WK afstanden 2019 7-10 feb Inzell

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 nov 2018.

  1. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Dit is inderdaad mentaal falen...ineens ging het niet meer en dan toch 29,8.
  2. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Roest heeft tot dit jaar/seizoen nog niet onder de 13.20 gereden. Dan ben je niet ineens favoriet op de 10, zelfs niet na zilver op de 5, en zelfs niet met een Bergsma die niet top is. Maar wat niets is kan zeker nog komen.
  3. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    o_O:(.... ze worden geklopt op HUN afstanden dat kan nooit goed zijn. zilver en brons is mooi als je een klein ploegje bent, maar als grootste ploeg bent ( en daarin ook nog met de schaatsers met de grootste grootspraak).. dan is alles minder dan goud een teleurstelling... ze krijgen huiswerk mee.

    Nuis= kan hem niet lekker zitten dat niet alleen Verbij maar ook Krol ( voor de 2x op rij) hem klopt op de 1.000
    Roest: lijkt onder favorietenrol te bezwijken.
    Kramer: lijkt het niet meer te hebben.

    Alleen bij de vrouwen worden ze een beetje op waarde geklopt.
  4. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Voor jou niet (en voor mij ook niet echt), maar voor zichzelf wel. Zeker na een magere tijd van Bergsma. En daar gaat het om. Hij voelt voor zichzelf die druk.
    Bastiaan83 vindt dit leuk.
  5. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Hoe zou jij je eigen kansen inschatten op de 10, nadat je op de 5, waar je (licht) favoriet was, jezelf overschat hebt en jezelf helemaal opblies. Ik denk dat hij, toen hij de 30 laag niet meer kon vasthouden, hij, (te?) voorzichtig, de 31 in gegaan is om zich niet wéer op te blazen. En daardoor, te laat, bleek toch wat over te hebben. Niet te vergelijken met, bijvoorbeeld, Michael of Beckert. Een héle goeie 10 moet je leren rijden, zeker als 1500/5000 rijder.
    alexander79 en SprintMaster vinden dit leuk.
  6. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Dat leert-ie wel/snel af. Verder zie #1425
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    Als ik dit zo lees dan mist Roest idd de killers mentaliteit. Kan me herinneren dat Hedrick onder de tijd van Sven dook op de 5 km op de OS in Turijn, ik was daar bij. Hij stoom kwam direct uit zijn oren, en Sven was toen echt nog een broekie die net kwam kijken. Dat mist Patrick echt volkomen, en dat mis ik dan weer in Patrick waardoor ik geen fan van hem ben. Aardige vent hoor, maar met alleen maar aardig zijn redt je het niet.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  8. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Je doelt op die laffe 5k van een paar dagen geleden?
  9. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik denk dat jij het interview met Roest hebt gemist... daar kwam een heel ander verhaal uit.
    Daar kwam ook uit dat hij zichzelf als topfavoriet zag van te voren.
  10. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Maar Jumbo heeft dit seizoen toch op geen enkele afstand een dominante schaatser a la Bowe, Kodaira of Joeskov in zn goede jaren. Ze zijn allemaal al geklopt op het internationale toneel voorafgaand aan dit WK.
  11. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Klopt, het team draait niet slecht. Maar niemand is superieur. Maar ik denk niet dat dat door Orie komt, maar gewoon door de kwaliteit van de schaatsers en van hun tegenstanders. Roest, Nuis, Kramer zitten bij de wereldtop, maar zijn niet absoluut de besten.

    Enige wat je kunt zeggen is wat Tuitert ook vandaag zei: baanrecords rijden in oktober lijkt dan ook weer niet de beste voorbereiding.
    EenBrabander, alexander79 en mi vinden dit leuk.
  12. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ook, maar vooral op het EK. Hij lijkt zijn kop te snel te laten hangen. Nogmaals ik vind hem echt heel aardig en heb zeker geen hekel aan hem, maar ik mis het vuur bij hem.
  13. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Als je goed naar hem luistert hoor je dat hij precies zegt wat ik al schreef: voorzichtig beginnen (gezien de 5k ervaring), daarna de 30 laag niet meer kunnen houden (kostte te veel moeite), te veel laten oplopen (= te voorzichtig), en te laat laatste restje eruit persen - dus baalt hij. Gezien zijn 5 geheel verklaarbaar (voor mij), maar tuurlijk balen voor hem en mazzel voor Bergsma.
  14. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    "Ook" ? Realiseer je wel wat je daar zegt/schrijft - eergisteren reed hij à la Wüst een dood-of-de-gladiolen rit.
  15. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik zag net een interview met Nuis op nu.nl, en daarin zegt hij weer dat hij het verprutst heeft. Die tijd van Thomas reed hij al in oktober en moet hij normaal makkelijk kunnen rijden. Hij zegt in mijn ogen daarmee dat hij echt wel beter is dan Krol maar dat het er niet uit komt. Hij zou ook eens onder ogen kunnen zien dat er 2 echt beter zijn op dit moment, niet omdat Nuis fouten maakt maar omdat ze écht beter zijn.
    Khlebnikov en strawbale vinden dit leuk.
  16. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ja daar heb je gelijk in en dat vond ik zelfs heel dapper van hem. Dat was ik even vergeten, ik zat ook vooral aan het EK te denken.
  17. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik hoor vooral: het liep niet lekker, kon de rondes die ik wilde niet vasthouden. Dat is ook wat hij zei.

    En de laatste 2 rondes kan het dan plots wel. Hij wijt dat aan Semerikov, ik aan het wegvallen van de kans op het wereldkampioenschap. De druk was er af.
    Bastiaan83 vindt dit leuk.
  18. Flyer

    Flyer New Member

    Klopt, Dijkstra heeft de gewoonte om halverwege al conclusies te trekken. Dit is de zoveelste keer dat hij finaal de mist ingaat. Net zoals hij ook altijd driekwart van het veld degradeert tot figuranten, die eigenlijk alleen maar in de weg lopen. Het rare is dat je als aandachtig toeschouwer vaak gewoon ziet (aan rondetijden, aan bewegingspatroon) dat het nog alle kanten op kan. Martin Hersman zag het ook, maar Herbert gilde er weer gewoon overheen.
    VorstM en fransvanbakel vinden dit leuk.
  19. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Njatun is dus echt ziek want staat niet bij de loting van de 1500m.
    Vier jaar geleden had ze ook zoiets. En toen was daarna het WK Allround ook in Calgary.
  20. mi

    mi Well-Known Member

    Je hebt een punt! En ik hoop echt dat hij het leert! Want dit is gewoon echt zonde...

Deel Deze Pagina