WK Afstanden 22-25 maart 2012

Discussie in 'Lange baan' gestart door cybermier, 2 dec 2011.

  1. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Balen zeg, voor Marrit..was een zekere medaille op de 1500m en mogelijk op de TP.
  2. Danou

    Danou Active Member

  3. AIAIAI

    AIAIAI Active Member

    mijn of onze ?
  4. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Valkenburg, De Vries, Wüst is ook nog wel een aardig team, wel een opstelling die nog nooit zo heeft gereden (maar is dat bij de mannen trouwens niet ook zo)?

    Ze is in de wereldbekers heel constant en op het WK sprint heeft ze laten zien dat ze daar nog wel iets bovenuit kan stijgen. Jammer dat ze het op de andere twee WKs (die haar beter zouden moeten liggen) niet kan laten zien. Ze moet wel uitkijken niet zo'n naam te krijgen van iemand die elke keer op het belangrijkste moment er net niet is (twee keer ziek en één keer geblesseerd net voor een WK, en ze is nog jong).
  5. Mark79

    Mark79 New Member

    Hoe laat begint de 1.000 meter aanstaande zaterdag? Ik ben ook voor het eerst in Thialf dan. Lijkt me wel een eer om gelijk naast Beatrix te mogen zitten :lol: . Ik heb een zitplek dus hoe laat is dan handig om bij Thialf te zijn? Parkeergelegenheid beetje goed?

    Erg jammer dat Marrit Leenstra afhaakt; alweer! Wie weet heeft Laurine v. Riessen weer een out-of-body-experience en kan ze voor een verrassing zorgen (Vancouver + winst in Salt Lake dit jaar). Gezien haar opening en dat ze de 1.500 aan kan, ben ik ngo steeds van mening dat zij de beste 1.000 van Nederland zou moeten kunnen rijden en het zelfs Nesbitt lastig zou moeten kunnen maken...

    De voorspellingen van Erben komen v.w.b. de 1500m vrouwen dus niet meer uit omdat Leenstra uitvalt. Verder vind ik zijn voorspellingen wel geloofwaardig al weet je het natuurlijk nooit.
  6. Monique

    Monique Well-Known Member

    Je komt zeker niet naast Trix te zitten, want die heeft een aparte loge op Oost en jij zit ongetwijfeld op West. Zaterdag begint het om 12.00 uur. Met zitplaatsen hoef je niet lang van tevoren er te zijn, je stoeltje wordt immers vrij gehouden. Parkeren kun je in de buurt prima.
  7. nina

    nina New Member

    Als je maar genoeg kleingeld meeneemt...
  8. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Ben benieuwd waar die loge dan is, ben hem op Oost nog niet tegen gekomen.
    Zal toch maar ruim voor tijd komen. Met Bea in the house zullen de tassen wel helemaal uitgepakt moeten worden.
  9. proeme

    proeme Well-Known Member

    Bij het NK Sprint parkeerde ik gratis.

    was heel apart. Eerst was er een parkeerplaats aan de linkerkant waar je voor 5 euro kon staan. Veel auto's reden daar naartoe. Ik reed door en parkeerde bij Thialf zelf. Gratis.
  10. Duif

    Duif Well-Known Member

    Kan je dit nog pech noemen ? 3x ziek/zwak/misselijk voor een WK begint op een structureel probleem te lijken.
    Schaatstechnisch heeft ze misschien nog wel meer talent als Ireen Wüst, maar het lijkt erop dat ze fysiek/mentaal niet sterk genoeg is. Op deze manier is het ook niet iemand waar je op kan bouwen voor de TP. Ze is geen zekerheidje die er altijd staat als het moet.

    Het is ook geen reclame voor de zoektocht naar een nieuwe sponsor. Als je voor de belangrijkste tournooien altijd afhaakt, ben je een stuk minder interessant voor een geldschieter.

    Ik hoop het niet, maar ik zie wel een gelijkenis met de carrière van Tessa van Dijk.
  11. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Ik zie ten eerste het mentale probleem niet. Weet jij wel wat voor blessure Leenstra heeft? Ze heeft een enkelblessure. Ze is misschien wel iets vatbaarder voor ziekte dan andere schaatsers, maar bij een enkelblessure en een griepje mag je niet spreken van een structureel probleem. Gewoon botte pech dat ze twee keer per jaar niet beschikbaar is en dan ook nog slecht getimed.

    Vooral je opmerking op Tessa van Dijk snijdt natuurlijk geen hout. Tessa van Dijk was vooral mentaal te zwak voor topsport, terwijl Leenstra vooral fysiek kwetsbaar lijkt.
  12. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Silovs is de boeken ingedoken om zijn studie af te maken.
    Mijn hartelijke dank aan Silvos. Dankzij hem mogen Jan Szymanski en Roland Cieslak rijden :wink: Kunnen we tijdens de 5km van Jan weer genieten van dat prachtige schema van hem.
  13. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Wat een belacheliike reactie. Ze is door haar enkel gegaan..hoe kan dit een teken van mentale zwakte zijn?!
    Bovendien.haar prestaties vooral op de 1000m tijdens het WK sprint bewijzen dat ze niet echt bang is voor grote momenten.
  14. Mandy

    Mandy Active Member

    Wat ontzettend balen voor Marrit zeg :( Die had nog flink kunnen uithalen op de 1.000 en 1.500 en was van waarde voor de TP.

    Ik ben wel blij dat Wust weer fit is. De oogst van vorig jaar evenaren zal moeilijk worden, maar Wust is Wust en die kan pieken als geen ander. Dus wie weet.
  15. sojong

    sojong Member

    Inderdaad erg jammer van Marrit. Hopen dat Wust weer helemaal hersteld is. Anders wordt de Nederlandse vrouwelijke inzet hij de middenlange afstanden wel erg mager.
  16. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Bijna lachwekkende reactie om iemand die drie keer in een seizoen toevallig iets heeft mentaal zwak te noemen.
    Een griepje ligt altijd op de loer als je aan topsport doet. Nu heeft ze een enkelblessure. Ze heeft dit seizoen voldoende wedstrijden wel goed gereden.
    Topsporters balanceren op het randje. je beseft zeker niet wat dat betekent.
  17. Danou

    Danou Active Member

    Er zijn mensen die echt ziek van de zenuwen worden. Ik heb echter nog nooit gehoord dat iemand door haar enkel ging van de zenuwen. Denk dat Leenstra gewoon pech heeft, verkeerde timing. Zulke dingen liggen altijd op de loer.
  18. Guusp

    Guusp Active Member

    Zo heel belachelijk vind ik de gedachte niet hoor. Het was natuurlijk ook bij het WK afstanden vorig jaar al mis. Conclusies kun je natuurlijk niet zomaar trekken, maar de vraag stellen vind ik niet zo gek. Laat haar maar gauw het tegendeel bewijzen.
  19. Davey

    Davey Active Member

    Of dit van toepassing is op Leenstra weet ik niet, maar er wordt wel gezegd dat verhoogde mate van stress een oorzaak kan zijn van blessures en infecties. Het schijnt de weerbaarheid en/of weerstand van de lichaam aan te tasten.
  20. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Hoezo? Dan zou ze oook voor het WK sprint, WK allround, etc...ziek worden dan, niet?!

Deel Deze Pagina