Kunstrijden 8-11 maart Den Haag Uithof

Discussie in 'Lange baan' gestart door Flevo op kunstijs, 2 mrt 2012.

  1. Flevo op kunstijs

    Flevo op kunstijs New Member

    Binnen dit forum is niet een apart hoofdstuk voor kunstrijden :?: , dus plaats ik het maar lange baan. Op het ISU-schaatsforum http://forums.isu.org/index.php?sid=0df ... 3b74470555 staat wel een apart hoofdstuk voor kunstrijden [figure skating], waar zelfs de meeste draadjes onder staan, vergeleken met lange baan [speed skating], wat buiten Nederland niet zo populair is itt tot kunstrijden wat buiten Nederland populairder is dan binnen Nederland, maar daar gaat fietspubliekstrekker en nieuwe ijsdans-tvster Michael Boogerd misschien verandering in brengen moet de organisatie gedacht hebben.
    Van 8-11 maart is in de Uithof Den Haag kunstrijden: http://schaatsen.nl/challenge-cup-2012/schema-uitslagen
    2 jaar geleden ben ik in Den Haag naar het WK voor junioren geweest en erg gaaf om dat wat je wel eens bij Eurosport ziet nou eens live mee te maken.
    De grootste blikvanger nu is waarschijnlijk de Italiaanse Carolina Kostner, die vorige maand in Sheffield Europees kampioene werd.
    Bij de mannen komen de Fransen Florent Amodio, Europees kampioen 2011, en Brian Joubert, wereldkampioen 2007 en drievoudig Europees kampioen, naar Den Haag. De Verenigde Staten stuurt zijn kampioenen bij de dames Alissa Czisny en bij de mannen Jeremy Abbott.
    Manoek Gijsman staat bij de Nederlandse deelnemers: http://schaatsen.nl/challenge-cup-2012/deelnemers
    Naast junioren zijn ook de senioren actief met als hoogtepunten de korte en lange kür:
    Vrijdag 9 maart
    Tijd Categorie Programma
    11.00-12.15u Junioren heren Korte kür
    12.30-15.15u Junioren dames Korte kür
    15.30-16.15u Junioren paren Korte kür
    16.30-19.00u Senioren heren Korte kür
    19.00-19.15u Optreden Michael Boogerd
    19.30-22.45u Senioren dames Korte kür
    Zaterdag 10 maart
    Tijd Categorie Programma
    9.00-10.15u Junioren heren Vrije kür
    10.30-13.15u Junioren dames Vrije kür
    13.30-14.15u Junioren paren Vrije kür
    14.30-17.30u Senioren heren Vrije kür
    17.30-17.45u Optreden Michael Boogerd
    18.00-21.45u Senioren dames Vrije kür
    21.45-22.15u Junioren en senioren Prijsuitreiking/slotceremonie
  2. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Van alle 15 wintersporten vind ik dit verreweg de minst interessante. Ben benieuwd hoe andere langebaanfans er over denken.
  3. proeme

    proeme Well-Known Member

    ik weet niet welke "alle 15" je bedoelt, maar ik vind kunstrijden inderdaad totaal niet interessant.
  4. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vind kunstrijden wel mooi om te zien, vooral dat gooi en smijtwerk als ze met z'n tweeën rijden. Bij de mannen vind ik Evgeni Ploesjenko geweldig leuk, net zo'n alfamannetjes als Sven. Toch kijk ik het voornamelijk tijdens OS, de rest van de wedstrijden zie ik zelden.
  5. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De 15 Olympische wintersporten. Voor mij is volgorde zoiets van:
    1. Langebaanschaatsen
    2. IJshockey
    3. Alpineskiën
    4. Shorttrack
    5. Curling
    6. Freestyleskiën
    7. Snowboarden
    8. Langlaufen
    9. Biathlon
    10. Schansspringen
    11. Bobsleeën
    12. Rodelen
    13. Skeleton
    14. Noordse combinatie
    15. Kunstrijden
  6. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Volgens mij komt dat omdat kunstrijden niet echt een aanverwante sport is. De enige overeenkomst is dat het toevallig op het ijs plaats vindt, maar verder lijken de sporten echt in niets, maar dan ook helemaal niets op elkaar.
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Zelf heb ik weinig met curling. Is toch net sjoelen op ijs. :p
  8. proeme

    proeme Well-Known Member

    Ik gooi wat dingen op een hoop:

