Kotyuga

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 5 dec 2005.

  1. Dik

    Dik New Member

  2. squier

    squier New Member

    City Gym??
  3. pad

    pad New Member

    viel het jullie ook op dat Yacht en KIA zo'n beetje alles sponseren wat niet nederlands is, maar dat de Wit Russische vrouwen zonder sponsoren rijden?
    ik denk dat deze bedrijven de geldkraan voor deze vrouwenploeg in zijn geheel hebben dichtgedraaid, omdat Kotyuga misschien gesnoept had. in dat geval benadeel je dus niet alleen jezelf als je betrapt wordt op dopinggebruik, maar ook de rest van je ploeg..
  4. sharky

    sharky New Member


    .... of de sponsor straft alle witrussisch schaatsers omdat 1 schaatster misschien iets fouts heeft gedaan. Beetje flauw van de sponsor, mocht dat de reden zijn. Waarom zouden ze niet alleen de sponsoring van Kotyuga stoppen als ze dan zo nodig een signaal willen afgeven?
  5. 3822

    3822 New Member

    Kotioega ook niet via omweg naar Turijn

    Kotioega ook niet via omweg naar Turijn
    TURIJN (ANP) - De Wit-Russische schaatsster Anzjelika Kotioega neemt definitief niet deel aan de Winterspelen van Turijn. Kotioega, deze winter tijdelijk uit de roulatie wegens een dopingzaak, voldeed niet aan de door de internationale schaatsbond ISU uitgeschreven limieten. De bond van haar land had haar alsnog kunnen inschrijven maar koos voor Svetlana Radkevitsj, zo bleek dinsdag uit de deelnemerslijsten van het olympisch schaatstoernooi.
    Kotioega werd in september voor twee jaar geschorst wegens gebruik van steroïden. In hoger beroep werd ze vrijgesproken waarna ze in Heerenveen in actie kwam tijdens de WK sprint. Haar prestaties waren dermate teleurstellend dat de Wit-Russische bond er de voorkeur aan gaf Svetlana Radkevitsj naar Turijn af te vaardigen.
  6. squier

    squier New Member

    Ach Kotyuga, Radkevitsch, wat maakt het uit. Leuk voor Radkevitzch, een uitje.
  7. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Dat lijkt me niet de reden, Witrussische schaatsters hebben nu een doping-bijsmaakje gekregen, en de sponsor zal daar niet mee geassocieerd willen worden. Ook wel logisch, maar wel sneu voor de overige witrussinnen.
  8. sharky

    sharky New Member

    Niet: Witrussische schaatserS maar 1 schaatster die uit Witrusland komt, die beschuldigd was en vervolgens waarschijnlijk weer vrijgesproken wordt. Erg kwalijk dat nu ook maar meteen de andere witrussische schaatsters in 1 adem met doping gebruik worden genoemd. Juist nu moet een sponsor steunen en niet weglopen bij het eerste zuchtje tegen wind, maar ja er moeten wel centjes verdient worden.
  9. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Voor de sponsor maakt dat niet uit hoor....
  10. Cyclad

    Cyclad New Member

    Einde carrière Kotyuga:

    Sprintster Anzjelika Kotjoega is door het sporttribunaal CAS alsnog voor twee jaar geschorst wegens het gebruik van doping.

    De 35-jarige Wit-Russische werd op 19 februari 2005 bij de wereldbekerfinale in Heerenveen betrapt op doping,waarna
    ze voor 2 jaar werd geschorst. Kotjoega ging daarna succesvol in hoger beroep, maar het CAS oordeelde anders.
    Aangezien Kotjoega al een deel van haar schorsing heeft uitgezeten loopt de uitsluiting tot 18 augustus volgend jaar. De Wit-Russin had zich niet voor de Spelen in Turijn geplaatst.

    (Bron:teketekst)
  11. squier

    squier New Member

    Ach zij is nu toevallig tegen de lamp gelopen. Er rijden er nog meer rond die niet geheel clean zijn. Of nu toch wel.........
  12. Schaatsfan Suzanne

    Schaatsfan Suzanne New Member

    Dat blijft de grote vraag. Laten we dan maar hopen dat ze allemaal clean zijn..
  13. squier

    squier New Member

    Ik heb mensen die het weten kunnen gesproken, dat er ( nederlandse )schaatsers zijn / geweest zijn die wel eens de gang naar de sortschool maakten, en niet om te krachttrainen. Kijk maar eens naar de lichaamsbouw van de atleten. In de 80-er jaren had jij bij de 100m sprint dames Florence Griffith. Zij lag tijdens de O.S. van '88 letterlijk schuiimbekkend in een gang. Ik vind dat haar W.R. van 10.49 ook uit de boeken moet. Zij is al enige tijd overldeden. Dit als gevolg van het gebruik van verboden middelen. Nu is er de gen-methode. Het gaat maar door. Ik zal geen namen noemen, want ik kan het niet hard maken. Maar neem maar aan dat de ( top ) sporters van toen, en nu, de lat van het lichamelijk vermogen te hoog leggen. Dit zal men in het latere leven moeten bekopen. Maar ja, een gouden medaille is wel 10 jaar van het leven waard. Kotyuga is gesnapt. Mooi zo.

Deel Deze Pagina