Schaatser van het jaar

Discussie in 'Lange baan' gestart door Catwoman, 27 mrt 2006.

?

Wie worden de schaatsers van het jaar?

  1. Bob de Jong en Ireen Wust

    0 stem(men)
    0,0%
  2. Bob de Jong en Marianne Timmer

    0 stem(men)
    0,0%
  3. Sven Kramer en Ireen Wust

    0 stem(men)
    0,0%
  4. Sven Kramer en Marianne Timmer

    0 stem(men)
    0,0%
  1. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Schaatsnieuws.tv zendt dus helemaal niks uit, lekker dan :?

    Nou ja hart van Nederland staat geprogrammeerd :)
  2. Lieke

    Lieke New Member

    of ze hebben ingevuld bob en marianne ;)
  3. Stivà

    Stivà Member

    het is wel duidelijk dat er een jury is in plaats van stemmen.... bob de jong en marianne timmer.... cker omdat iedereen het ze gunt :?
  4. leeuwtje

    leeuwtje New Member

    De oudjes.. "laten we ze nu de prijs maar geven voordat ze stoppen met schaatsen.." moeten ze gedacht hebben. Toch een zware gouden medaille die ze in turijn gekregen hebben blijkbaar.

    Ach, het is ze gegunt.
  5. Anna C

    Anna C New Member

    Bob de Jong en Marianne Timmer zijn schaatser en schaatster van het jaar geworden. TVM is schaatsploeg geworden en de internationale prijs is naar Cheek gegaan.
    Had zelf gerekend op Kramer en Wust, maar ja de jury beslist. Jammer dat het niet werd uitgezonden.
  6. squier

    squier New Member

    De Jong en Timmer :lol:
  7. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Wie zouden er in die vakjury hebben gezeten. Henk Timmer, Henk Kok en Floor van Leeuwen?

    Erg vreemde beslissing. Bob de Jong heeft dit jaar precies één wedstrijd gewonnen. Maar misschien weegt zijn tweede plek bij de Gruno Bokaal ook heel zwaar door voor de jury. :wink: Timmer heeft naast haar Olympisch goud ook twee Nederlandse titels gewonnen, zij het met weinig overtuiging. Haar olympische titel was mooi en knap, maar zij het ook het geluk dat Friesinger, Klassen en Simeonato onder hun kunnen presteerden. De prestatie van Timmer (hoe mooi ook) was niet subliem genoeg om iemand een prijs voor een heel seizoen te laten winnen.
  8. Stivà

    Stivà Member

    wat ik dan neit snap, de motivatie van de jury voor marianne timmer is dat ze het knap vinden dat ze precies op het goede moment kan pieken.
    geef haar dan eeen prijs voor beste eenmalige resultaat van het seizoen. en nogmaals zij wint eenmaal goud op de spelen, terwijl wüst er ook nog eens een bronzen plak bij wint. wat weegt nou het zwaarst :? ...
  9. leeuwtje

    leeuwtje New Member

    zo is het.. Ze krijgt dus de prijs omdat ze ondanks dat ze niet zo goed is toch goed genoeg gepiekt heeft om goud te winnen... Zo komt het op mij over.
  10. 3822

    3822 New Member

    AEGON Ard Schenk Award voor Timmer en De Jong

    HILVERSUM (ANP) - Marianne Timmer en Bob de Jong zijn uitgeroepen tot de schaatsers van het jaar 2006. De twee kregen dinsdagavond in Hilversum de Ard Schenk Award voor hun prestaties in de afgelopen maanden.

    Timmer veroverde in Turijn na acht jaar opnieuw olympisch goud op de 1000 meter. De jury roemde bovendien haar vermogen op het juiste moment te pieken in een sterk deelnemersveld. Timmer kreeg de voorkeur boven Ireen W
  11. Catwoman

    Catwoman New Member

    Jury bestond uit Ab Krook, Ria Visser, Yvonne van Gennip, iemand van van de bond en de voorzitter van de schaatssupportersvereniging.

    Als Ireen Wust straks wordt verkozen tot sportvrouw van het jaar zullen ze misschien wel inzien dat ze een foutje hebben gemaakt........
  12. joke

    joke New Member

    Beetje vreemd, vind ik ook. Schaatster van het JAAR, en niet van het MOMENT.
  13. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Toen ik vanmorgen de krant open sloeg..dacht ik belachelijk.. tuurlijk van beide knap dat ze Goud winnen op de OS maar staat totaal niet in verhouding tot de prestaties geleverd door Kramer en Wust.

    Maar ja..van Gennip, Visser waren ook zo nu en dan (je kan ook zeggen 1x) maar goed en nooi een heel seizoen..die zullen zich dus wel kunnen vinden in het presteren van Bob en Marianne.

    Je kan dit ook zien als politiek spelletje nu zijn alle drie de grote commerciele ploegen in de prijzen gevallen anders maar 1.

    Krizz
  14. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik was ook boos! Dat ze de Jong kiezen boven Kramer is opzich nog wel te begrijpen omdat Kramer geen Olympisch goud heeft gewonnen, maar Ireen Wüst heeft toch echt beter gepresteerd dan Marianne Timmer, ze was de meest succesvolle schaatser op de OS en ze heeft ook nog 2 worldcups gewonnen en ze was 3e op het EK.. Ik vind het echt onzin dat Timmer dan gewonnen heeft..
  15. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Hopeloos dit... Timmer wint omdat ze op het juiste moment weet te pieken... Maar het gaat toch om een heel jaar? In de krant hier was er niks over te lezen, en terecht ook wel. Ik snap ook niet helemaal dat er nog een extra jury bij komt, kunnen "wij eenvoudige schaatsfans" niet beoordelen wie er het beste is over het gehele seizoen??
  16. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik denk dat ze bang waren dat de mensen niet objectief genoeg waren, maar ik denk eerder dat in dit geval de mensen objectiever waren dan de jury.. Op www.schaatsnieuws.tv kan je filmpjes kijken, ik vond het wel een beetje lullig hoe Groenewold de winnaar aankondigde.. Zij had natuurlijk ook graag gewild dat Sven had gewonnen, maar dit vond ik niet fair tegenover Bob..

    aangepast door Krizz..de link naar het fimpje werkte niet
  17. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Mja, als je verwacht dat je ploegmaatje gaat winnen....
  18. Cyclad

    Cyclad New Member

    Bob de Jong: prima, geen probleem mee.
    Marianne Timmer: tja, als 1 piekmoment al bepalend is voor de titel "schaatster van het jaar" :roll:
    De vlag dekt de lading allerminst.
    Alleen Ireen Wüst komt in aanmerking voor deze prijs en niemand anders :shock:
  19. Mark

    Mark Active Member

    Wat een blamage dit. Bob was maar een dag echt goed dit seizoen en wordt winnaar van het jaar. Voor de rest heeft hij weinig laten zien. En het ging nu juist om degene die over het hele seizoen het meeste heeft laten zien.
  20. Schaatsfan Suzanne

    Schaatsfan Suzanne New Member

    Ik vind Marianne een leuke vrouw, maar Ireen heeft deze prijs gewoon verdiend. Ze hebben allebei olympisch goud gehaald, maar Ireen heeft daar nog brons bij, 2 worldcupzeges, en ze heeft gewoon over het hele seizoen gezien beter gepresteerd dan Marianne.

Deel Deze Pagina