Transfer topic 2007

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 7 feb 2007.

  1. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik geef Anschütz ook groot gelijk, maar het is zo ontzettend jammer dat er op deze manier met Duitse sportvrouwen wordt omgegaan. Ze is dan wel geen gouden medaille kandidaat, maar ze heeft toch af en toe wel mooie medailles gehaald op de allroundkampioenschappen.
  2. moon

    moon New Member

    Hedrick meldt zich af bij DSB

    RIJSWIJK - Chad Hedrick ziet toch af van een overgang naar DSB. De Amerikaanse schaatser legde donderdag de aanbieding van de ploeg naast zich neer. DSB bood hem een contract voor één jaar, terwijl Hedrick alleen naar Nederland wilde verhuizen wanneer hij een driejarige overeenkomst kreeg.

    De voormalig allroundkampioen uit Texas wilde een beter én langer contract van de formatie van coach Jac Orie. Omdat in Nederland de belastingen hoger zijn dan in de Verenigde Staten wilde Hedrick een lucratievere aanbieding. "Het aanbod wat ik nu heb, is niet voldoende", aldus de Amerikaan. "Ik had gehoopt dat we elkaar in het midden konden treffen, maar dat is niet gelukt."

    Hedrick was een maand geleden nog zeer enthousiast over een mogelijke overgang naar DSB. Hij vertelde destijds een huis te zoeken in de buurt van Heerenveen, waar hij negen maanden per jaar zou verblijven. Toen duidelijk werd dat aan de overgang naar Nederland negatieve financiële consequenties kleefden, temperde het enthousiasme van Hedrick.

    De afmelding van de Texaan is een tegenvaller voor Orie die in Hedrick een ideale trainingspartner voor bijvoorbeeld Mark Tuitert zag. De ploeg zal nu waarschijnlijk nog meer inzetten op jeugdige talenten. DSB, dat volgend seizoen ook met Jong DSB op het ijs verschijnt, voerde al gesprekken met Margot Boer, Sjoerd de Vries en Tim Roelofsen.
  3. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Hedrick vind geld blijkbaar belangrijker dan prestaties. Typische Amerikaan. :(
  4. Irma

    Irma New Member

    Een korte-termijn gedachte. Door grote sportieve prestaties te leveren kan je vanzelf meer geld vragen, maar dan moet er wel een basis zijn waardoor die prestaites op niveau geleverd kunnen worden. Mijns inziens kon Hedrick groeien door zich aan DSB te verbinden, ook al was het maar voor een jaar (waarna er altijd verder gekeken kan worden). Gemiste kans voor de heer Hedrick.
  5. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik vind het jammer dat Hedrick die kans niet aangrijpt want zoveel mogelijkheden om goed te trainen heeft hij nou ook weer niet...
  6. Kimmy

    Kimmy New Member

    Als Hedrick dat jaar goed zou presteren zou DSB het contract vast wel willen verlengen.
  7. skeelerfreak

    skeelerfreak Member

    Ik kan het me het wel voorstellen.
    Geen idee om wat voor bedragen we praten maar een contact voor 1 jaar lijkt me niet ideaal. De amarikanen zijn maar met een ding bezig en dat zijn de OS. Hij wil gewoon niet het risico nemen dat hij volgend jaar weer van voor af aan moet beginnen. Schouten heeft voor deze jongens een solide basis weten te leggen en daar moet nu op een of andere manier een vervolg op komen. Ben benieuwd of hij wel gesponsored blijft door DSB.
  8. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Stom van Hedrick. Ben benieuwd wat hij nu gaat doen dan.
  9. Sara

    Sara New Member

    Ik vind dit een beetje stom van Hedrick! Je mag toch niet verwachten van een sponsor dat ze je meteen een meerjarig contract geven na zo'n slecht seizoen waar hij niets heeft laten zien en absoluut geen uitblinkers had! Ik vind het dan meer dan normaal dat ze zeggen: ok 1 jaar en dan zien we wel! Grijp die kans dan met beide handen en doe er wat aan! Beetje belachelijk van Hedrick hoor!

    Dan ben ik zelf nog niet zeker of hij door gaat gaan met schaatsen als je hem enkele interviews geleden hoorde praten over zijn toekomst in het schaatsen ...
  10. Hanneke

