Wedstrijden zomer 2014

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 1 jul 2014.

  1. McSmit

    McSmit Active Member

    Gisteravond is er ook nog wedstrijd van iSkate geweest.
    oa:
    Daidai Ntab 35,87
    Fan Yang 36,42
    De PB's kloppen bij de buitenlanders niet. Omdat er waarschijnlijk geen tijden van hen in OSTA staan, zijn alle tijden als PB aangemerkt.
    [​IMG]
  2. proeme

    proeme Well-Known Member

    ohja. Joepie.
  3. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Gezien het aantal schaatsers dat van hun overheid of sportbond betaalt krijgt voor een top-8-klassering op een WK, en gezien het feit dat de nummers 4 t/m 8 normaliter zullen worden bepaald door de tussensprints, verwacht ik, zeker op het WK afstanden, toch veel gevecht van niet-favorieten om de tussensprints.
  4. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Echt een enorm gekunstelde telling omdat men hinkt op 2 gedachten en dan krijg je een slecht compromis. Durf te kiezen: ofwel wordt het een race zonder tussensprints of een race met meerdere tussensprints die serieus meetellen (op de streep wel meer punten).
  5. proeme

    proeme Well-Known Member

    oh, jawel. Er zijn vast schaatsers onder de "mindere goden" die voor plek 6 wel een tussensprintje willen rijden. Maar dat je als ISU zo'n opzet bedenkt is toch krom? Ik zie ze al zitten: "kom, laten we er een paar nutteloze tussensprints in stoppen. Dan kunnen schaatsers geld van hun sportbond krijgen zonder dat het echt invloed heeft op de wedstrijd. Goed plan!"

    Nee, doe mij die oude puntentelling maar. De 1e op de finish is ook de winnaar, dat is prima, maar met tussensprints is er echt wat te halen (namelijk zilver of brons)
  6. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Het zal me benieuwen, al die Massa Starts dit seizoen. Wie er starten, wie er steeds weer starten, wie er wellicht om en om starten en wie er voor de tussensprints en eindsprint zullen gaan. In mijn eerste jaar op dit forum heb ik me nog ooit in een lang stuk gebogen over de komst van dit onderdeel, met al zijn voor- en nadelen. Maar nu het officieel op het programma staat wordt het natuurlijk wel menens. Wat als het een groot succes wordt? In hoeverre gaat dit onderdeel dan het schaatsen compleet veranderen?

    En dan gewoon, om volledig te zijn, nog twee interessante resultaten van de laatste dag van de Fall Classic te Calgary.

    Jun-Ho Kim zoeft naar 35.10 en Vincent deHaitre glijdt naar 1.09.36. Dat zijn toch maar mooi een 2e en een 3e seizoentijd. Van twee jonge kerels die vorig seizoen al lieten zien dat ze wellicht structureel mee kunnen gaan doen in de A-groep op hun beste afstanden. En met zulke tijden in September zou dat best weleens kunnen gaan lukken.

    Dat blijf ik toch altijd het mooie vinden aan ieder nieuw seizoen. Ieder jaar breken er weer een paar schaatsers door.

    Vanaf volgende week gaan we geloof ik ook in Duitsland schaatsen. Erfurt ja. Internationaler Vereinswettkampf ! Al breekt het Europese voorseizoen pas echt los op 11 oktober, zie ik.
  7. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik zou zelfs willen dat degene die 2e wordt in de eindsprint en meerdere punten pakt in de tussensprints ook zou moeten kunnen winnen. Van mij hoeft de nummer 1 op de eindstreep niet per sé de winnaar te zijn.
  8. proeme

    proeme Well-Known Member

    oh, daar zou ik ook geen problemen mee hebben hoor (mits duidelijk in beeld hoe het er voor staat). Lijkt mij ook het best. Maar ik snap de oorspronkelijke keus wel, en vind daar ook niets mis mee. Maarja...
  9. gerardg