    1. Langebaanschaatsen
    2. IJshockey
    3. Shorttrack en het onderdeel van snowboard en skiën waarbij ze met 4 naar beneden gaan en de eerste 2 naar de volgende ronde gaan.
    4. tot 12. Rest
    13. Schansspringen en Noordse combinatie
    15. Kunstrijden.
  9. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Dan hou je zeker ook niet van andere typisch Britse sporten als bowls en snooker! 8)
  10. Flevo op kunstijs

    Flevo op kunstijs New Member

    Curling is een soort petanque op ijs en helemaal flauwekul is skilopen en dan met een hoge hartslag schieten en dan weer skilopen. Ga dan een stukje bv 10 km met een groep marathonschaatsen en dan schieten en dan weer 10 km marathonschaatsen. Waarom is dat niet Olympisch?
    IJsdansen en kunstrijden is geweldig. Muziek, mooie kostuums en mooie dans op schaatsen, vandaar dat veel meisjes op witte kunstrijschaatsen beginnen en niet op noren. Het heeft iets esthetisch net als het zwieren ook een soort kunstrijden dat door ouderen nog wordt uitgeoefend en vroeger populair was. Als je dat dan vergelijkt met een dodelijke saaie 10km in 2 banen, ipv met een peloton met massastart, begrijp je dat er geen enkele Rus op de tribunes zat toen Sven voor de 5e keer WK werd. 4 ritten van 10 km in 2 banen moet ze heel snel wettelijk gaan verbieden en dat vindt Sven terecht ook. Ik ben dan al lang weggezapt als dat op tv is.
    Pijnlijk zo'n interview met al die vreselijk lege gele stoeltjes op de achtergrond. Maar het geeft wel aan dat die Russen het begrepen hebben en veel meer smaak hebben en bij een Kunstrij-Grand Prix zit het in Moskou wel gewoon vol.
    Zwaai maar naar dat uitzinnige Russische publiek op die gele stoelen achter jullie:

    Modbreak Foto verwijderd ivm auteursrechten
  11. Monique

    Monique Well-Known Member

    Door al die ijsdansprogramma's op tv heeft het kunstrijden toch veel aan populariteit gewonnen de laatste jaren. Ik zie in het overzicht dat Michael Boogerd ook nog een optreden geeft in Den Haag, dat is toch leuk! We hebben het hier over één van de meest populaire Nederlandse (ex)sporters die het echt leuk vindt om op kunstschaatsen te rijden. Hetzelfde geldt voor Hein Vergeer die er ook echt lol in had.

    @Flevo op kunstijs: jij bent wel extreem negatief over de 10 km, op die manier oogst je natuurlijk geen sympathie hier. De meesten hier vinden dat namelijk wel een mooie afstand. Dat veel mensen hier niet heel veel met kunstrijden hebben kan je verwachten op dit forum, maar dat is gewoon een kwestie van smaak. Jij lijkt het wel heel persoonlijk op te vatten allemaal.
  12. Flevo op kunstijs

    Flevo op kunstijs New Member

    @monique.
    Ik overdrijf een beetje over die 10 km om reacties uit te lokken, maar bijvoorbeeld een afsluitende 10km met massastart zou boeiender zijn. Dat curling niet een apart hoofdstuk heeft is logisch, want hoewel een Olympische wintersport is het niet op schaatsen. Kunstrijden is wel een schaatssport en zou wel apart op dit forum kunnen in een hoofdstukje, maar kunstrijschaatsers of mensen die daar graag naar kijken, zijn misschien niet van die forumschrijvers.
    Op RTL4 met Dancing on Ice (ken je dat niet gewoon in het Nederlands zeggen) en SBS6 met Sterren Dansen Op Het Ijs! zijn idd van die populaire ijsdansprogramma's geweest, waardoor er belangstelling is gewekt naar kunstrijden na successen in het verleden van Sjoukje Dijkstra en Joan Haanappel. Het ijsdansnivo zal in Den Haag van 8-11 maart uiteraard veel hoger zijn dan bij Dancing on Ice of Sterren Dansen Op Het Ijs! Dus als je die 2 programma's op de buis hebt gekeken, moet je het eens live in Den Haag gaan zien.
  13. proeme

