Wereldbekerfinale, 8/9/10 maart, Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 4 mrt 2013.

  1. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Normaal gesproken hebben we net eind februari de elfstedentocht achter de rug, dus in maart nog een WK afstanden is toch niet zo laat ?
    Als je de sport een volwassen karakter wilt geven, dan moet je grote wedstrijden organiseren. En nee, niet alles op een kluitje.

    Als je pas in december begint, de world cups indamt want er kijkt toch geen hond, het EK afschaft want men rijdt geen allround, het WK afstanden en WK allround om en om gaat organiseren, op een groot toernooi de langste afstand af gaat schaffen want dat duurt zo lang, en ook nog het aantal deelnemers gaat minimaliseren, met name op de slotafstand, wat houd je dan nog over ?

    je hebt ee sport en daarin houd je af en toe wedstrijden. Met slechts 5 maanden heeft schaatsen al een van de kortste seizoenen. korter is echt niet nodig, niet vanwege het ijs, niet vanwege de commerciele uitbating, niet trainingstechnisch.
  2. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Het is volgens mij nog steeds winter.
    Overigens andere wintersporten zijn ook nog steeds bezig met hun worldcup. Vorige week was nog het WK noords. WK shorttrack komt ook nog en WK ijshockey is denk ik omstreeks mei.
  3. Quacka

    Quacka Member

    van mij mogen ze ook gaan schaatsen in juni of juli, maar wij zijn schaatsfans. Er wordt geregeld geklaagd dat schaatsen minder populair lijkt te zijn onder jongeren, misschien heeft dit er wel mee te maken.
    Overigens wordt het WK afstanden 100% in het voorjaar gehouden (kijk maar naar de datum), maar degene die nu zeggen dat het nog geen voorjaar is: werken jullie in een vriescel?
  4. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Gelukkig heb ik niet schaatsfans in mijn omgeving die het niet boeit of er nu wel of geen schaatsen is in maart en waar ik niet in de verdediging moet om uit te leggen waarom schaatsen nog in maart wordt gehouden. Waarom is gras groen? Moeten we nu overal een verklaring voor hebben? Kan het niet gewoon zo zijn als het is? ;)
  5. Duif

    Duif Well-Known Member

    Begin volgende week wordt het 's nachts -5/-6 en overdag maximaal +4. Dat noem ik geen voorjaar....
  6. Quacka

    Quacka Member

    Maar waarom de grote toernooien niet eerder houden? Bijvoorbeeld midden in het schaatsseizoen?
    Vergelijk straks de kijkcijfers maar eens van de toernooien in januari en februari in vergelijking met maart.

    Ik heb trouwens liever dat het seizoen eerder gaat beginnen. Van mij mag eind september wel weer geschaatst worden, ik vind de herfst beter bij schaatsen passen, als het voorjaar.
  7. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Als je alle grote toernooien houdt in een korte periode moeten de rijders continu pieken in kort tijdsbestek. Dat lukt ze niet dus afzeggingen komen erbij.
  8. Quacka

    Quacka Member

    je kan ook in december een toernooi houden, ik zeg toch ook dat het seizoen eerder mag beginnen?
    In plaats vanaf begin november tot eind maart kan het seizoen ook van begin oktober tot eind februari gehouden worden. Desnoods in maart nog een paar afsluitingswedstrijden, zoals de recordraces in Calgary (vroeger werden daar aan het eind van het seizoen nog WR's gereden)
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik ben wel blij dat er in maart nog geschaatst wordt, kan ik er nog een paar weken van genieten. Mijn omgeving zal het echt een rotzorg zijn dat ik er nu nog van geniet.
  10. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Je werkt toe naar een hoogtepunt van het seizoen. In het voetbal is de champions league finale ook niet in februari..
  11. AIAIAI

    AIAIAI Active Member

    Maandag blijft het weer de hele dag vriezen zie ik net. Hoezo voorjaar?
  12. Quacka

    Quacka Member

    LEZEN!!!!!!!!
    Seizoen begint een maand eerder, het EK wordt een maand eerder gehouden, het WK allround wordt een maand eerder gehouden, het WK afstanden wordt een maand eerder gehouden. En het seizoen wordt een maand eerder afgesloten.
    Zo, heb ik het nu in jip en janneke-taal uitgelegd?

