die zich zovaak in uitgestorven schaatsarena's inzetten om de minder getalenteerden toch hun sport uit te kunnen laten oefenen. Of dat nou een beetje korting is of voorrang of wat dan ook...
    Daar zitten vast ook wel genoeg feesters bij.

    De mensen die voor de Nederlanders komen kijken en bij vrijwel alle andere ritten maar beetje hangen, bier tanken of buiten spelen.. tsja, die mogen eigenlijk wel thuisblijven....
  17. Monique

    Monique Well-Known Member

    De mensen die echt alleen maar komen om te zuipen en werkelijk niets van schaatsen afweten hoeven van mij ook niet naar Thialf, maar ja, hoe maak je bij de verkoop van de kaarten onderscheid tussen de zuiplappen en de schaatsfans die geen lid zijn van een vereniging? Ik ben het verder gedeeltelijk eens met de kaartverdeling volgens Tjark, en ik vind het prima dat een bepaald aantal kaarten naar de verenigingen gaat. Maar om nou te zeggen dat alleen áls er daarna nog kaarten over zijn, dat die dan in de vrije verkoop gegooid kunnen worden gaat me te ver (en inderdaad, hier komt een beetje eigenbelang om de hoek kijken want ik ben geen lid van een vereniging). Bepaal dan gewoon van tevoren hoeveel kaarten er de vrije verkoop in gaan. En als er minder kaarten naar de sponsoren gaan dan vorig jaar (want dat sloeg nergens meer op) dan denk ik dat het wel goed komt.
  18. Tjark

    Tjark Active Member

    maar 't zou toch krom zijn als mensen die lid zijn van een schaatsvereniging niet de/genoeg kaarten kunnen krijgen van _hun_eigen_ bond?

    Dus reserveer wat voor sponsors, geef daarna de verenigingen ruim de tijd maar tot een strikte datum om te bestellen . Als die bestellingen verwerkt zijn en er blijven kaarten over: de vrije verkoop in. (sorry monique ;) )

    Het zou krommer zijn (en dat was de afgelopen keer 't geval!) dat mensen in een vereniging niet al hun kaarten krijgen en daardoor _alsnog_ in de vrije verkoop kaarten moeten halen.
  19. Ina

    Ina New Member

    Het spijt me zeer, maar ik vind echt niet dat leden van schaatsvereningen meer recht hebben op kaarten voor toernooien dan niet-leden. Er zijn inderdaad een hoop feestbeesten die beter thuis kunnen blijven, maar ook genoeg mensen die misschien zelf om wat voor reden dan ook niet (kunnen!) schaatsen, en toch dolgraag naar de wedstrijden gaan. Dat ze zelf niet schaatsen wil ook niet zeggen dat ze er geen verstand van hebben en dan nog, geeft dat je meer of minder recht om daar te zijn? Anderzijds zijn er ook genoeg actieve schaatsers die totaal geen interesse in de internationale wedstrijden hebben. Ik heb regelmatig om me heen gevraagd op de ijsbaan, en de meesten vonden het zelfs maar raar dat ik naar Thialf ging, het interesseerde ze geen fluit :wink:. Daarnaast zijn er ook genoeg (actieve) verenigingen die helemaal geen kaarten krijgen (waaronder de mijne, en toch een hoop leden) en zijn er anderzijds weer die overhouden of alleen onder het bestuur verdelen.
  20. Tjark

    Tjark Active Member

    tja.. 'recht'... ik vind dat een bond er is voor _haar_ leden. Of is dat een raar idee?

    Hetgeen ik weet is dat de KNSB hun verenigingen vraagt of zij kaarten willen bestellen (niet krijgen!). Mijn vereniging stuurt dan een bericht rond van: dan en dan is er een WK/WC. Wil je kaarten a xx euro, geef 't door voor <datum-hier>. Het lijkt me dat dat dus gewoon de verantwoordelijkheid is voor 't bestuur vd vereniging om dat door te geven aan haar eigen leden.

    Dus hoe jouw vereniging helemaal geen kaarten krijgt, weet ik niet.... Misschien heeft de KNSB een verdeelsleutel per gewest???

Deel Deze Pagina