Lekker gezellig bij de Duitsers

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 4 nov 2022.

  1. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Je kunt het flauwekul vinden, maar dit gevoel heb ik nou juist niet bij Pechstein. Als je ook ziet wat ze na een race allemaal doet om aandacht te trekken. Ik denk dat Pechstein de Duitse schaatsbond behoorlijk dwarsboomt door juist door te gaan en zo de jeugd belemmerd.
    Uiteraard geholpen door het feit dat de bond gewoon niets te bieden heeft aan goede schaatsers.
    Natuurlijk moeten ze haar verslaan maar het niveau is dusdanig laag dat ze dit nog wel eventjes "helaas" kan volhouden. Internationaal vind ik het een aanfluiting en doet het afbreuk aan wat ze heeft gepresteerd in het verleden. Ik wijt het lage niveau daarom ook deels aan Pechstein zelf. Niet meer en niet minder. Neemt niet weg dat ze voor haar leeftijd nog wel acceptabele tijden rijdt, maar als je haar PR's ziet is het natuurlijk ver beneden haar niveau. Maar goed, dat is begrijpelijk als je inmiddels de vijftig bent gepasseerd.
  2. Mey

    Mey Well-Known Member

    Jeugd met een beetje talent zou al wel een tijdje sneller rijden dan Pechtstein. En er zijn ook wel meer deelnemersplekken dan de ene die Pechstein inneemt. Er zijn gewoon al jaren geen jonge schaatsers met talent om ooit in de subtop mee te komen. Daar veranderd het wel of niet doorgaan van van Pechstein niets aan.
  3. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Maar op wat voor manier belemmert ze de jeugd dan? Als er specifiek door haar (+ vriend) voor gezorgd is/wordt dat er geen goede faciliteiten/trainers/geld is voor talentvolle jeugd, dan inderdaad zeker. Maar haar doorgaan of op de baan aandachtttrekkerij heeft IMO an sich niks met belemmering van jeugd te maken.

    Dat is het ook, vnl. omdat het pijnlijk duidelijk maakt dat het Duitse schaatsen niet eens genoeg talent heeft om een 50-plusser uit de worldcup te houden.
    Ik zie niet in waarom minder presteren op latere leeftijd afbreuk zou doen aan de uitmuntende prestaties in het verleden. Die prestaties waren nog styeeds uitmuntend, dat verandert niet. Bij Ritsma en Veldkamp werd dit ook gezegd, of bij tennis over Federer. Ik snap niet waarom vroegere prestaties van een sporter die ook bereid is het langzame afglijden te omarmen, ineens als 'minder' beoordeeld zouden gaan worden.
  4. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    De prestaties zelf niet nee, maar de algehele reputatie van de schaatser wel. Als Pechstein in 2008 gestopt was dan zou ze een legende zijn die drie keer achter elkaar de Olympische 5000 meter gewonnen heeft en meerdere wereldrecords heeft gereden. Nu is ze die rare oude dame die nog steeds in de achterhoede mee doet.
    leenstrafan en proeme vinden dit leuk.
  5. Jimmy123

    Jimmy123 Member

    Deze gedachtegang zegt meer over het onvermogen om de maatschappelijk standaard ‘jong is beter’ los te zien van de werkelijkheid. De werkelijk is namelijk dat deze vrouw de beste was op jonge leeftijd en op dit moment nog steeds de beste schaatster ooit is in haar leeftijdscategorie. Dit is naar mijn inziens iets positiefs en dus goed voor haar reputatie. Maar nogmaals, we zijn getraind om mensen van een bepaalde leeftijd als sneu en oud te zien.
  6. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Hier kan ik mij niet in vinden. Als Pechstein nou meedeed aan masterwedstrijden was het anders geweest, maar ze doet niet mee aan die wedstrijden. In plaats daarvan doet ze mee aan de wedstrijden met de snelsten van de wereld (die 20 jaar jonger zijn) puur omdat Duitsland niets beters te bieden heeft.

    Het is ontzettend knap wat ze doet, maar feit blijft wel dat ze in de achterhoede mee doet en niet voor de prijzen. Het is een beetje alsof Wüst nog vier jaar door zou gaan op topniveau en langzaam naar de Nederlandse subtop zou wegzakken richting haar 40e verjaardag. Een 1:56.0 in Thialf over 4 jaar zou heel knap zijn, maar je hebt er weinig aan tussen de rest die in de 1:53 of 1:54 rijdt. Als Wüst echter mee zou doen aan het NK masters dan is dat een ander verhaal omdat ze dan echt kan laten zien hoe goed ze wel niet is voor haar leeftijd.
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Bij Pechstein heb ik het idee dat die twee jaar schorsing van 2009-2011 haar nog steeds dwars zit. Ze miste de OS in Vancouver en een grote kans op een medaille. Dat had haar zesde (!) Spelen op rij kunnen zijn waar ze een medaille zou hebben gewonnen. Daarna heeft ze geen Olympische medaille meer gewonnen. Haar enige brandstof lijkt aandacht te zijn en daarom gaat ze nu zo lang mogelijk door om een lange neus naar de ISU te trekken.
    G1ant en leenstrafan vinden dit leuk.
  8. Jimmy123

    Jimmy123 Member

    Ze is goed genoeg om mee te doen met deze wedstrijden dus waarom zou ze mee doen aan masters wedstrijden? Zonder een subtop is er ook geen top. Ja het is jammer dat ze in Duitsland niet in staat zijn om nieuwe talenten te leveren. Maar dit staat los van Pechsteins prestaties.
    ZeeKoei, chicagodude en Eelco vinden dit leuk.
  9. zopie

    zopie Active Member

    Niet alleen naar de ISU maar waarschijnlijk ook naar andere schaatsers. Ik neem aan dat Ireen Wust de laatste was uit die periode? Die is nu gestopt, dus ik denk dat Pechstein nog maar 1x door hoeft te gaan om haar punt te maken.
  10. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Sáblíková schaatst nog, dus Pechstein zal ook nog even door moeten gaan. Aan de andere kant, die twee zijn volgens mij goede vriendinnen dus dat zal haar niet dwars zitten.
    Laatst bewerkt: 10 nov 2022
  11. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De jonge schaatsers zullen sowieso Pechstein en haar man enigszins te vriend moeten zien te houden anders kunnen ze er al snel uitliggen. Kan me voorstellen dat lang niet iedereen daar altijd zin in heeft, dus in die zin denk ik dat het best een belemmering van hun ontwikkeling kan zijn. Dat rijders niet helemaal de beste trainingsmogelijkheden krijgen terwijl voor Pechstein wel van alles geregeld wordt.
  12. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    da’s pech, Stein in de weg
    Marcel Vos vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina