EK Allround 2012

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sabine, 23 jul 2011.

  1. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Bokko stond vorig jaar ook niet op het podium. Herinner me nog een keer een verpritste 500m en een val. De tijd dat hij steevast 2e achter sven stond is al een tijdje geleden (in mn herinnering). Bovendien is hij beter geworden op de 1.500m maar ook niet meer mega fantastisch op de 5 en 10 km
  2. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Hij behoort niet meer tot de absolute top op de 5k en 10k, maar ik vergeleek hem met Verweij (ervan uitgaande dat hij de huidige nr 3 van Nederland is) en dan is hij in het algemeen toch de betere. Maar het zou mij niet verbazen wanneer Verweij net als vorig jaar boven zichzelf gaat uitstijgen.
  3. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Inderdaad. Een Nederlandskampioenschap voor de titel en één plaats voor plaatsing WK. Het zou zomaar kunnen.
  4. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Zou een deseptie zijn als Bokko niet minimaal podium rijdt. Hij lijkt zich inderdaad meer richting de 1500m te gaan specialiseren, maar de laatste 5km en 10km WB's waren op zich best strak.

    Wel gek dat men Verwey en Blokhuizen al zo hoog heeft zitten. Een zwaluw maakt dus toch zomer zo te zien.
  5. RobertJ

    RobertJ Member

    Verweij en Blokhuizen zijn gewoon goed bezig en vooral bij het allrounden. Op een enkele afstand komen ze jammer genoeg wat minder uit de verf.

    (het volgende heeft betrekking tot de mannen)
    Verder kan je je afvragen wat het verschil is tussen het EK en het WK behalve dat de "E" in een "W" is veranderd. Dan is het 4xNederland + Bokko + Skobrev + Contin + Kuck oid? Davis lijkt zich te vertillen aan het allrounden, Hedrick is al lang gestopt en dan hebben we misschien nog Lee en Hansen. Of vergeet ik nu een pot met favorieten voor het WK?

    Wat ik bedoel te zeggen is dat een EK en WK neer komt op 4 Nederlanders tegen een paar individuen waar er misschien 1 of 2 uit de VS komen. Andere plek en andere omstandigheden is het enige verschil. Ik vind dat dus nogal dubbelop.

    Bij het sprinten zou je het juist wel kunnen doen, het Internationale veld is veel sterker dan binnen Europa maar dan doen ze het juist weer niet.

    Vandaar mijn voorstel: EK misschien afschaffen en een prestigeuzer WK organiseren?
  6. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    bij de vrouwen heb je ook nog Canadese, Amerikaanse en Japanse dames die mee kunnen,
    bij een EK geef je de kleinere landen nog wat showtime, bij enkel een WK zouden die helemaal verdwijnen
    lekker houden zo

    toernooien afschaffen wegens tijdelijke dominantie vind ik trouwens zever, ga je de regels dan weer aanpassen wanneer de Europese concurrentie toevallig ff weer sterker wordt en dan terug een EK houden?
    Nu, de concurrentie zal wellicht nog meer verzwakken wanneer er geen EK gehouden meer wordt... wegens nog minder aandacht voor de subtop
  7. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    er zijn drie horrorjaren geweest met 3 x 3 eerste plaatsen voor NL bij de mannen
    maar de zes jaar erna hebben de Nederlandse mannen 8 van de 18 podiumplaatsen ingenomen (met dank aan een sublieme Kramer, anders was er steeds een buitenlander voor een Nederlander geëindigd),
    de vrouwen 9 van de 18

    valt al bij al nog mee
  8. RobertJ

    RobertJ Member

    Je kan ook een WK groter maken, A en B poul? heb je hetzelfde effect lijkt me.
  9. alexander79

    alexander79 Well-Known Member


    Tuurlijk, maar ze hebben EEN goed toernooi geschaatst...Bokko heeft al tig keer podium gehaald op EK en WK. Dus om hem na een mindere toernooi meteen af te schrijven en zeggen dat hij alleen voor de 4e plek schaatst?! Ik weet het nie hoor. Maar goed tijd zal het zeggen.
  10. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    inderdaad, best vreemd
    Bokko stond laatste 4 jaar iedere keer op het podium van het WK allround, ook vorig jaar
    was daarnaast vorig jaar WK winnaar 1500m en het jaar daarvoor WB winnaar van de 5/10km

    gewoon hopen dat ie niet valt op de 500, dat wil op een EK nog wel eens mislopen
  11. RobertJ

    RobertJ Member

    Ik heb niks over Bokko gezegd, hij is een vaste waarde maar winnen doet ie om de een of andere reden niet.

