Kaartverkoop WK Allround Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door Schaatsfan86, 3 dec 2006.

  1. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Mmm als Dionne en Ria er zijn is de kans veel kleiner dat er echt wat over gezegd wordt :(
  2. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vind 3700 kaarten voor de gewesten best een redelijk aantal en daar heb ik dan ook totaal geen kritiek op. Ik vind alleen dat er minstens zoveel kaarten in de vrije verkoop hadden moeten komen. Ik blijf erbij dat 50% van het aantal kaarten dat naar bobo's en consorten gaat veel te veel is. Een kwart van de kaarten voor deze lui, die er alleen maar heen gaan om zaken te doen, vind ik meer dan genoeg. Laten ze die zaken anders maar lekker in de kroeg doen en niet in de kantine tijdens een schaatswedstrijd.
  3. sharky

    sharky New Member

    In wezen bestaat dit al, in de vorm van de Ned. Schaatssupporters Vereniging. Je kunt hier lid van worden en daarmee verwerf je het recht om 1 set met kaarten voor de grote toernooien te kopen. De condities zijn dus 1 set kaarten per lid en voor alle dagen. De KNSB kent aan de supporters vereniging ook een aantal kaarten toe. Volgens mij hanteert de vereniging de regel wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

    Dit systeem zou helemaal niet nodig moeten zijn. Gooi al die kaarten in de vrije verkoop, waarom moet je het recht om tickets aan te schaffen eerst kopen. Waarom moet je zelf kunnen schaatsen (want waarom zou je anders lid worden van een schaatsclub) om naar een schaatswedstrijd te mogen. Bij vrije verkoop heeft iedereen evenveel kans, schaatsers en niet schaatsers. Ik vind de kaarten voor het gewest eerlijk gezegd ook onzin. Reserveer 20% van de kaarten voor bobo's en sponsor genodigeden, dat is ong. 2000 kaarten (bij een capaciteit van net boven de 10.000), 10% voor het buitenland (dat is wat de KNSB nu ook doet) en de overige 70% moet gewoon de vrije verkoop in. Geen gezeur met clubkaarten of weet ik veel wat voor nonsens. Dat is alleen maar geldklopperij.
  4. simpleskate

    simpleskate Member

    Sharky, op zich ben ik dit volledig met je eens. Ik ben alleen bang dat je in eventuele onderhandelingen met de KNSB dit nooit allemaal voor elkaar krijgt. Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn 2 verschillende dingen. De reden waarom ik dit voorstel, is om aan de wensen van een aantal partijen tegemoet te komen. Ik kan me best voorstellen, dat leden van clubs niet staan te trappelen om hun privileges op te geven. Daar komt bij dat de zoals Reitse al schreef, de geschiedenis van de KNSB nauw verbonden is met die van de clubs.

    Wat betreft kaarten voor sponsors en andere bobo's, heb ik zelf zitten denken aan ongeveer 30%, maximaal 1/3. Op 10.750 kaarten zijn dat maximaal 3600 kaarten. Haal daar nog de 1000 kaarten van het buitenland af, dan zijn dat samen 4600 kaarten. Dan blijven er nog 6150 kaarten over. Het lijkt mij dat daarmee te leven moet zijn.

    Om mensen uit de gewesten enigszins tegemoet te komen, zou je kunnen denken, aan een korting of een groter aantal toegestaan te bestellen kaarten. Ik denk dat je anders de clubs tegen je krijgt, terwijl we die juist hard nodig hebben. En gezien de geschiedenis van de clubs en hun bijdrage aan het schaatsen, heb ik er niet zo'n probleem mee.

    Het gaat er mij in ieder geval om, om een voor iedereen aanvaardbaar compromis te krijgen met de KNSB. En om ervoor te zorgen dat we straks bij de evaluatie van de kaartverkoop, mee aan tafel zitten. Als dat niet lukt, wordt er straks over ons hoofd beslist, en dan zijn we nog veel verder van huis.
  5. Krabbelaar

    Krabbelaar New Member

    Ik ben het met jullie eens. Bij het NL elftal kunnen leden van de supportersclub met voorrang kaarten kopen. Het voordeel daarvan zie ik ook niet helemaal. Het heeft inderdaad veel weg van geldklopperij.

