Worldcup Calgary

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 19 feb 2007.

  1. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    de 3 beste tijden op de 1000 meter zijn van Morrison, niemand is dit seizoen nog maar in de buurt geweest van wat hij geschaatst heeft. En hij (en davis) hebben min of meer het thuisvoordeel...
    Ik denk dat het beste bij Erben er wel een beetje af is en Lee was vooral goed aan het begin van het seizoen...het gat is echt groot hoor! dat trainen ze niet ff goed in een weekje die er nog zit tussen nu en SLC
    Als Morrison goed met de druk kan omgaan, gaat hij prijzen pakken volgende week...
  2. 3822

    3822 New Member

    Wennemars neemt rustdag
    (ANP) CALGARY - Erben Wennemars komt zaterdag op de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Calgary niet in actie. De Zwollenaar meldde zich niet fit te voelen. Daarom slaat hij de (tweede) 500 meter over.
    Zondag start hij wel op de 1500 meter. Op die afstand kan Wennemars evenals op de kilometer het totaalklassement van de wereldbeker winnen. Vrijdag werd hij zevende op de 1000 meter en hoewel dat voldoende was voor de eindzege sprak Wennemars van een tegenvallende prestatie.
    ,,Ik ben gewoon moe en mis even de energie'', zei hij. ,,De reis naar Canada is me zwaar gevallen. Bovendien ben ik eerder in de week gevallen. Ik heb als gevolg daarvan last van mijn heup. Ik verwacht echter wel dat ik met een paar dagen de oude ben.''
    De komende week zijn in Salt Lake City de WK afstanden. Wennemars geldt in de Amerikaanse stad als kanshebber op de 1000 en de 1500 meter.
  3. fred

    fred Member


    Hoe dat zelfingenomen stuk ego met 1 verveelde zucht die hele warme schaatssfeer bijna de das omdoet.....

    Iets anders waar ik me meer aan erger is dat 'starten in de geest van de wedstrijd' van Dijkstra. Weet niet hoe jullie er over denken, maar volgens mij zijn regels regels waar een ieder zich aan heeft te houden, dus ook een starter. Vals is vals, een beweging is een beweging, of het nou een pupillen- toernooi is of de Olympische Spelen.
  4. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Nee maar hij is ook zo'n beetje de enige geweest die 1000 meters heeft gereden op hooglandbanen, dan is dat ook niet zo moeilijk. Ik denk zeker ook dat hij prijzen gaat pakken en hij staat er goed voor, maar om ff te zeggen dat hij zo gaat winnen dat moet ik eerst nog zien..
  5. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Dat kan alleen een computer... Vals is inderdaad vals maar iedereen weet dat je bij de finale van 500 meter race zo gespannen bent dat totaal stilstaan gewoon niet mogelijk is... Een strenge starter schiet iemand eruit, een starter die het doet in de geest van de wedstrijd weet hoe de spanning is en kan inschatten welke beweging echt voordeel geeft en welke niet...
  6. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Daar sluit ik me bij aan. Hoe irritant is een starter wel niet die om de minste of geringste beweging een valse start schiet. Ik zeg niet dat ze 3 seconden eerder wegmogen, maar een beetje coulant kan geen kwaad.
  7. Bartje2507

    Bartje2507 New Member

    Op het niveau worldcup moet je gewoon stilstaan. Doe je dat niet vals doe je dat daarna weer niet? Eruit! Erg jammer (vooral dom) maar regels zijn regels!!! Bij de pupillen mag weleens wat soepeler gestart worden maar ook zij zullen toch moeten leren dat je stil moet staan bij de start.
  8. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik heb daar nog wel een vraag over. Waarom is het moeilijker om stil te staan op de 500 m. dan op de 5 km? Daar moeten ze ook stil staan maar worden er bijna nooit valse starts gemaakt.
  9. Even een losse gedachte tussendoor:

    Kuipers reed een goede 1000
    Gerritsen reed een goede 500
    Carpenter reed een goede 500

    DSB krabbelt op?
  10. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Pupillen kunnen heel goed stilstaan, let maar eens op bij een clubwedstrijd. Ze vinden het enorm spannend maar hebben niet echt druk. Bij een selectiewedstrijd moeten ze vaak iets rijden en dan komt er druk bij.

