WK Allround

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sabine, 28 feb 2006.

  1. Bart Le Hiem

    Bart Le Hiem New Member

    Wat een fantastisch WK!! Smullen voor de liefhebbers! Wat die Cindy Klassen doet dat kan toch eigenlijk helemaal niet, haha. En mooi voor Kramer dat ie nipt de 5km won want de podiumplaatsen lijken al verdeeld. En wat een fantastische race was dat tussen Hedrick
    en Davis!

    In de Telegraaf van vandaag zegt Hedrick dat ie nog wel last ondervindt
    van zijn keelontsteking en de daaropvolgende anitbiotica-kuur.
    "Maar knokken kun je altijd!"

    In de laatste rit van de 1500m komen ze elkaar opnieuw tegen en mogelijk wordt de strijd om de titel dan al beslist. Maar hopelijk
    blijft het spannend tot aan het eind.
  2. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ach, misschien valt die keelontsteking wel mee. In ieder geval heeft Hedrick het wereldrecord op de 5 van Sven niet gebroken en daar was ik toch ook wel heel erg blij mee. :D En inderdaad, als Sven nou een supertijd neerzet komt Hedrick daar misschien niet aan.

    Nog even over Bob: het zou nu wel humor zijn als bijvoorbeeld de coach van Jarno Meijer (weet zo snel niet wie dat is) nu op hoge poten naar Ingrid Paul gaat en haar even duidelijk maakt dat ze Bob niet had moeten laten rijden, en dat Jarno beter had kunnen starten. Even een koekje van eigen deeg voor Ingrid Paul ...
  3. squier

    squier New Member

    Ik zei toch voor het wk, Bob knalt er een 38er uit op de 500. De Jong heeft er net als ik niet te zoeken. Wel een boeiende 5km gezien bij de mannen, en een Klasse Cindy!
  4. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ja dat vond ik ook het belangerijkste, dat het wereldrecord niet verbroken werd! Ik vond dat zo'n mooie race, die mag niet snel vergeten worden! :)
  5. Cyclad

    Cyclad New Member


    Achteraf kun je een koe in het hol kijken, maar je opmerking over Bob de Jong slaat eigenlijk nergens op.
    Als Bob in goede doen is rijdt hij 6.13 op de 5 kilometer en doet hij gewoon mee voor een eindklassering bij de beste 8.
  6. Thialfgirl

    Thialfgirl New Member

    Ik vind het een gewoon eeen super wk allround. Ik geniet weer met volle teugen ervan. Vooral de rit van de amerikanen was echt supertjes :D en een hele dikke duim vanuit hier voor Tessa van Dijk wat een top tijd rijdt ze op de 3km echt supertjes :D :D. Hopelijk gaat het haar vanaaf ook goed af. En Wie weet wat we nog emer voor een moois kunnen verwachten...
  7. Marloes

    Marloes New Member

    Ik heb gister ook volop staan (eigenlijk zitten) genieten.. Vanavond weer kijken..
  8. sharky

    sharky New Member

    Ik geloof dat alles al wel een beetje gezegd is over gisteravond.

    Superklasse van Klassen echt fenomenaal wat die presteert.
    Een fantastische race van Tessa van Dijk (en ga je maar weer eens schamen studio sport grrrrrrr).
    En toch mooi gedaan van Wüst.
    Pechstein rijdt gewoon heel sterk maar valt in het niet bij Klassen en valt daarom niet zo op.

    Bij de mannen was het gevecht tussen Hedrick en Davis echt prachtig om naar te kijken, wat een gevecht, wat mooi. Heel knap van Davis hoe die zich na de OS blijkbaar heeft kunnen richten op de lange afstanden.

    Jammer dat Sven's 500 niet goed genoeg is, maar goed, erg is het ook niet, heeft ie volgend jaar mooi iets om aan te gaan werken. Ik blijf zijn felheid zo mooi vinden. De manier waarop na zijn finish op de 5 het vuur bijna uit zijn ogen spat. Prachtige sportman, dat is absoluut de spirit.

    Als ik zijn woorden goed heb begrepen gaat hij alles op alles zetten om het wereldrecord op de 10 te pakken en gaat hij de 1500 in dienst daarvan rijden ( :?: )
  9. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ja ik vraag me ook af hoe hij dat gaat doen.. Misschien gaat ie zichzelf wel sparen ofzo :? maar ik kan me niet voorstellen dat hij Fabris zomaar laat wegrijden..
  10. Sjoerd

    Sjoerd Active Member

    Toen ik hem gisteren teleurgesteld zag finishen op de 5 vroeg ik me af of hij de lat niet te hoog legt voor zichzelf. Winst vond ik al mooi en het wereldrecord heeft hij al. Hij is pas 19 en kan (hopenlijk) nog jaren mee, maar dan moet hij zichzelf niet voortijdig opbranden of gedemotiveerd raken.
  11. Bart Le Hiem

