Beschermers vraagje

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Bertuss, 14 feb 2007.

  1. Bertuss

    Bertuss New Member

    Ik heb een erg simpele vraag. Hoe werken jullie met de beschermers ? Ik doe beschermers af als ik het ijs op stap. Ik loop dus niet over de matten met mijn ijzers. Maar vervolgens worden de beschermers natuurlijk nat, na het schaatsen. Vervoeren jullie de schaatsen dan zonder beschermers of doe je ze in andere beschermers ... of ? Ik heb namelijk eens meegmaakt, dat na en half uurtje in natte beschermers het ijzer al aanslag vertoonde. Niet heel erg, maar ook niet echt handig.
  2. Lieke

    Lieke New Member

    ik gebruik beschermers alleen met van/naar ijs lopen, als ik de schaatsen in de tas heb dan doe ik ze in een (van handoek gemaakte) zak
  3. ducatif1

    ducatif1 Member

    Heb wel beschermers maar gebruik ze alleen maar als ik echt moet klunen over een weg heen of zo. Op de kunstijsbaan loop ik gewoon over de rubberen matten naar het ijs. Stap op het ijs en schaats gewoon weg.
    Na het schaatsen alleen de ijzers droogmaken met een oude theedoek en daarna gaan ze gewikkeld in een oude droge handdoek mee naar huis. Thuis direct alles uit de tas en goed droog wegleggen.
    Roest... nooit gezien na het schaatsen.
  4. Kimmy

    Kimmy New Member

    Ik ben altijd bang dat als ik over de matten loop op mn ijzers dat ze bot worden doordat die matten vaak niet zo schoon zijn. Mensen lopen daar ook met hun gewone schoenen over en daar zit dan bv zand of andere troep onder. Ben ik daar terecht bang voor of is het overdreven?
  5. allard

    allard Active Member

    Daar ben je zeer terecht bang voor. Als je naar de matten kijkt, zie je de rotzooi er vaak al op liggen. Daar over lopen zorgt ervoor dat je schaatsen toch best bot raken.
    Als je een wedstrijdschaatser bent zal je dit natuurlijk wel wat belangrijker vinden, maar als recreant is het wat minder erg. Die zijn vaak minder perfectionistisch, en voelen niet elk verschil op het ijs.

    En van het ijs raken je schaatsen trouwens soms ook snel bot: ik moet dit jaar ongeveer na elke training slijpen als ik rijd in Assen. In Thialf heb ik nergens last van....

    En voor het transport gebruik ik trouwens ook een badstoffen hoes. Zoals de TS al gemerkt heeft, gaan je schaatsen roesten als je ze in gewone beschermers meeneemt.
  6. Kimmy

    Kimmy New Member

    Fijn dat ik nu weet dat het terecht is! Ik ben geen wedstrijdschaatser maar zit wel op schaatsles en schaats ook in t weekend voor mn plezier. Ik doe mn beschermers altijd pas af als ik op t ijs stap. Het is me wel opgevallen dat niet veel mensen dat doen, daarom dacht ik dat het misschien wat overdreven was, maar ik wil mn ijzers niet onnodig bot maken door die troep op de matten.
  7. allard

    allard Active Member

    Moet je eens gaan kijken op bij een wedstrijd of een gewestelijk trainingsuur. Daar doet 99% het tot het ijs met beschermers.

    Op publieksuren zie ik ook bijna iedereen zonder beschermers rondlopen, maarja, dat zijn ook mensen die 1 keer per jaar met het spijkerbroekkie aan gaan krabbellen. Die merken daar niets van :twisted:
  8. Krijn

    Krijn Member

    schaatsen zijn om mee te schaatsen en niet om mee te lopen...beschermers gebruik ik alleen vanaf de kleedkamer naar het ijs toe...en bij wedstrijden doe ik mijn schaatsen op het ijs aan...dan vertrouw ik de beschermers zelfs niet meer
  9. ducatif1

    ducatif1 Member

    Ach.. op zo'n half overdekte baan in Deventer is het ijs soms nog slechter dan de rubberen matten. Je ziet bladeren en zand gewoon op en zelfs in het ijs zitten. :roll:
    En ben gewoon een recreant die gewoon 80 rondjes per uur draait.
    En met te scherpe schaatsen kom je met de huidige temperaturen al helemaal niet weg op het softijs in Deventer.
  10. ijsmonster

    ijsmonster Member

    Beschermers (van die plastic dingen dus) gebruik ik alleen om het kleine stukje van en naar het ijs te lopen. Na het schaatsen NOOOOOIT de schaatsen in die plastic dingen laten zitten. Ik droog mijn schaatsen goed af, laat ze nog even uitwasemen en pas na een minuut of tien gaan ze in de badstof hoezen. Thuis haal ik ze daar direct weer uit en liggen ze in hun blootje nog wat na te drogen ;-)

    Zo nu en dan krijgen ook de plastic beschermers ff een douche; je loopt er wel mee over de goorste zut...

    Had badstof hoezen die kennelijk het vocht niet goed opnamen. Kreeg ik mooie sproetjes van op mijn ijzers: flink balen dus, hoewel mijn schaatsen goed verzorgd werden.

    Zag overigens een poosje terug een recreanten echtpaar. Zij wilde haar -afgedroogde- schaatsen in een handdoek wikkelen. Hij haalde ze daar enigszins geirriteerd weer uit (alsof hij haar terecht wilde wijzen) en deed de plastic beschermers er weer omheen :shock: Hopelijk is het op een scheiding uitgedraaid want als ik iets haat: mmmmanne die het beter denken te weten. <--- off topic blijk van persoonlijke frustratie :) :twisted:
  11. Erikskate

    Erikskate New Member

    Heb wel eens dat mensen geslepen schaatsen ophalen bij ons in de winkel.. komen ze na het schaatsen terug dat er een braam of wat op zit... Even navragen leert dat er dan fanatiek mee over de matten is gekluund.. tja en daar ligt nog wel eens wat zand.
  12. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    ach hoeveel mensen (recreanten) lopen er niet gewoon met hun schaatsen zonder beschermers over de stenen....

    nou ja ik doe de beschermers om bij het aantrekken van de schaatsen in de kleedkamer en ze af als ik bij het ijs ben...

    na het schaatsen de schaatsen goed afdrogen en in een handoeken zak zoals hierboven vermeld! Ik heb toch gemerkt dat de handoeken zak beter werkt dan de stoffen hoesjes aangezien de stoffen hoesjes echt megasnel kapot gaan!
  13. ijsmonster

    ijsmonster Member

    Mensen die op schaatsen rijden die niet van henzelf zijn? Tering wat zie ik dat vaak gebeuren met gehuurd materiaal zeg! Van mij mogen ze het gehuurde direct inleveren. Geen geld terug! :twisted:
  14. Erikskate

    Erikskate New Member

    Daar sluit ik me helemaal bij aan. We hebben echt ongelofelijk veel werk om de boel scherp te houden omdat 8 van de 10 huurders werkelijk overal overheen loopt met de schaatsen.
  15. Bertuss

    Bertuss New Member

    Bedankt voor de reacties ... !
  16. Arjen van der Zee

    Arjen van der Zee New Member

    Ik loop op het ijs met m`n beschermers: doe ze pas af als ik op het ijs sta. Ben er inmiddels al redelijk in geoefend...

Deel Deze Pagina