    Maar je hebt stilstaan en stilstaan. Kan jij als een standbeeld stilstaan??? Kan je dat ook nog met hartslag 150? Als je dat kan, ben je heel erg goed in het afsluiten van de omgeving of de uitzondering die de regel bevestigd ;)

    Als je twee keer door de lijn glijdt, dan ben je echt vals, maar als je arm wat beweegt... echt heel veel voordeel heb je daar niet van.

    Tot slot, op TV kan je het nooit zien of iets vals was, er zit namelijk vertraging in het geluid....
  11. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Carpenter reed ook een goede 1000. Ach Gerritsen rijdt het hele jaar goed en Carpenter trekt de stijgende lijn ook door. Kuipers is eindelijk weer fit en heeft wedstrijdritme.
  12. nou ik vond gerritsen niet het HELE jaar overtuigend. ze was goed op het WK sprint ja. Heb het net even uitgerekend. Gemiddeld verliest ze op de winnares van de 500 (behalve haar eigen overwinning in een ietwat gedevalueerd veld) 0,9 seconde. Hier is dat 0,3 seconde. dat vind ik nogal een verschil
  13. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Daar heb je gelijk in, ik bedoelde ook meer dat ze de stijgende lijn te pakken heeft gekregen.
  14. Kim

    Kim New Member

    Ja, Annette rijdt goed! Wel mooi dat DSB eindelijk wat opstekers heeft!
    Wat een goede rit weer van Ireen, Klassen vond ik wel wat tegenvallen. Die trainingsrit beloofde toch meer...

    Wat betreft Mart Smeets, ik vind hem ook nogal irritant. Zeker in interviews (bijvoorbeeld toen met Ireen en Sven of met Jochem), hij laat de ander gewoon niet uitpraten en komt erg wijsneuzerig over. Maarja aan de andere kant hoort Smeets inmiddels wel een beetje bij het schaatsen en ben ik al lang blij dat het schaatsen gewoon bij de NOS is en niet bij Talpa/Tien! :)
  15. sharky

    sharky New Member

    Dat is inderdaad waar, ik griezel alleen al bij de gedachte dat om de haverklap ritten onderbroken zouden worden door reclames bij de commercielen. :shock:
  16. fred

    fred Member


    Ik bekijk het vanuit de starter; wanneer die een beweging ziet = vals, zo zou het volgens mij toch moeten zijn, wat voor 'geest van de wedstrijd' dan ook, anders kom je toch op een hellend vlak met de hele procedure, wanneer je zegt; 'ach, kleine beweging, moet kunnen, laat maar gaan' .
    Hoe moeilijk ook, je moet gewoon stil staan, als je daar moeite met hebt, ga je dat maar flink oefenen, desnoods je startpositie aanpassen.
  17. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Waarvoor staat de starter er, om er een goeie wedstrijd van te maken of om aan te tonen dat hij de regels heel goed kent en strak kan toepassen? ;)
  18. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Denken jullie dat er vanavond wel wereldrecord verbroken worden?

    Ik denk dat Sven 6.06 gaat rijden op de 5 km. het wr op de 1500 dames staat te scherp voor vandaag en de 500 zullen er wss ook niet aangaan.
  19. fred

    fred Member

    Voor beide zou ik zeggen, hoewel die goeie wedstrijd grotendeels af zal hangen van de schaatsers, en de regels 'gewoon' toepassen vind ik genoeg, strak hoeft van mij niet.

    Maar dit begint een off-topic te worden, vrees ik :wink:
  20. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    heb al een topic-splitsing aangevraagd ;)

    Maar jij zegt wel dat de regels strak toegepast moeten worden, bewegen = vals :) Terwijl een beweging soms heel erg tegen kan werken...

Deel Deze Pagina