Volgend seizoen: Jong Oranje/ Opleidingsploeg Langebaan

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 11 mrt 2007.

  1. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Daar heeft Mark gelijk in, de meeste talenten in JO zijn óf echte allrounders, 1500m specialisten (maar dit gaat vaak samen met allrounden) of sprinters.
    Iemand die uiblinkt op de 10 maar een 500 niet onder de 40 seconden kan rijden, zal niet in JO komen en hopelijk komen bovendrijven op het NK afstanden, maar meer wedstrijden zijn er voor zulke talenten ook niet echt, tenzij ze zoch voor een worldcup plaatsen.
  2. Tomomie

    Tomomie New Member

    tja... je hebt niet veel anders dan allrounders, 1500 meter speciallisten of sprinters! je vergeet alleen de stayers nog op te noemen, maar dan heb je ze volgens mij allemaal wel gehad...
  3. boike

    boike New Member

    welke wouter bedoel je?
  4. Helmud

    Helmud New Member

    Hij bedoelt STAYERWOUTER :wink:
  5. Tomomie

    Tomomie New Member

    ik heb het over stayers in het algemeen, bij Jong Oranje...
  6. boike

    boike New Member

    oh ok 8)
  7. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Het schijnt trouwens een zooitje te zijn bij de OL. Heb gehoord dat ze amper rijders kunnen vinden. Ben benieuwd hoe ze dit dan op gaan lossen.
  8. bart1

    bart1 New Member

    goed idee om jong oranje en opleidingsploeg een jaartje samen te maken 8) door de afvallers van dit jaar nog een kans te geven
  9. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Welke afvallers? Van JO? Waarom krijgen die dan een kans?
  10. Babe

    Babe New Member

    Word dat overwogen dan? Trouwens, hoe kan het dat OL geen rijders kan vinden? Je zou toch zeggen dat er talent genoeg is.
  11. coen

    coen New Member

    @babe

    De Ol is bedoeld voor rijders die binnen aanzienlijke tijd deel kunnen nemen aan wordlcups. En ze moeten natuurlijk geen dertig zijn...

    En dan is het aanbod aanzienlijk kleiner dan het lijkt.
  12. sjors

    sjors New Member

    thijsje oenema.....
  13. Sgaatsgek

    Sgaatsgek New Member

    VPZ
  14. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Van der Star moet opleidingsploeg KNSB verlaten
    Auteur : Mart van Gemeren . 18 april 2007 20:02 . 0 Reacties
    Stuur deze pagina naar een vriend

    Sanne van der Star maakt geen deel meer uit van de opleidingsploeg van de KNSB. Dit maakte de Rijpweteringse bekend op haar eigen website. De KNSB vindt dat Van der Star het afgelopen seizoen te weinig progressie heeft geboekt en verwacht dat dit ook niet meer zal gebeuren.

    'Ik weet wel dat ik nog steeds gemotiveerd ben om hard te trainen en ik hoop dat de KNSB ongelijk krijgt door mij niet weer uit te nodigen,' vertelt de 21-jarige sprintster.

    Vorig seizoen wist Van der Star zich nog te plaatsen voor de Olympische Spelen in Turijn. Daar eindigde ze als veertiende op de 500 meter. Ook werd de studente Gezondheidswetenschappen aan de VU in Amsterdam toen zeventiende op de WK sprint. Dit jaar deed Van der Star ondanks haar matige seizoen mee aan de WK afstanden, maar eindigde daar in de achterhoede.
  15. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Dit is toch geen nieuws? Stond op 7 april al op haar site.
  16. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Vijver wordt leegegevist door de commerciele ploegen (zie bijv Oenema, maar ook Roelofsen, de Vries) en het schijnt dat sommige rijders voor de uitnodiging bedanken. Maar dit laatste is een gerucht. alhoewel ik het wel snap dat sommige rijders voor de OL bedanken, omdat het systeem niet altijd gewaardeerd wordt. Vaak moeten de niet-worldcuprijders achterblijven in Nederland als er een Worldcup wordt gereden door enkele OL-rijders en gaan de trainers mee naar het buitenland. De achterblijvers komen dan dikwijls bij de regiotop terrecht en zijn op zichzelf aangewezen. Vooral in het seizoen 2005-2006 schijnt dit veelvuldig gebeurd te zijn, gevolg was dat de ontevredenheid onder de achterblijvers over de OL toenam.

    Of dit nog steeds zo speelt bij de OL weet ik niet. Maar weet wel dat het toendertijd een probleem was en vermoedelijk de OL daardoor in kwaad daglicht werd gesteld. Ik vond het bijvoorbeeld nog steeds apart dat Trouw afgelopen seizoen halverwege de OL heeft verlaten, om elders te trainen.

    Verder heb ik gehoord dat er op dit moment vier rijders zijn voor de OL. Weet slechts twee namen; Kroon en Hilbrands. Het schijnt zo te zijn dat er drie vrouwen en 1 man op dit moment op het lijstje staan.
  17. sjors

    sjors New Member

    bruintjes en foske tamar vd wal

    horen daar nog bij.

    Hoor het gerucht dat oenema juist wel die kant op wilde maar gewoon weg niet uitgenodigd is.
  18. moon

    moon New Member

    Erg voorbarige conclusie van de KSNB. Sanne is pas 21 jaar.
  19. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Maar Foske Tamer van der Wal heeft toch helemaal niet zo heel veel gepresteerd?
  20. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Wat ik vreemd vind is dat Koen Verweij een vol skeelerprogramma rijdt. Terwijl eerder jong oranje leden mesten stoppen met skeeleren (Ingmar Berga) of andere sporten (Wielrennen: Kramer, Berden de Vries, Mountainbiken: Roelofsen).

    (www.skatebond.nl) -> "Junior Koen Verweij (16) uit Alkmaar won op zijn sloffen de B-wedstrijd. De vijfvoudig juniorenkampioen op de baan kwam alleen aan, nadat hij in de laatste ronde medevluchter Roelof Compagner (Staphorst) op achterstand had gereden. "Ik was blij dat ik kon volgen," aldus Compagner. Eerstejaars B-rijder Kai Bloetjes (17) uit Oudkarspel won de sprint van het peloton om de derde plek.
    Na vandaag zijn de B-rijders waarschijnlijk van Verweij af, want hij krijgt van de Skatebond Nederland naar verwachting dispensatie om af en toe bij de A-rijders te starten. Hij moest bij de B's beginnen op grond van zijn leeftijd, naast de wedstrijden die hij als junior rijdt. Bondscoach Desly Hill overweegt Verweij ook mee te nemen naar het EK senioren (23-39 juli), als dit valt in te passen en het schema niet te vermoeiend wordt voor Verweij. Hij is ook één van de favorieten op het EK jeugd in eigen land (7-14 juli in Heerde), maar wil vooral fit zijn ten tijde van het WK junioren in Colombia (17-25 augustus)."

Deel Deze Pagina