    Bart Le Hiem New Member

    Hij gaat dus de 1500 meter rijden met de handrem er op om er dan de 10km vol in te gaan. En als de omstandigheden net zo goed zijn als gisteren behoort dat WR tot de mogelijkheden. Ook Hedrick acht ik er toe in staat ware het niet dat hij nog kampt met de naweeen van een keelontsteking.
  12. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik denk dat beeld vrij vertekend is, ze hebben hem maar heel even in beeld genomen en volgens mij had hij toen zijn tijd nog niet gezien, en ik denk dat hij dacht dat hij net niet had gewonnen.. Want toen ik dat interview zag toen merkte ik dat hij wel tevreden is, soms doet hij alsof hij tevreden is omdat hij het anders onrespectvol vind tegenover de tegenstanders, maar als hij echt blij is is die glimlach niet van zijn gezich af te halen, en ik zag toch wel vaak die glimlach :)
  13. Monique

    Monique Well-Known Member

    Kramer lijkt me geen type om de 1500 meter met de handrem erop te rijden, vooral omdat hij tegen Fabris rijdt die hij toch wel partij zal willen bieden. En ik weet niet of hij de lat te hoog legt voor zichzelf, opzich kan dat geen kwaad omdat je dan wel het beste uit jezelf haalt. Zolang hij daarna ook maar weer kan relativeren. Zoals ik al eerder scheef: hij moet wel iets te wensen over houden en na dit seizoen is dat duidelijk: beter worden op de korte afstanden zodat hij een keer een allround titel kan pakken. Dat geeft wel een duidelijk doel en dat lijkt me opzich wel weer prettig.
  14. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik zet dit even hier neer (stond per ongeluk in het transfertopic) want ik ben ook benieuwd naar het antwoord:

  15. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Aart van der Wulp is volgens mij de trainer van Jarno tijdens de wedstrijden. Hij zit in de regiotop +
  16. Krijn

    Krijn Member

    en wat kan ingrid paul er aan doen dat Bob de Jong mag rijden?
  17. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ja ik zat in het verkeerde topic. Komt er van als je iets te enthousiast alles wilt lezen.

    Maar goed, ik zal het even uitleggen. Sinds een aantal jaar gebeurt de indeling niet meer op basis van het klassement, maar op basis van de 5km uitslag. Vorig jaar reden Shani en Chad in Mosou ook niet tegen elkaar. Nu gaat de loting volgens de volgende stappenprocedure.

    1) Splits de groep die de 10-km rijden in twee groepen, de beste zes in het klassement, en de minste zes in het klassement.
    Als het klassement zo blijft dan bestaat de groep van de beste zes uit: Davis, Hedrick, Fabris, Kramer, Ervik, Niedzwiedski. (De kans is groot dat Morrisson een sprong naar die top-6 gaat maken op de 1500, maar we gaan even van de eerder genoemde zes uit.)
    2) Deel de ritten van de twee groepen in op basis van hun 5km. DUs de snelste tegen de nummer twee, 3-4 en 5-6. Binnen die snelle groep wordt dat dus: Hedrick-Kramer, Davis-Fabris en Ervik-Niedzwiedski.
    3) De volgorde gaat op basis van de best geklasseerde in de rit. De leider in het klassement start dus altijd in het laatste paar. Volgorde wordt dus:
    rit 4: Ervik - Niedzwiedski
    rit 5: Hedrick - Kramer
    rit 6: Davis - Fabris

    Als Kramer uit de top 6 van het klassement kiepert, dan moet hij tegen de beste 5-km rijder uit de groep van de minder goed geklaseerden. Wsl wordt dat Grodum.
  18. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Vrij weinig. Maar ik denk dat hier wordt gedoeld op wat er toen is gebeurd tijdens de Spelen met Kemkers en Paul.
  19. lindavdsalm

    lindavdsalm Active Member

    Ik heb alweer veel zin om vanavond schaatsen te kijken. Ik vrees alleen dat ik me enorm ga ergeren aan dat gelul over voetbal tussen het schaatsen door. Ze laten dan vast niet alle ritten zien.

    Eigenlijk wel jammer dat het hele goede rijden van Claudia nogal overschaduwd wordt door Cindy Klassen. Ik las net een stukje waarin ze zei dat ze echt superblij was. Het ijs in Calgary ligt haar gewoon eenmaal beter dan bijvoorbeeld het ijs in Turijn, waar het toch vooral knokken was.

    Ik moest wel weer enorm lachen om haar opmerking die ze maakte toen ze te laat op de persconferentie verscheen: "Ich bin eben keine Sprinterin."
  20. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik bedoelde inderdaad dat gedoe rond Gretha Smit op de OS. Paul was toen zo boos dat Gretha niet mocht rijden in plaats van Groenewold, vooral toen Groenewold het niet goed bleek te doen op de 5. Nu zit zij in het zelfde schuitje als Kemkers destijds, met als verschil natuurlijk dat bijvoorbeeld Jarno Meijer geen hoge ogen kan gooien en Gretha destijds (waarschijnlijk) wel. In ieder geval is duidelijk dat een uitslag van te voren niet te voorspellen valt, want zij had Bob nog wel bij de eerste 10 gedacht.

Deel Deze Pagina