Lotte van Beek en anderen schaatsen op beijzelde straten

Discussie in 'Lange baan' gestart door Rondje27 9, 6 jan 2016.

  1. proeme

    proeme Well-Known Member

    Je valt in herhaling. Ik weiger dat te doen dus laat het hier bij.
  2. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Inderdaad. We komen er niet uit... jij vindt dat een betaalde topsporter alle risico's mag en ik vind dat zeker als je nog op niveau bent door een blessure veroorzaakt door onnodige risico, dat je dan niet nog een keer een onnodig risico moet nemen.
  3. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Je bent je er toch wel van bewust dat de meeste ongelukken in- en rondom het huis gebeuren? Ze moet dus eigenlijk gedurende haar sportcarrière niet thuis gaan wonen.
    Ik vind dat de sporter zelf moet kunnen bepalen (wel in overleg met de coach en de sponsor) wat wel en wat niet 'risicovol' is.
    Jeronimo1 vindt dit leuk.
  4. Mey

    Mey Well-Known Member

    Wie ben jij eigenlijk om te bepalen wat iemand anders wel of nog mag doen? De enige die daar buiten Lotte een zegje in mag doen is Atilay Uslu. Dus zeg het maar, ben jij Atilay?
    Jeronimo1 vindt dit leuk.
  5. proeme

    proeme Well-Known Member

    dat laatste vind ik ook hoor. Alleen is onze uitleg van "onnodig risico" nogal verschillend...
  6. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Onnodig risico mag inderdaad niet. Dus niet gaan skiën, snowboarden, schoonspringen of kite-surfen. Maar wel lekker met plezier met je sport bezig zijn. En daarbij je sport ook nog promoten. Lekker op straat, nu het eens kon. Hoevaak krijgt ze die kans? Laat haar liefhebber zijn. Laat topsporters alsjeblieft meer liefhebber dan professional zijn.
    Jeronimo1, proeme en alexander79 vinden dit leuk.
  7. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Een mening geven/hebben is anders iets bepalen. Ik zeg alleen: als ik sponsor zou zijn...dan zou ik het niet handig vinden. Vooral als je op dit moment geen prestaties van niveau kunt neerzetten juist door een blessure die beetje door roekeloosheid is ontstaan. Misschien ben ik van de oude stempel: gewoon zo min mogelijk risico's nemen zodat je toch een waar voor je geld kunt leveren aan de sponsor. Nu zegt iedereen: ja thuis gebeuren ongelukken.. gaan we thuisongelukken nu vergelijken met kitesurfen/ skiën/ etc...??
    Bastiaan83 en ZeeKoei vinden dit leuk.
  8. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    We zijn het eens. Inderdaad... dit geval van schaatsen op straat: leuk, maar wel in kleren van Corendon. :cool:;)
  9. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Misschien voor dit geval: kan het nog als promoten zien. Mijn reactie was misschien meer vanuit: oh jeeeh, straks raak je geblesseerd...en je moet nog van zo ver komen na je eerdere blessure.
  10. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Alexander heeft gelijk en een ieder die dat niet snapt moet zich eens in het begrip lifestylesporter verdiepen
  11. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Beetje vreemde reactie van jou, dit. Zullen we dan maar helemaal ophouden met kritische noten plaatsen bij trainingen/wedstrijdschemas/vrijetijdsbestedingen van schaatsers? Want je kan dan altijd jouw opmerking erbij plaatsen...

    Ik zie tot nu toe slechts een discussie tusen forummers die verschillende maatstaven van acceptabel risico hanteren, dat heeft niks te maken met "willen bepalen wat iemand anders wel of niet mag doen".

    Zullen we de discussie verder voor gezien houden? Sommigen hier vinden dit ijzel-schaatsen passen tussen alledaagse activiteiten zoals traplopen e.d., anderen hier vinden het een vrij hoog risico dat je niet bewust zou moeten opzoeken. Niemand heeft meer gelijk dan een ander en elkaar overtuigen gaat toch niet gebeuren....voor mij basta nu.
  12. Mey

    Mey Well-Known Member

    Eerlijk gezegd, in de meeste gevallen ja. Wie zijn wij om op welke manier dan ook commentaar te leveren op iemands vrijetijdsbesteding? Het is een individuele sport, die de sporters voor zichzelf doen. Niet voor jou of mij. Geleuter over zaken als wat Verweij in zijn vrije tijd doet, Gerritsen die moet stoepen, Van Beek die 30 meter over de weg schaatst. Laat ze hun eigen leven leiden. Ieder oordeel over acceptabel risico of indeling van het leven van een individu waarmee we geen persoonlijke relatie is niet aan ons. Daarbij kun je simpelweg. het oordeel ook niet geven op basis van die paar flarden die je te zien krijgt. Kramer wordt dan als goed voorbeeld aangehaald. Wie zegt me dat hij niet veel meer soortgelijke dingen doet. Hij zet het alleen niet op internet. We zien nu 5 seconde uit het persoonlijke leven van Van Beek en denken dan dat ze roekeloos is. Misschien is ze wel de minst roekeloze van alle schaatsers. Je weet het alleen niet. Geef er dan ook geen oordeel over.

