Transfertopic seizoen 2012/2013

Discussie in 'Lange baan' gestart door Danou, 2 mrt 2012.

  1. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Wesly Dijs en Sanneke de Neeling lijken de grootste talenten van dit moment op junioren B-niveau, maar Jong Oranje kiest dit jaar voor allemaal maar A-junioren en dat is een heldere en begrijpelijke keuze. Afgelopen seizoen hadden ze geloof ik vier B2-junioren en hoewel daar echte talenten tussen zitten (Kai Verbij en Antoinette de Jong met name) moet je soms ook keuzes maken. En Dijs en De Neeling presteren nu ook al goed, dus zou een jaartje langer bij een gewestelijke jeugdcoach blijven echt slecht zijn? Tenzij er rare dingen gebeuren gaan ze volgend jaar echt wel naar Jong Oranje.

    Paul-Yme Brunsmann reed vorig jaar ook al wat Junior World Cups dus dan kennen de JO-coaches Erik Bouwman en Martin ten Hove jou en vice versa. We hebben veel topics over "lekker gezellig bij [schaatsploeg]", maar Jong Oranje daar heb ik wel wat vertrouwen in en over hun keuzes is vast langer nagedacht dan over onze speculaas op ons forum.
  2. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik zeg toch ook nergens dat ik er geen vertrouwen in heb etc ;)
  3. Myrna

    Myrna Member

    Jong Oranje heeft vier nieuwe schaatsers erbij. Geen Sanneke de Neeling maar wel Bente van den Berge, Thijs Roozen, Kees Heemskerk en Paul Yme Brunsmann. Letitia de Jong, Thomas Krol, Niels Olivier en Maurice Vriend gaan weg.

    http://schaatsen.nl/nieuws/2012-04-24-v ... ong-oranje
  4. Regenboog

    Regenboog Member

    Bente van den Berge?????????
    Wat een onbegrijpelijke keuze. Ze werd 8e (achtste) op het NK junioren. Won alleen de 500 meter. Waarom geen Carlijn Schoutens die 2e werd? En er staan nog veel meer B2 junioren voor haar.
    Ik kan het alleen verklaren omdat Carlijn misschien nee heeft gezegd. Of de 500 van van den Berge moet fenomenaal zijn geweest.
  5. JeedeBee

    JeedeBee Member

    Jong Oranje leidt toch niet alleen op voor het allrounden? Dus een goede sprintster mag er best bij zitten. Als het geheel maar een beetje evenwichtig is. Dat lijkt me prima in orde.
  6. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De trend richting specialisaties zet zich deels ook door bij de junioren. Tot en met 2008 was er alleen het WK junioren allround (en wat andere jeugdwedstrijden), maar sinds 2008/09 is er een junior Wereldbeker en is het WK junioren ook een afstandentoernooi. Dit maakt het "levensvatbaar" om ook specialisten op te nemen in Jong Oranje. Misschien zien ze in Bente van den Berge de nieuwe Thijsje Oenema?

    En ze was dit seizoen derde op de Vikingrace (achter de Oostenrijkse Bittner en JO-collega Antoinette de Jong), winst op de 500 meter NK afstanden voor B-junioren met een halve seconde voorsprong in de eerste omloop (paar honderdsten in de tweede omloop). Winst op de 500 meter van het NK allround voor B-junioren met bijna een volle seconde voorsprong (op Sanneke de Neeling).

    P.S. Ik zie nu dat JeedeBee hetzelfde zegt als ik, hij heeft er alleen minder woorden voor nodig. 8)
  7. Elina

    Elina Well-Known Member

    Nog geen sponsor voor Team Jan van Veen, maar wel nieuws. Naast Leenstra en Verweij blijft ook Rotteveel. Wouter Olde Heuvel had zich al aangesloten bij het team en ook Maurice Vriend komt bij de ploeg.

    Over de dames wordt nog niets gezegd, maar ik mag toch hopen dat ook Yvonne Nauta blijft als trainingspartner van Marrit Leenstra.

    Bericht: http://schaatsen.nl/nieuws/2012-04-25-p ... rijgt-vorm
  8. Danou

    Danou Active Member

    Ik vind het een erg leuk team worden! Hoop inderdaad voor Leenstra dat Nauta blijft of er een andere dame bij komt.
  9. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik was nog even in mijn geheugen aan het graven.... Freddy Wennemars, Jesper Hospes en Jan Smeekens komen natuurlijk ook uit de stal van Jong Oranje. Ook allemaal geen allrounders.
  10. Regenboog

    Regenboog Member

    OK OK, jullie hebben gelijk. Als sprinter hoort Bente van den Berge zeker in JO.

    Verder inderdaad jammer dat er geen opleidingsploeg meer is.
    Ben benieuwd wat er met Thomas Krol gaat gebeuren.
  11. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Irene Schouten ook weg bij Liga. Zo blijft er niet veel over...
  12. Monique

    Monique Well-Known Member

    't Wordt idd een mager clubje. Nog even en Margot Boer heeft het rijk alleen.
  13. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Of Liga goes International. Ik bedoel als er geen nieuwe mensen zijn, dan is dit team echt niet levensvatbaar.

    Opvallend trouwens dat Schouten als enige vrouw bij Team De Wit zit nu.
  14. Kirs

    Kirs Member

    Lijkt mij dat als ze niet verder zouden kunnen, dat wel kenbaar zijn gemaakt?
    Ik hou het er maar op dat ze internationaal gaan...
  15. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Tja, het lijkt er op dat dit een spelletje is wie er het eerst met zijn ogen knippert. Liga zou doorgaan als sponsor als de personele invulling voldoende is.

    Ik denk dat Marianne Timmer wacht tot er schaatsers uit ploegen zonder sponsor (Orie, Van Veen) toehappen, terwijl Orie en Van Veen misschien hopen dat, als Timmer geen ploeg op de been krijgt, Liga een van hen gaat sponsoren....
  16. dedeut

    dedeut Well-Known Member

  17. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Verder keren de Bokko's terug bij de Noorse schaatsbond. Daarmee wordt CBA onthoofd. Wat gaat dit betekenen voor de overige CBA-schaatsers onder wie Elgersma? Zou Mueller misschien wat Nederlandse toppers aan kunnen trekken?
  18. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Ik ben benieuwd of CBA nog blijft, dat is een Noorse sponsor toch?
  19. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    opmerkelijk nieuws uit noorwegen.. keert daarbij Mueller ook terug naar de Noorse bond of stopt Bokko de samenwerking met Mueller.. ben benieuwd of CBA als dusdanig blijft bestaan als team
  20. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik heb het idee dat Bokko bij Mueller weg wil en om die reden naar de Noorse bond gaat. De banen tussen Mueller en de Noorse bond zijn volgens mij niet zo goed, dat ze Mueller weer in dienst zouden willen nemen, hij mocht afgelopen seizoen ook niet het ijs op van ze.

    En ja, ik ben dan ook benieuwd of CBA blijft voortbestaan. Frederik van der Horst zit er bijv ook bij. Keert hij terug naar de Noorse bond? Of blijft hij met Contin en evt. Elgersma over? Over die drie hoor je eigenlijk nauwelijks iets...

Deel Deze Pagina