    @ Reitse
    Ik vindt het ver gaan als clubs nu nog terugvallen op het feit dat ze ooit de KNSB hebben opgericht. Als je daaraan vast houd kun je nooit met de tijd meegaan.

    Maar de grootste hap kaarten gaat nog steeds naar de sponsors, dus daar valt het meeste te verdienen. Ik had net als Simpleskate ook al eens 30-40% genoemd. En dan liefst geen hele vakken afhuren maar gewoon tussen het 'gewone volk'.
  6. simpleskate

    simpleskate Member

    @ Krabbelaar

    Ik begrijp je punt. Maar dat de KNSB is opgericht in 1882 vind ik wat kort door de bocht. Alsof er sindsdien door de clubs niets meer is gedaan. Dat is natuurlijk niet waar. Ook zij hebben geholpen de schaatssport in Nederland groot te maken. Vandaar dat ik er niet zo'n probleem mee heb.
    Overigens zullen we in contact naar de pers en de KNSB toe, hier wel een standpunt over moeten innemen. Want ik denk dat een flink deel van de discussie, zich hierop zal toespitsen. En dan moeten we wel weten wat we vinden en wat we willen.

    Of we iets van het quotum voor de bobo's afkrijgen, is nog maar de vraag. Het is nu eenmaal zo, dat aan een bobo-kaartje door iedereen meer wordt verdiend, dan aan een supporter-kaartje. Dat is nu eenmaal de keiharde realiteit. Dat we het uiteraard wel moeten proberen, staat vast. Maar of het lukt, is nog maar de vraag. Het is en blijft toch een kwestie van geld, hoe vervelend we dat ook vinden.
    Vandaar dat de kwestie van de club-kaarten, wel eens heel belangrijke kan worden, en misschien wel voor ons de enige mogelijkheid om toegang te krijgen tot meer kaarten.
  7. sharky

    sharky New Member

    Simpleskate, ik wil geen spelbreker zijn en dit is ook niet als negatieve kritiek bedoeld. Laten we even realistisch zijn. Wij zijn fanatieke schaatsfans op een forum, we zijn boos over de verdeling van de schaatskaarten. Terecht. We laten onze stem horen, meer dan terecht. En we moeten ons laten horen. Maar wij zijn geen vertegenwoordiger van DE schaatsfan, die bestaat namelijk niet. Ik denk dat we wel realistisch moeten blijven. Ja, we moeten onze stem laten horen, maar denk nou niet dat wij bij de KNSB aan tafel kunnen gaan zitten als vertegenwoordiger van de fans. Dat zou niet eens terecht zijn, zoals ik al zei, wij zijn niet de vertegenwoordiger van DE schaatsfan.

    Nogmaals zie dit niet als kritiek op de actie, het is volkomen terecht dat we aandacht vragen voor de belachelijke verdeling van kaarten. Hoe de verdeling in de toekomst er uit moet zijn, daarover kunnen we discussieren, maar een serieus voorstel maken waar ook nog eens consensus over bestaat tussen schaatsfans gaat denk ik iets te ver. We zijn niet een of ander officieel orgaan, waarin iemand beslissingen kan nemen.

    Hou de actie bij aandacht vragen voor en protesteer. Als je je werkelijk als vertegenwoordiger van schaatsfans wilt gaan presenteren bij de KNSB kom je in een heel ander situatie terecht.
    Humm lastig om dit goed te verwoorden in een simpel berichtje op een forum. Ik hoop dat het niet verkeerd wordt opgepakt. Ik denk dat de kracht van de actie juist zit in het laten horen dat we het er niet mee eens zijn. Ik begrijp de redenatie dat als je klaagt je ook met een voorstel moet komen hoe het anders moet, maar in dit geval denk ik dat het wel eens contraproductief zou kunnen zijn en alleen maar leidt tot eindeloze discussie, waar de focus, volgens mij zou moeten zijn, het laten horen van onze stem.