    Voor trainingen en wedstrijdschema's geldt het eigenlijk ook. Ik lees hier van allerlei leunstoelkijkers zonder enige vorm van trainingkennis wat goed en slecht voor een schaatser zou zijn. We hebben geen idee wat precies het doel is van een schaatser of trainer bij het schaatsen of afwezig zijn bij bepaalde wedstrijden. In feite gaat het geklaag alleen maar om wat goed voor die leunstoelkijker is, namelijk zoveel mogelijk schaatsen kunnen kijken, waarbij doelen van schaatsers en de beste manier om dat te bereiken uit het oog wordt verloren.
    Jeronimo1 en Sidekick vinden dit leuk.
  13. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Dat heb je nu eenmaal met een forum : mensen geven hun mening vanuit hun zolderkamertje zonder zelf ooit buiten te komen :D
    Dat heb je op Fok , dat heb je op GS en dat heb je net zo goed op SF : Een forum leeft door de mening van de users en als je geen mening mag hebben dan kan je net zo goed stoppen met welk forum dan ook

    En dus hebben we een mening over onnadenkende Lotte , Koen die liever met zn vriendin speelt dan hard traint of over Annette die niet van stoppen weet

    Overigens gaat het allemaal om beeldvorming en de beeldvorming die geven die schaatsers ons zelf.

    Koen die alleen maar liefdeskiekjes de wereld in stuurt geeft niet de indruk dat hij hard traint, Lotte geeft op haar beurt niet de indruk dat zij altijd zo nauwkeurig haar veiligheid in acht neemt en er alles aan doet om blessures te voor komen .

    Dat is het verschil met Sven ; misschien doet hij thuis wel de meest wilde dingen maar hij is wel zo slim om dat niet te laten zien . Waardoor wij allemaal denken dat het de meest hardwerkende sporter ooit is . De enige topsporter tussen al die lifestyle sporters

    De lifestyle sporters doen er dan ook goed aan om zorgvuldig te zijn in welke fratsen ze delen en wat niet
    Laatst bewerkt: 8 jan 2016
    Tsuki en De Keizer vinden dit leuk.
  14. monsieurpinot

    monsieurpinot New Member

    Als we het over waarde voor sponors hebben zou zo'n filmpje van lotte wel eens meer waard kunnen zijn dan 14e op bijv. een nk afstanden worden (of niet meedoen vanwege een blessure ;-))


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Jeronimo1 vindt dit leuk.
  15. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    En jij bent de superprof van het schaatsen?! Dacht het niet, jij bent net zo 'leunstoelkijker' als de rest van ons op dit forum. Voor de rest: we oordelen op wat we zien..dat van Beek het zelf op internet zet, tsjaa..
    van Beek heeft haar huidige vorm te danken aan de gevolgen van een blessure tijdens wintersport..daar is het al mee begonnen. Nu is ze een beetje op de terugweg, krijgen we weer een filmpje van haar schaatsend en vallend..en niet tijdens een training ofzo. Als ze niet door een sponsor werden betaald, dan kun je zeggen....laat ze hun eigen leven leiden, maar ze hebben wel een verantwoordelijkheid t.o.v. een sponsor. Als je al aan het kwakkelen bent en dan ga je nog een mogelijke blessure opzoeken? Is niet slim.
  16. Elina

    Elina Well-Known Member

  17. Mey

    Mey Well-Known Member

    Je snapt het niet he, ik geef juist geen oordeel en doe me niet voor als superprof zoals sommigen dat dus wel doen. Ik realiseer me dat ik een leunstoelkijker ben die niet de waarheid in pacht heeft en hou me van oordelen waarover ik niet kan oordelen.

    Maar je maakt je dus druk omdat ze een verantwoordelijkheid heeft tegenover een sponsor? Maak je je ook druk omdat ik een verantwoordelijk heb tegenover mijn baas? Dat is toch gewoon een normale arbeidsrelatie zoals wij die ook hebben met onze baas. Dat is gewoon een issue tussen sponsor en werknemer. Je hebt geen idee hoe dat contract in elkaar zit en wat ze hebben afgesproken. Of en welke verantwoordelijkheid ze heeft richting sponsor heeft geen enkele relatie met ons.
  18. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Dat is het hem juist: als toeschouwer zouden we dus nergens over kunnen oordelen...want we hebben geen verstand van niks. 1:09 slechte tijd? Hoezo, wat weten we ervan?!

    Ik maak me niet druk, maar zo te zien heeft Lotte een advocaat op dit forum. Geen kwaad woord over Lotte hoor..:):cool:
  19. Mey

    Mey Well-Known Member

    Snap je het verschil niet tussen iemands vrijetijdsbesteding en een gereden tijd? Arme jongen.
  20. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Wat je in je vrije tijd doet..kan je gereden tijd mede bepalen. Dat jij dat niet snapt...

    Waarom denk je dat Lotte nu net met de top mee kan terwijl ze olympisch brons pakte in Sochi? Omdat ze een onjuiste risico-analyse heeft gemaakt tijdens een vrijetijdsbesteding.

Deel Deze Pagina