    gerardg Member

    Een lang weekend weggeweest zonder voetbal, wielrennen en schaatsen. Niet slecht trouwens.
    Over de wedstrijden in Calgary het volgende:
    - de 1.47,46 van Min-Seok Kim is inderdaad de verweg beste B1-tijd ooit, vóór 3 Japanse jongens die erin slaagden (net) onder de 1.50 te rijden:
    Shingo Doi: 149,68 op 18-03-2000, Tomoya Watanabe: 149,84 op 13-03-2008 en het grote maar helaas niet doorgebroken talent Junya Miwa met 149,87 op 09-08-2009,
    alle 3 tijden gereden in Calgary
    - de 6.39,34 van Min-Seok Kim is de 3-de B1-tijd ooit, na Ryousuke Tsuchiya met 6.33,46 op 16-03-2011 en Tomoya Watanabe met 637,24 op 14-03-2008, allebei de tijden wederom in Calagary gereden
    - voot mij ook opmerkelijk is de oeigoede 6.39,48 van de Oeigoer (China) Alemasi Kahanbai (B2-junior), vorige week al aangehaald door Mjosaman. Zijn tijd is ongeveer de 10-e beste tijd ooit voor een B2-junior, 'vergelijkbaar' met de 638,90 die Koen Verwey ruim 6,5 jaar geleden reed in China (Changchun), maar nog voor zijn landgenoot Fan Yang (6.39,81 afgelopen maart in Inzell), alhoewel ruim achter Longjiang Sun die met 6.30,70 5 jaar geleden in Calgary de op één na beste B2-tijd reed. WB 5.000m voor B2-junioren staat op naam van de amerikaan Emery Lehman die een kleine 2 jaar geleden 627,06 in Salt LC reed. Hoop dat Kahanbai mag doorbreken in China.
    leenstrafan en LeeMoZovski vinden dit leuk.
  10. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Hahahah ja dat schema van TJ Bloemen vindt Jan Szymanski vast een imitatie waard ;)

    Fijn om te zien dat Denis Kuzin weer op gang komt. Ook hij is er weer even uit geweest deze zomer. Ik geloof iets met zijn knie maar zeker weten doe ik het niet. Die cursus Russisch moet nog steeds iets mee. Fijn dat Darsil Essambo er ook weer is, leek er even op dat ie gestopt was. Ik snap sowieso niets van die Kazakken. Het lijkt alsof ze overal en nergens trainen maar nooit echt met elkaar.

    En ook goed om te zien dat Shani Davis nog steeds rijdt.

    Ilanuescu heb ik trouwens al 2x in Calgary de testwedstrijden zien rijden vlak voor worldcups.
  11. gerardg

    gerardg Member

    Waar staan deze resultaten geregistreerd? Niet in Thialf uitslagen, Ik wil ze doorgeven aan speedskatingresults.com , die ze nog niet heeft gepubliceerd.
    Dank
  12. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Ze heeft zelfs al Olympische ervaring aangezien ze als testrijder in Vancouver gereden heeft en daar blokjes leggen was.


    www.passion-for-skating.com
  13. Eagle

    Eagle Active Member

    Maandag is er ook geschaatst in Heerenveen blijkbaar. Daartussen een Britse die direct het Britse record op de 500m en de 1000m pakt: Ellia Smeding. Maar is ze wel Brits? Ik heb op OSTA en op de KNSB-site gekeken en daar staat ze gewoon tussen de Nederlanders. Iemand die hier iets meer van weet? Foutje van SpeedskatingResults?
    LeeMoZovski vindt dit leuk.
  14. Elina

    Elina Well-Known Member

    Ik denk dat ze Britse ouders heeft.
    De Britten waren op zoek naar Nederlandse schaatsers met een Brits paspoort/ ouders.

    Twitter conversatie mbt de recent gereden records: https://twitter.com/OlympicStatman/status/516930818607161345

    In het voorjaar was er al iets over bij de NOS.
    De Britten willen schaatssucces. http://nos.nl/l/617009


    edit: Ik heb een nieuw topic geopend. Dan kunnen we de Britten daar volgen op weg naar de Spelen van 2018. Klik.
    Laatst bewerkt: 1 okt 2014
    leenstrafan en LeeMoZovski vinden dit leuk.
  15. McSmit

    McSmit Active Member

    Meer dan deze tweet weet ik ook niet. Kan de uitslagen ook niet vinden: https://twitter.com/teamafterpay_nl/status/516209811168706560
  16. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Uitslagen staan op de facebookpagina van iSkate. Je kan altijd een mailtje sturen naar de wedstrijccommissie van KNSB Groningen ([email protected]) om de resultaten op te vragen of om verzoek te doen de uitslagen online te zetten op knsbgroningen.nl. Van mij mag het ;)

Deel Deze Pagina