    En als je wel zo willen onderhandelen met de KNSB, begin dan zeker niet bijvoorbaat met een compromis. Je begint met overvragen om bij het vooraf geformuleerde einddoel terecht te komen.
  8. FriesSVENFan

    FriesSVENFan New Member

    Reactie op actie.

    :D Beste actievoerders en bovenal schaatssupporters,

    Net als vele anderen ben ik het roerend eens! Wat een topactie, ik kwam de persberichten overal tegen (alleen de off. anp reactie kon ik niet vinden) ad, telegraaf, schaatsen.nl, enz enz. Ook als fries en lezer van de leeuwarder courant heb ik nu voor de derde achtereenvolgende dag; do, vr, za in de LC kunnen lezen over deze actie wat mooi dat zón grote regionale krant (goed gelezen in het noorden van het land hoor!) er zo veel aandacht al is het niet altijd volledig en met allermerende 'hoofden' maar toch 2 keer op de voorpagina van het regio deel van de krant en zaterdag op pagina 2 van het regio deel! Mn complimenten. Ook ik heb mn gal gespuugd op knsb.nl & thialf.nl (mail) en net als velen een klote standard antwoord gekregen. Ook heb ik de site www.volgendjaarwelkaartjes.tk bezocht, ja ik kan de site maar niet vaak genoeg noemen (staat zelfs in mn msn regel, misschien een idee om dat te doen en mensen op te ropen om zich solidair te verklaren met 'ons' ) sorry noem het ff zo. En de site van de schaatsgekken uit hattem bezocht! http://www.schaatsgekkenuuthattem.nl Ook een top site. Ben zelf ook schaatsfan en vooral van de tvm aanhang mar ook van 'het collectief' alle NL schaatsers dus! Uit het opleidingsteam van de knsb geloof ik? zit en mede inwoonster van mij, uit wijckel/ wyckel nl MARRIT LEENSTRA, die onder de echte schaatsfans ook we is opgevallen die bv 2de in de ijsselcup werd en mee mocht doen aan de wb in moskou! geweldig ben trots op haar.
    Overigens ff actueel net de nieuwe nieuwsbrief van de knsb binnen gekregen nr. 24 (22:51) maar NIKS over onze actie!!!!! Nou zo doe je goed je best KNSB door niks van je te laten horen! Mailen dus maar naar de KNSB, en vooral niet schroomen om dat eens vaker dan 1 keer te doen! Alleen wat gelul over; "Nieuwe voorzitter benoemt prioriteiten" nou ja dacht ik mischie toch iets over de website e.d... nee hoor, dan "Op Bondscongres vier onderscheidingen uitgereikt" nisk nieuws en "Van Helomaprijs" eigenlijk niet eens waard om te noemen. Jammer dat er ook geen officiele reactie van de KNSB naar buiten komt...! Durven ze soms niet??! :? Verder nog wat vraagjes..
    1. Waar is de juiste link van de uitzending van Hart van Nederland van woe 6 dec of was het nou di. 5 dec? Ik kan de site van sbs wel vinden maar onder afleveringen en dan de juiste aflevering kiezen, er gebeurd uiteindelijk niks.
    2. Zijn de sponsors, teams van de grote schaatsploegen ook gecontacteerd zoals eerder is geopperd op deze site?
    3. Wat zijn de verdere stappen die zullen worden ondernomen?
    Ik hoor jullie reacties graag tegemoet. Ik zal me ook proberen te laten horen hier op 't forum, ben dan wel net nieuw maar toch.
    Met groet,
    MARTEN
  9. Koen

    Koen Well-Known Member

    Als Jan zich niet kan op werpen als woordvoerder van de schaatsfans (zie het probleem niet zo, volgens mij staan er veel schaatsfans wel achter) dan doen we het toch als woordvoerder van de verontruste schaatsfans of woordvoerder van het actiecomité volgendjaarwelkaartjes.tk dan is dat probleem ook opgelost.

