Linkervoet klapt dubbel bij bochten op Salomon RS Carbon

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door NummeroTwaalf, 23 jan 2014.

  1. NummeroTwaalf

    NummeroTwaalf New Member

    Hi, sinds een week of 6 schaats ik op de baan op de Salomon RS Carbon (met Freeskate ijzer) -gaat fantastisch, was even wennen maar maak hele lekkere slagen, goede kniehoek, geen probleem op 't rechte end.

    1 probleem: bochten lopen - mijn linkervoet heeft een beetje ruimte in de breedte, waardoor hij wat schuift als ik een bocht wil lopen en dus dubbelklapt - heeft iemand hier ervaring me en belangrijker, een oplossing? Zat zelf te denken om de voorkant van de schoen iets op te vullen met schuimrubber, om de frictie tegen te gaan.

    Iemand tips?

    Alvast bedankt!
  2. Tsuki

    Tsuki Active Member

    Ik herken het probleem niet en kan uit jouw verhaal ook niet precies opmaken wat er gebeurt. Waar zit die ruimte precies? Waar klapt de voet dubbel? Als ik dit zo lees, heb ik het idee dat het dubbelklappen van de voet (enkel?) misschien niet het gevolg is van de ruimte in die schoen.
  3. NummeroTwaalf

    NummeroTwaalf New Member

    Hi Tsuki, mijn voorvoet schuift een beetje in de breedte, waardoor het lijkt alsof de schoen+schaats dubbelklappen - misschien is 'zwikken' een beter woord. Lijkt niet in de enkel zitten, die is voldoende stabiel.
  4. Tsuki

    Tsuki Active Member

    Aha, voorvoet, juist, precies waarop ik "hoopte". Probeer eerst meer de hak in het ijs te duwen, voordat je begint met het opvullen van de schoen of iets dergelijks. Door de hak meer te gebruiken, heb je minder of zelfs helemaal geen last van problemen met de voorvoet. Als je zeker weet dat het aan de breedte van de schaatsschoen ligt, zou ik terug gaan naar de winkel waar je ze hebt gekocht en daar het probleem voorleggen.
  5. Daar dacht ik ook gelijk aan toen ik het las; probeer meer achterom te zitten met je gewicht en zoals Tsuki al zei, plus nadrukkelijk en zo lang mogelijk met je hakken afzetten in de bocht. Dat moet je combineren met het verder in laten zakken van je bovenlichaam (anders heb je het gevoel achterover te vallen). Overall een meer atletische houding in de bocht dus.
    Als je dit goed doet kan je zelfs bewust het zwikken voorkomen door met je linkerenkel/schaats (gebruik makend van de stabilisatiespiertjes rond je enkel/kuit) zo min mogelijk in een schuine positie af te zetten. Bewaar de rechte lijn heup, bovenbeen, onderbeen, enkel, schaats, ijzer. Je voelt dan direct dat je afzet veeeeel effectiever is.

    Op mijn avatar fotootje zie je precies het moment wat ik bedoel, dat is het moment dat ik begin te zwikken met links, omdat ik daar niet goed genoeg achterop zit.

    Maar ik snap eigenlijk ook niet waarom je te grote schoenen hebt gekocht...

Deel Deze Pagina