Wereldbeker 2, 25-27 november, Astana

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 14 nov 2011.

  1. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Daarom vind ik een marathon wel mooi.
  2. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Ik roer even een nieuw ingredient in de discussie.

    Volgens mij was het publiek erg enthousiast!
  3. Zavo

    Zavo New Member

    Ja, Lee was bij de shorttrack een van de beste op de lange afstand, die niet olympisch is, dus op zich niet zo verrassend. Ook zie je dat Nederland dus mede verliest door slecht ploegenspel, Douwe de Vries rijdt niet voor BAM, dat kon je wel zien.
  4. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    maar dit is gewoon ongeveer 30 sec spannend en that's it
    waar je op de 10k 12-13 minuten met je tegenstander kan spelen en die compleet afmaken
    de spanning van Kramer-Bokko of de Skobrev-stuntjes, dat is een dikke tien minuten puur genieten

    nu is het harstslag 180 gedurende 30sec maar je weet niet echt waarom want je ziet amper iets
  5. doddeltje

    doddeltje Member

    en de schaatsers volgens mij ook. Meer dan de 5 man die de 10km leuk vindt. Toch ook niet onbelangrijk.

    (wat is dit leuk, knuppel, hoenderhok, bis :twisted: )
  6. naomie70

    naomie70 Active Member

    Dat mag, maar veranderd mijn mening niet.
  7. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Dat is inderdaad een beetje het punt. Het is alleen de laatste ronde spannend. De rest zit je (voorlopig) naar een peloton te kijken of naar mensen waarvan je eigenlijk van te voren al weet dat ze die ontsnapping niet halen.
  8. Monique

    Monique Well-Known Member

    Nee, absoluut niet, dan had ik het nog steeds een waardeloos onderdeel gevonden. Ik geef toe dat ik dan tenminste blij zou zijn geweest met de winnaar, maar ik vind het gewoon domweg niet leuk. Een echte marathon kan ik wel waarderen, al loop ik daar niet zo warm voor als voor het langebaan schaatsen. Het zijn twee totaal verschillende takken van sport, en die hoeven van mij nu eenmaal niet gemixt te worden. Je haalt de charme van de marathon eruit, want het duurt veel te kort, en je haalt de charme van het langebaanschaatsen eruit omdat het een totale chaos is.
  9. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    denk dat vooral de afkeer te maken heeft met de mogelijkheid dat het een ander onderdeel vervangt. Kan ik me wel voorstellen maar als ik sec naar het laatste uurtje kijk, vond ik het gewoon leuk vermaak. Beetje afwisseling van de kalender die we tot nu toe hebben gehad en toch weer andere vorm van schaatsen kijken.

    Denk idd dat ze nog wel iets moeten veranderen aan het puntensysteem. Ook werd op het eind de eindtijd als klassement weergegeven, die tijd doet er toch niets toe? Het gaat toch om de punten?
    Nou ja, ik denk dat er nog even verder ge-experimenteerd mag worden
  10. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    dat publiek = 1000 ingehuurde schoolmeisjes die slaag krijgen en geen eten voor 2 maanden als ze niet enthousiast staan mee te brullen?
    of waren er echte toeschouwers

    wellicht waren ze in hun beste kazaks aan het roepen 'aaaah wat chaos, kan jij nog volgeeeeeee?'
  11. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Dat Kramer niet slim is wist Lee al.



    Ik zou zeggen: schaf af of maak er een afvalrace van. Dit is echt geen goed onderdeel. Ik denk dat veel schaatsers het na 1 keer ook wel gezien hebben. Weet niet of bijvoorbeeld Bob de Jong hier nog een keer trek in heeft, net als wat andere langebaan toppers. Bokko bijvoorbeeld. Wodt dus straks een wedstrijd tussen B rijders en shorttrackers en dan sterft het vanzelf een langzame dood.
  12. naomie70

    naomie70 Active Member

    Als je het echt spannend wilt maken, moet je de tussensprints meer punten geven. Nu stelt het niks voor en kunnen er best mensen even ontsnappen. Daar hebben ze toch niks van te vrezen. Die tussensprints stellen nu niks voor waardoor het inderdaad alleen het laatste rondje echt spannend is.
  13. Zavo

    Zavo New Member

    Kramer is heel slim, dat hij niet aan deze onzin meedoet...
  14. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    ik denk dat jullie in nederland dit teveel als marathon zien, enkel omdat het met meer mensen in een baantje is, terwijl het een mass-sprint is

    dit is gewoon meer iets voor skeeleraars en shorttrackers
  15. RobertJ

    RobertJ Member

    Die afvalrace klinkt voor mij ook een stuk beter dan dit verhaal. Bij de vrouwen was het amateurismegehalte echt skyhigh met angstige gezichten bij elke meter die werd afgelegd. Bij de mannen was het minder maar ook daar wordt ik er niet echt blijer van.

    Die afvalrace zou je zo bijvoorbeeld kunnen organiseren:
    30 ronden
    30 deelnemers

    1 opwarmronde
    Daarna bij elke ronde de nummer laatst eruit.
    Laatste ronde een eindsprint tussen de 2 beste. man op man.

    Zo zou iedereen in de wedstrijd ook echt meedoen, geen tsjechen die op de achtergrond blijven harken maar die op een gegeven moment ook aan de bak moeten om erin te blijven. De snelheid wordt gemaakt door de laatsten en dus wordt iedereen opgejaagd ipv op gang getrokken door 1 of 2 hazen waar de rest lekker achter kan theedrinken.
  16. Monique

    Monique Well-Known Member

    Dit is precies wat door mij heenging, dus je bespaart me wat typwerk. :D
  17. naomie70

    naomie70 Active Member

    Haha :lol:
  18. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    idd, ik vind het leuk rand-entertainment, een 'geinig' tussendoortje, net zoals de team pursuit, maar idd niet ter vervanging van iets anders, laat staan van die heerlijke 10
  19. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik denk dat je het zo ook niet moet zien. Het is een 'schaatsonderdeel' met elementen uit marathonschaatsen, skeeleren en shorttrack. Beetje vergelijkbaar met de scratsch in het baanwielrennen. Meest logische manier om het internationaal neer te zetten is door het in worldcup van langebaan mee te laten draaien. Apparte wedstrijden ervoor houden zou niet werken.

    Maar je moet het niet vergelijken met een vijf of tien kilometer, en ook niet met onze marathons over 125 ronden. Appels en Peren. Dit is iets heel nieuws. Ik vind het helemaal niet gek dat niet iedereen enthousiast is. Maar ik zie er nog steeds veel potentie in als manier om nieuwe schaatsers, nieuwe landen en nieuwe supporters voor de sport te winnen.
  20. RobertJ

    RobertJ Member

    Conclusies die nergens op slaan, de conclusies die je wel kan trekken zouden zijn:

    Lee is slim
    Kramer is sterker dan Lee

    dan maar roepen dat Lee dus slimmer is dan Kramer is echt ridicuul te noemen. Kramer is denk ik net zo slim als Lee maar dat is totaal niet interessant voor het verhaal want Kramer gaat dit onderdeel toch niet rijden. Laat Lee dus maar wat sterker worden, kan ie Sven misschien de baas op de 5k of 10k.

Deel Deze Pagina