ISU adopteert massastart

Discussie in 'Lange baan' gestart door 3822, 9 feb 2007.

  1. 3822

    3822 New Member

    ISU adopteert massastart
    WK ALLROUND
    HEERENVEEN (ANP) - De overkoepelende internationale schaatsfederatie ISU wil de massastart met ingang van volgend seizoen officieel op de kalender zetten. President Ottavio Cinquanta heeft dat vrijdag in Heerenveen gezegd, voorafgaand aan de WK allround.
    De Italiaan denkt daarbij aan een combinatie tussen de marathon en de 10.000 meter. ,,Ik verwacht een race over 14 kilometer. Dat is interessant voor specialisten van de 10 km en de toppers op de marathon.''
    Volgens Jan Dijkema, het Nederlands ISU-lid, wordt er reeds dit seizoen met het onderdeel geëxperimenteerd. Dat gebeurt tijdens de WK voor junioren, dat in Innsbrück wordt verreden.
  2. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Goed nieuws. Er zit zeker toekomst in dit onderdeel, mits het goed wordt aangepakt. Het beste zou zijn als het in 2008 op het WK afstanden wordt toegevoegd. En dan een wedstrijd in landenploegen, en dus niet een wedstrijd met voor 80% Nederlanders.
  3. Flurie

    Flurie New Member

    Natuurlijk, er is niet nog voldoende uitgevonden zeker. Het marathon schaatsen is volledig omgegooit, zodat de rijders zelf ook niet meer weten wat de regels zijn. Ploegenachtervolging is erbij gekomen, evenals de 100m.

    Leuk en spectaculair allemaal, maar wordt het niet een beetje veel? Nu lijkt het alsof iedereen iets wil uitvinden en de toppers krijgen een steeds vollere agenda, want ze zullen alles mee moeten rijden, althans, het overgrote merendeel.
  4. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Laten ze nu vooral niet denken dat dit een afstand is voor pure lange afstandspecialisten. Jenny Rodriguez en KC Boutiette wonnen in het verleden diverse marathons en dat waren bepaald geen stayers al had KC soms zijn dagen.
    Over de volle agenda ben ik het niet mee eens. In de gehele maand december en januari hadden de allrounders slechts twee of drie wedstrijden (NK, EK en skate-off). Dat is bar weinig.

    Gerrit Stevens
  5. Henk Kok

    Henk Kok New Member

    14 kilometer, niks aan. Doe dan een echte marathon, want met een hele groep starten voor 14 kilometer zal het bijna altijd aankomen op een sprint.
  6. SkateMind

    SkateMind New Member

    Dit is het begin van het einde van de 10000m, op de EK reden er nog maar 12 man een 10000m (ipv normaal 16). En nu dit. De 10k gaat er nu echt aan! Lijkt me een super mooie wedstrijd, 14km raggen in een (klein?) peleton.
  7. roosje

    roosje New Member

    Is dit hetzelfde als bij de World Cup finale vorig seizoen?
  8. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Ik ben er ook bang voor. Meen je echt dat het je een super mooie wedstrijd lijkt. Ik denk dat ik dan definitief schaatsfan af ben.

    Laten we de 500m ook maar in een mass start verrijden. Kijken wie het best overeind blijft en lekker ellebogen gebruiken. Soprry daarvoior hebben we toch shorttrack.

    Degenen die de 10k (in de huidige vorm) een saaie afstand vinden zijn geen schaatsfans,


    Gerrit Stevens
  9. Kim

    Kim New Member

    Ik vind dit een belachelijk idee, het is net niets. Geen marathon en geen 10km...
  10. Mark

    Mark Active Member

    Zo'n marathonnetje is gewoon 1 lange sprint en heeft niets met langebaan schaatsen te maken. Net zo als die 100m onzin. Allemaal pure tijdsverspilling.
  11. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Nee dat waren er geloof ik 40 maar weet het niet meer zeker. Maar dat vergeten we liever want toen zou mijn favo winnen maar helaas maakte die een aantal misslagen en werd die net vierde :(
  12. Flurie

    Flurie New Member

    En hoeveel marathons zijn er in december en januari verreden door de A-rijders? Bovendien zitten die in januari ook met natuurijs. Dus voor de overvolle agenda's moet je even kijken bij de marathonrijders.
  13. Ivo

    Ivo New Member

    Maar die zijn wel wat gewend. Niet zo lang geleden vroor het tijdens de zesdaagse. Reden ze allemaal op zaterdagochtend nog een natuurijsmarathon. Dus na de marathon op vrijdagavond en voor de marathon op zaterdagavond.
  14. Jaap Nienhuis

    Jaap Nienhuis New Member

    Tuurlijk, zelfs bij een echte marathon is dit vaak het geval.
    Ik sluit me aan bij Henk Kok, maar ook een echt marathon vind ik nog wat aan de zwakke kant, pas boven de 150 kilometer krijg je een volwaardige wedstrijd en al helemaal op buitenijs, want op de lange baan bereik je dit ook niet. Hoogste tijd om het marathonschaatsen te mondialiseren, ipv altijd wachten op de Elfstedentocht waarvan we deze eeuw in het slechtste geval maar twee zullen meemaken (volgens het KNMI). De Alternatieve Elfstedentocht is ook geen alternatief, om het zo maar te zeggen. Een wereldbeker op natuurijs op de koudere plekken van deze aarde, Weissensee, Mongolië, etc. Misschien is er zelfs één mogelijk op de Zuidpool. Uit deze sport valt veel meer te halen, qua publiciteit en populairiteit, maar dan moet men eerst van de lange baan af.

Deel Deze Pagina