WK Afstanden 22-25 maart 2012

Discussie in 'Lange baan' gestart door cybermier, 2 dec 2011.

  1. Duif

    Duif Well-Known Member

    Ze is toch juist ziek geworden bij het WK allround !!
     
  2. Duif

    Duif Well-Known Member

    Daar kan je je wel eens heel sterk in vergissen....
     
  3. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Dit jaar...maar vorig jaar heeft ze gewoon netjes gereden. Je kunt niet een 'one of' geval nemen en zeggen dat dit de standaard is.
     
  4. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ireen Wüst was tijdens de WB-finale ziek, was Marrit dat overkomen was het ook vervelend geweest, maar had ze gewoon weer het WK kunnen rijden op de 1000 en 1500 en evt. Team Pursuit.

    Door je enkel gaan als je met je vriendje aan het trainen bent, dat kan denk ik iedereen gebeuren en ik zou het niet gerelateerd zien aan die twee keer dat ze ziek werd voor een WK. Op het beslissende moment ziek worden kan natuurlijk wel een combinatie zijn van een virusje met eventueel die WK-stress, hoewel ziek worden op je eerste dag na aankomst in Rusland natuurlijk ook een voedselvergiftiging kan zijn.

    Nou er ik zo over nadenk, eigenlijk had ze vorig jaar op de WK afstanden gewoon moeten starten op de 1500 meter, ze was goed in vorm (4e op de 1000, 2e op de TP) en om brons te winnen had ze 1.57.78 moeten rijden, je zou denken in Inzell wel een eitje als je een week eerder 1.57.00 in Heerenveen hebt gereden. Was zeker mogelijk geweest, ook als je ziek bent.
     
  5. Regenboog

    Regenboog Member

    Tjonge jonge, je zult maar topsporter zijn. Heb je de pech dat je op het verkeerde moment ziek bent of door je enkel gaat, zijn er mensen die zeggen dat je mentaal niet sterk genoeg bent.
    Topsporters zijn dus gewoon mensen, vatbaar voor bacteriën en virussen en blessures.
    En doordat ze zoveel van hun lichaam vragen zijn ze zelfs extra vatbaar voor besmettingen.
    Marrit heeft al mentale weerbaarheid getoond, door na haar mislukte TVM jaar op te krabbelen en nu is het lot haar gewoon niet goed gezind.
     
  6. Elina

    Elina Well-Known Member

    Ik weet niet of we hier wel een Marrit Leenstra topic van moeten maken, maar nu we daar toch over aan het discuseren zijn.
    Vorig jaar bij het WK Afstanden was ze ziek, na een lang succesvol seizoen.
    Dit jaar ziek bij het WK Allround, dat was haar 5e wedstrijd weekend op rij (heeft te maken met de wedstrijdplanning van de ISU/KNSB).
    Nu door haar enkel gegaan, ja dat is gewoon pure pech.
    Niks mentaals, gewoon een topsporter.

    over en uit.
     
  7. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Mooi gezegd Elina. Zeker voor een meisje als Leenstra is een griepje ofzo snel gebeurd. Zeker als zo lang achtermekaar wedstrijden heeft gereden.
     
  8. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Hoe laat is de loting eigenlijk?
     
  9. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    18:00

    Maar om 16:00 is de teamleidersmeeting en dan kan het zomaar zijn dat er ook al geloot wordt... dat was in Hamar ook zo.
     
  10. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    ik wil er geen Leenstra topic van maken, maar afgezien van deze afmeldingen/ziekmeldingen, denk ik dat Marrit echt een gevoelsmens is, a la Timmer. Het klopt of het klopt niet, het werkt of het werkt niet, het is goed of het is niet goed. Zoals ze zelf al aangaf bij die kruising waar ze zo boos op zichzelf was: ze kan em alleen goed rijden als ze de perfecte lijn rijdt, als dat niet kan, dan raakt ze verstoord en lukt het niet goed. Dus ik denk, en hiermee doe ik niets af aan de sportster Leenstra, dat er voor haar nog wel verbeterpuntjes inzitten qua mentale weerbaarheid en structureel presteren onder alle (gevoels)omstandigheden. Haar techniek schort weinig aan en haar trainingsmotivatie ook niet, dus dan blijft dat over.

    Neemt allemaal niet weg dat ik het erg jammer vindt dat ze niet kan rijden, seizoen is ook erg lang en ze heeft ook mega veel (goed!) gereden, dus denk dat ze nu ook wel toe is aan een welverdiende vakantie.
     
  11. Danou

    Danou Active Member

    Loting 3km:
    http://twitpic.com/8zf06l

    Jammer dat Wust al vrij vroeg moet rijden. Beckert en vooral Pechstein kunnen als geen ander schema's rijden en Sablikova is altijd gevaarlijk. Ik verwacht dat die al vrij snel er een klap op gaat geven bij Valkenburg.
    Aan de Vries heeft ze wel een goede tegenstander!

    Loting 1500m:
    http://twitpic.com/8zex6x
     
  12. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    zoiets wilde ik ook posten maar ging iets mis. anyways, wat Danou hier onder ook zegt...
    jammer dat Sablikova niet in de laatste rit mag, maar ze zal wel een snelle tijd moeten neerzetten in de hoop dat de duitse dames er niet aankomen.

    davis in de binnenbocht (geloof ik) is niet echt gunstig, buitenbocht voor Morrison. Ik had gehoopt op een beetje geluk maar helaas.
     
  13. Duif

    Duif Well-Known Member

    Buitenbocht starten op de 1500 is binnen finishen. Dat is toch juist gunstig voor Morrison ? Net als voor Nuis en Groothuis.
     
  14. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    je hebt helemaal gelijk, dacht dat het andersom was
     
  15. Monique

    Monique Well-Known Member

    Beginnen ze morgen eigenlijk met de 1500 meter mannen of met de 3000 meter vrouwen? Als ik het programma op schaatsen.nl bekijk dan moeten eerst de mannen, maar meestal beginnen ze met vrouwen zodat ze met mannen kunnen eindigen.
     
  16. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    volgens mij eerst dames
     
  17. Mark79

    Mark79 New Member

    Sablikova rijdt wel in de laatste rit, dus je wens komt toch uit.

    De laatste 3 ritten zullen ook de top6 gaan vormen lijkt me. Ireen Wust zal de titel niet winnen denk ik (mede dankzij haar ziekte onlangs) en zal een hele kluif hebben aan Beckert. Ik schat:
    1. Sablikova
    2. Wust
    3. Beckert
    4. De Vries
    5. Pechstein
    6. Valkenburg

    Aan een voorspelling op de 1.500m ga ik me niet wagen, gezien de uitslagen dit seizoen.
     
  18. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    owh ok, dat is vreemd, zag een loting ergens met pechstein en beckert in de laatste rit. nou, dan klopt mijn eerdere post dus echt van geen kanten... nevermind
     
  19. Mandy

    Mandy Active Member

    Volgens het overzicht op de nos site beginnen ze morgen om half 5 met de 1.500 meter voor mannen
     
  20. Monique

    Monique Well-Known Member

    Raar, maar ik ga er dan idd maar vanuit dat dat klopt. Moet ik nog zien dat ik eerder uit mijn werk weg kan morgen, want die 1500 meter zie ik toch wel graag live.
     

Deel Deze Pagina