    Ik vind dat er wel ingezet moet worden op minder kaartjes voor de bobo's en sponsors. want zoals ik al eerder schreef dat roept bij mij erg veel irritatie op en dan heb ik het nog niet over dit WK maar dat ze hele vakken hebben bij b.v. het NK afstanden.
  10. Ina

    Ina New Member

    Ik ben het met Sharky eens. 't Is net als politiek (en dat is het eigenlijk ook), je kunt maar beter zo hoog mogelijk inzetten. De KNSB zal toch niet aan alle eisen kunnen en willen voldoen, compromissen kunnen dan, later, alsnog gesloten worden. Bovendien denk ik niet dat het idee van zo'n supportersclub veel indruk op de KNSB zal maken, omdat zo'n vereniging inderdaad al bestaat. Iets waar de meeste schaatsfans hier waarschijnlijk ook niet veel aan zullen hebben, aangezien je daar per persoon maar 1 kaart per dag kan kopen, wat voor families bijvoorbeeld zou betekenen dat iedereen apart lid moet worden om aan kaarten te kunnen komen.
  11. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Mart is er, dus ik heb nog hoop dat ze het wk bespreken :)
  12. Ina

    Ina New Member

    Ik hoop het, en anders bij het NK alround. Als er inderdaad wat mensen met spandoeken naartoe gaan, dan heb je best kans.
  13. FriesSVENFan

    FriesSVENFan New Member

    1 vraag alweer opgelost

    Beste allemaal,
    na m'n grote verhaal op t forum nog geen reacties of antwoorden, maakt niet uit we zitten natuurlijk allemaal te kijken naar de WB wedstrijden in nagano (jammer dat t weer niet live is en dat vele inleidende videofilmpjes hetzelfde zijn) maar 1 vraag is alweer opgelost. Nadat ik ook de site van de schaats gekken heb bezocht en ook hen had gevraagd over een link naar de uitzending kreeg ik vandaag een berichtje van hen;
    "Hallo,
    Je vroeg in ons gastenboek over de link voor hart van nederland.
    Het blijkt dat mensen vd site www.volgendjaarwelkaartjes.tk deze link van het filmpje op hun site hadden gezet.
    Wij hebben hun verzocht deze te verwijderen want wij willen niet dat het filmpje op internet te zien is.
    Voor de goede orde, wij hebben zelf niks met die site te maken, er is ons enkel alleen gevraagd of wij bij de uitzending van Hart van Nederland hun site naam wilden noemen.
    Dat SBS dit onder mijn naam heeft gezet was niet de bedoeling.
    groeten van Ido en Thea Korenromp" dus dat is ook weer opgelost.

    Graag hoor ik van jullie een antwoord op de andere vragen.

    Veel schaatsplezier gewenst tijdens NOS uitzending en op de baan !

    marten
  14. Monique

    Monique Well-Known Member

  15. Flurie

    Flurie New Member

  16. Lieke

    Lieke New Member

    ik krijg dan 'this video has been removed by the user' dus dat kan helaas niet.. :(
  17. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Mart en Ria hebben het nog niet besproken.. Ik denk dat we moeten wachten tot het nk allround.

    Marten, ik zal je vragen dadelijk beantwoorden, in het kort

    2: Nee
    3: Voorlopig wachten we af, we hebben het meeste al gedaan.
  18. FriesSVENFan

    FriesSVENFan New Member

    @ lieke lees ff mijn berichtje op pagina 29 over dit onderwerp.
    Door de schaatsgekken is gevraagd of men de link op youtube wou verwijderen. Op sbs 6 is het voor zover ik weet ook niet te vinden. Mocht iemand het wel vinden, zet het hier dan ff op het forum :p

    @ sabine, dank je voor je reactie! Ik heb ook eventjes net als jij een berichtje achtergelaten op www.tvmschaatsploeg.nl bij de weblo...tie te steunen! Keep informed Marten :)
  19. lindavdsalm

    lindavdsalm Active Member

    Ik heb het filmpje dus op verzoek verwijderd. Ik heb het expres ook niet op het forum gezet dat ik het had verwijderd. Marten, je hoeft dat dus niet uitgebreid hier te vermelden.
  20. Flurie

    Flurie New Member

    Maar je kan hem wel via mail doorsturen? :D:p

Deel Deze Pagina