    proeme Well-Known Member

    Van mij mag kunstrijden een apart deel van het forum hebben hoor, kan ik dat gewoon overslaan ;)
    Maar krijgt ijshockey dan ook zijn eigen deel? Dat voer je ook met ijzers onder je voeten...
  14. Flevo op kunstijs

    Flevo op kunstijs New Member

    Tuurlijk ijshockey ook op dit forum. Zie je ook veel te weinig op tv en ik zie het liever dan een 10km in 2 banen 4 x achter elkaar.
  15. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Dan kijk je toch niet.
    Heel simpel hoor.
  16. Flevo op kunstijs

    Flevo op kunstijs New Member

    Gelukkig rijden de vrouwen maar 5 km, dus dan val ik nog net niet in slaap, maar toch gek dat in het kader van emancipatie de mannen 10km rijden en de vrouwen 5 km. Op de Olympische spelen lopen mannen een marathon van 42,195 km en de vrouwen ook en echt niet een halve marathon.
  17. proeme

    proeme Well-Known Member

    Het spijt me, maar je slaat de plank wel een beetje mis. Hoe schitterend ik ijshockey ook vind (heb 3x een NHL-wedstrijd bijgewoond en het zou veel meer op tv moeten komen), het past niet op dit forum. Dit is een SCHAATSforum, dat gaat over rondjes rijden op een 400m-baan in welke wedstrijdvorm dan ook. En als er natuurijs ligt komt dat er ook bij.

    Kunstrijden en IJshockey zijn sporten die niets, maar dan ook niets, met de sport 'schaatsen' te maken hebben. De enige overeenkomst is dat ze daar ook ijzers onder hun voeten hebben. IJshockey heeft niet eens dezelfde sportbond. Dat kunstrijden wel onder de ISU valt heb ik altijd al bijzonder gevonden...
    En toch wil jij voorstellen om op dit SCHAATSforum meer aandacht te besteden aan die sporten en minder aan langebaanschaatsen? Raar voorstel. Misschien moet je het op het IJshockeyforum of het kunstrijdenforum proberen...

    En de 10km is wel eens saai inderdaad, maar kan ook echt heel erg mooi zijn (goh, welke sport heeft dat eigenlijk niet?). Ik herinner met Sven in Vancouver, dat was ook zonder zn foute wissel al een mooie race. Ik herinner me Wennemars op zijn eerste NK Allround. Die 10km was echt puur genieten. En mochten we hier een lijstje gaan maken kunnen andere forummers vast nog heel veel meer voorbeelden geven.

    En als jij dan toch niet van de 10km houdt: dat kan. Smaken verschillen. Maar als je dat 1x gezegd hebt weten we het ook wel, je hoeft niet 20x hetzelfde te zeggen. En als je de tv niet aanzet tijdens een 10km, val je ook niet in slaap ;)
  18. Flevo op kunstijs

    Flevo op kunstijs New Member

  19. proeme

    proeme Well-Known Member

    Veel plezier daar. Blijven we hier schaatsen.
  20. Flevo op kunstijs

    Flevo op kunstijs New Member

    Op dit forum heb je wel aparte hoofdstukken voor "aanverwante sporten" viewforum.php?f=41 zoals
    1) shorttrack (ook op schaatsen, net als ijshockey en kunstrijden)
    2) skeeleren (doen marathonschaatsers in de zomer maar is geen schaatsen)
    3) wielrennen (heeft niks met schaatsen te maken, maar gebruiken schaatsers als training in de zomer)

    Omdat ijshockey en kunstrijden en paarrijden ook op schaatsen is, zou dat hierbij moeten, eerder dan skeeleren of wielrennen, wat niet op schaatsen is.

Deel Deze Pagina