    Hanneke New Member

    Jammer ik begon respect voor hem te krijgen dat hij koste van koste terug wilde naar de top, maar dit is weer zo'n typische Hedrick-actie. Een echte Amerikaan. Geld is het belangrijkste. :evil:
    Jammer voor het schaatsen, dat wel. Ik zie Hedrcik namelijk niet zo maar terugkomen. Behalve als hij zich weer zou aansluiten bij Bart Schouten. Teslotte heeft Bob de Jong dat ook een tijdje gedaan.
    Over Bob gesproken...die verlaagt zich wel heel erg. Triest gewoon. Als hij slim was zou hij juist gaan trainen om het volgende seizoen er weer te staan.
    Ach ja...Dankers, Fabris en een handje vol anderen zullen er niet rouwig om zijn. Meer kans op brons (of heeeel misschien zilver) op de 5 en 10 km :?
  11. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Dom van Hedrick en ook wel arrogant, hij heeft het hele seizoen niet echt wat laten zien, zich echt laten kennen bij WK allround door overduidelijk rustig aan te rijden. En dan wel veel geld eisen... Ik weet niet of het typisch amerikaans is, maar als hij echt slim was geweest had hij 1jarig contract onderhandeld met opties voor de volgende jaren. Dan heeft hij het ook echt zelf in de hand... Bob zoekt het verder maar lekker uit, die lijkt meer bezig met andere dingen dan met topschaatsen. Zijn schoorsteentje moet ook wel roken maar dan nog..
  12. Babe

    Babe New Member

    Ik krijg niet de indruk dat Hedrick van plan is te stoppen, hij liep laatst nog te blaten dat we het volgend seizoen de echte Hedrick weer zullen zien, let maar op etc, etc. Het zou me echter niet verbazen als Bob wel stopt, die vind blijkbaar van alles leuker dan schaatsen.
  13. Ina

    Ina New Member

    Jammer dat Chad z'n kans niet grijpt. Van zijn kant uit begrijp ik ook wel dat een contract voor één jaar natuurlijk niet veel is, zeker met het oog op de OS, aan de andere kant, veel andere mogelijkheden om weer aan de top te komen heeft hij niet! En wat Bob betreft, ik hoopte dat hij geleerd had van z'n Peking Express avontuurtje... :?
  14. Sluuman

    Sluuman New Member

    Ik denk niet dat Hedrick het puur om het geld doet. Als Amerikaan ga je toch ook niet snel voor 1 jaartje naar Nederland lijkt me ... Hij zal hier moeten wennen en dergelijke, iets wat toch wel tijd kost. Dan is 1 jaar ook best kort.
  15. Kimmy

    Kimmy New Member

    Het lijkt erop dat Bob niet meer zo gemotiveerd is na het halen van een olympsiche medaille
  16. Lynn

    Lynn New Member

    Ja, ik snap Hedrick ook wel, het is ook niet niks om te verhuizen/wennen en ook niet voor z`n vriendin, lijkt me.
    Persoonlijk vind ik het hééél erg jammer, want anders was hij zeker weer supergoed geworden, ik denk weer de allerbeste.
    Ik hoop niet dat hij stopt, waar ik wel een beetje bang voor ben. Ik hoop dat hij terugkomt op zijn besluit, en DSB ook, dat ze met meer geld en langer contract komen. kunnen gewoon een goudhaantje binnenhalen.
    DSB-bank is zichzelf te dom af!
    Nog eventjes Scheringa lief aankijken, Chadje.
  17. Henk Kok

    Henk Kok New Member

    Dat heeft er heel weinig mee te maken denk ik. Ik vind het geen handige keuze van hem.
  18. Sara

    Sara New Member

    ja want ik dacht dat ik hem hoorde zeggen dat hij heel graag in die ploeg wilde schaatsen! Vind het een domme zet...
    Langs de ene kant is het een grote schaatser die wel zijn kost mag verdienen, maar DSB heeft ook wel gelijk. Ik hoor hem enkele weken geleden nog zeggen: als ik het niet meer leuk vind stop ik er gewoon mee. Dan ga je ook niet meteen een meerjarig contract geven... Hij had deze kans met beide handen moeten grijpen en nu heeft hij ze laten wegglippen...
  19. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik kan het me best voorstellen van Hedrick, verhuizen naar de andere kant van de wereld is niet niets, misschien moest zijn vriendin wel haar baan opzeggen, en als ze dan niet langer dan een jaartje kunnen garanderen vind ik het wel wat magertjes. Tuurlijk kan je zeggen dat Hedrick dan maar harder had moeten rijden dit jaar om meer te kunnen eisen, maar aan de andere kant heeft hij zeker bewezen heel hard te kunnen rijden, en weet iedereen dat de reden dat hij er dit jaar niet stond te wijten was aan een zomer zonder training. Kortom, een beetje meer zekerheid had ik wel logisch gevonden, desnoods met clausules dat die komen te vervallen als hij niet zou presteren.
  20. Lieke V

    Lieke V New Member

    Ik snap Hedrick ergens ook wel, maar als hij echt voor zijn schaatcariere was gegaan dan had hij dit risico moeten nemen. Maar misschien dat hij op een andere manier kan terugkomen.
    Maar van bob begrijp ik het helemaal niet, leuk al die programma's, maar het is niet te combineren.

Deel Deze Pagina