    Over Verweij en Blokhuizen:
    Hoe oud zijn ze? Hoeveel goede toernooien hebben ze dan dus kunnen rijden? Vorig jaar braken ze door dus daarvoor was er niet veel, behalve Junior wereldtitels uiteraard.
  12. Tjeerd

    Tjeerd New Member

    Ik zou het EK Allround niet afschaffen om 2 redenen. De eerste is dat deze vaak in Thialf georganiseerd wordt en ik daar graag bij wil zijn. Ten tweede is het tevens een kwalificatiewedstrijd voor het WK, dus altijd interessant.
    Daarnaast is afschaffen omdat de Nederlanders domineren natuurlijk geen goede reden, dan moeten we ook het WK korfbal afschaffen (Nederland domineert), de champions leaque afschaffen (Barcelona domineert), WK veldrijden afschaffen (Belgie domineert) , 100+200m wk atletiek afschaffen (Bolt domineert) en de Nederlandse voetbalcompititie nog uit 5 ploegen laten bestaan (de rest wordt toch nooit kampioen).
  13. Duif

    Duif Well-Known Member


    Ja inderdaad. Bovendien kan ik me niet herinneren dat er in de jaren 70 en begin jaren 80 werd geroepen om het EK maar af te schaffen omdat de Noren met hun 4 S'en het Europese schaatsen compleet domineerden.
  14. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Ok. Dit is natuurlijk iets genuanceerder. Prima.
  15. proeme

    proeme Well-Known Member

    EK Allround afschaffen lijkt me inderdaad wat onzin. Dat het jammer is dat EK en WK nu zo op elkaar lijken ben ik het wel mee eens. Die ene amerikaan die misschien mee kan doen maakt het verschil niet echt.

    een EK Sprint invoeren zou wel echt iets toevoegen lijkt me
  16. RobertJ

    RobertJ Member

    Je hebt het hier over WK's afschaffen en dat is bij voorbaat natuurlijk ridicuul. WK's zullen er altijd zijn en altijd blijven. EK's daarentegen zijn er niet bij alle sporten en alle disciplines (om het even bij het schaatsen te houden: is er een EK sprint en EK afstanden?). Het feit dat er een traditie is om een EK-allround te houden vind ik zelf ook mooi.

    Dus een nuancering van mijn suggestie: Als er geen verschil komt tussen het WK en het EK, zou ik toch echt beginnen te denken aan afschaffen. Als er wel verschil komt door super allrounders uit bijvoorbeeld Azië en Amerika (of uit Namibië voor mijn part) dan zou dat natuurlijk super zijn. Meer concurrentie=meer beter.

    Qua kwalificatie is er heel simpel een NK-allround om je te plaatsen.
  17. Jeronimo1

    Jeronimo1 Well-Known Member

    Waarom afschaffen. Er doen de laatste 5 jaar meer landen aan mee dan ooit (2008 hoogtepunt met 18 landen bij de heren). Dat het nu even pijn doet dat Fabris gestopt is en Skobrev niet mee doet ok. Maar ik begrijp de discussie niet zo goed.

    Allround is nooit een super internationale sport geweest. Jou voorstel maakt het WK niet prestiguezer volgens mij? Hadden we het EK niet al na de noorse (of oost-duitse bij de vrouwen) overmacht kunnen afschaffen? Dan hadden wij de mooie strijd tussen oa. Ritsma, Koss, Postma en Kramer, Bokko en Fabris gemist.

    Het is een beetje scoreboard journalistiek, stel het podium is zondag 1: Kramer, 2: Bokko en 3: Contin dan is het niet ineens een groot internationaal veld. De sterkste rijders staan op het podium en zijn deze van 1 land dan zullen de andere landen harder of beter moeten werken (pechgevallen daargelaten).
  18. Jeronimo1

    Jeronimo1 Well-Known Member

    Waarom zou je een WK niet kunnen afschaffen als dat bij een EK wel kan. Alles kun je afschaffen maar is dat beter/leuker? Ik denk van niet. En snap nog steeds de noodzaak niet.

    Hoe wordt een WK beter van het afschaffen van een EK? Ik denk dat kleine landen als Wit-rusland, Finland, Oostenrijk, Zwitserland, nu ook Italie eerder zullen afhaken.
  19. Mark79

    Mark79 New Member

    Ik heb niet zo'n zin om het hele forum door te lezen dus misschein staat het al wel ergens genoemd; Waarom is er wel een EK Allround en geen EK Sprint? Het EK Sprint voegt meer toe dan het EK Allround m.i. omdat het verschil tussen Europa en de Wereld op het sprinten groter is dan bij het allrounden. Van alle 126 medailles op een WK Sprint voor mannen zijn er slechts 37 door een Europeaan behaald, waarvan 15 door een Nederlander. Vanwege de Duitse dames is het verschil bij de vrouwen tussen Europa en de Wereld in de historie een stuk kleiner, al lijken me dit jaar de Nederlandse dames meer kanshebber voor een eventuele titel EK Sprint dan een Duitse.
  20. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Dank! Ik was wel benieuwd hoe lang het zou duren voor dit bericht de officiële pers bereikte. Een uurtje of 12 was het, volgens mij. En zonder schaatsforum had het misschien nog langer geduurd??

Deel Deze Pagina