    20 maart begint het voorjaar:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldkamp ... anden_2013
    Het WK afstanden begint op 21 maart. Dat is dus voorjaar.
    Het probleem is wat mij betreft nog niet dat het komende weekeinde nog schaatsen is, maar dat er over 2 weken nog schaatsen is. Dit terwijl het seizoen altijd pas heel laat begint. Veel te laat naar mijn zin

    edit2:
    Daarnaast is eindigt de meteorologische winter op 6 maart:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Winter#Met ... che_winter

    pfff. Maar goed, over twee weken wordt het schaatsen weer belachelijk gemaakt. Krijg je beelden van in korte broeken lopende russen in Sochi, en daarna beelden van het schaatsen.
  13. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Het WK ijshockey is altijd in mei. Dat noemt zich ook een wintersport.

    Verder zou natuurlijk best kunnen om de belangrijkste toernooien in januari en februari te houden, en dan heb je dus dat relatief kleinere wedstrijden als de NK afstanden en de eerste serie wereldbekers in het oktoberzonnetje worden gehouden.
  14. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Beste Quacka,
    Als jij er problemen mee hebt dat er in maart nog geschaatst worden, dan hoef je niet te gaan kijken, toch?
    Ik heb geen problemen met schaatsen tussen 1 november en 1 april. Sluit mooi aan op het tennisseizoen dat van 1 april tot 1 november loopt.
  15. Nickel

    Nickel Active Member

    Volgens deze KNMI cijfers is het gemiddeld warmer in oktober dan in maart..Bovendien hebben de meeste niet- schaatsfans wel andere minutie om het schaatsen belachelijk te maken.
    Het is wel een een btje raar om in het lentezonnetje van schaatsen te genieten maar dat was metereologisch een uitzondering, bovendien het blijft altijd gaaf om naar schaatsen te kijken.
  16. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    inderdaad, of om het anders te stellen:
    als je het belangrijkste toernooi eerder houdt, wordt alles wat daarna komt een mosterd-na-de-maaltijd wedstrijdje.
    Vroeger had je de gouden schaats in Inzell dat die rol had.

    Er zijn wel stemmen opgegaan om bij het WK voetbal, dat ook vaak een maand duurt, de finale halverwege het toernooi te houden, maar dat voorstel heeft het ook niet gehaald.
  17. AIAIAI

    AIAIAI Active Member

  18. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Als ze niet rijden, vind ik dat zeer jammer. De Poolse heren hadden graag gereden in Heerenveen maar er zijn geen reserves. Waar ze dat met de individuele afstanden nu opgelost hebben door het aantal deelnemers te verkleinen, maar wel reserves te mogen opvoeren tot plek 24 / plek 20 (er zijn altijd afmeldingen), kan dat bij de TP helaas niet.

    Overigens, ben bang dat Bródka het zonder mijn overheersende stemgeluid zal moeten doen zondag. Mijn stem is ergens tussen Erfurt en Nederland achtergebleven.
  19. WS-OCT

    WS-OCT Member

    Helaas hanteert de ISU gebrekkige aanmeldformulieren waardoor pas bij de deadline van bevestiging van de Entries (vandaag 12u) duidelijk is wat men (het land) nu wel/niet bedoelt. Daardoor ontstaan op dit forum soms (logische) discussies of opmerkingen dat iets fout/raar of gek is. Vanuit het OC-Thialf doen wij ons uiterste best om de forumbezoekers/twitteraars/Facebook'ers/Schaatsen.nl zo optimaal en tijdig mogelijk te informeren. Dus graag enig begrip en hopend op een geautomatiseerd inschrijfsysteem van de ISU (reeds aangekaart bij de ISU). Dat zou op dit gebied en ook voor organisaties op andere banen veel kunnen bijdragen aan een juiste en optimale informatieverstrekking.
  20. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    :shock: Australian Open, Indian Wells en Key Biscayne tellen niet mee voor u? 8)

Deel Deze Pagina