Wereldbeker 2, 25-27 november, Astana

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 14 nov 2011.

  1. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    herbie, 't is een mass-SPRINT geen marathon
  2. Zavo

    Zavo New Member

    Probleem is dat alleen de laatste 2 rondes leuk zijn, dat is dus 1 minuut plezier. Een beetje weinig. En Lee moet misschien maar eens een marathon proberen...
  3. doddeltje

    doddeltje Member

    en een 10km is rondjes rijden zonder sprint

    wat wil je nu eigenlijk? er zijn ontsnappingen geweest, de noren hebben een leuke alternatieve strategie gebruikt, en we hebben een spectaculaire sprint gezien
  4. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    HA! sorry dat was toch gewoon spannend?? Hoe Lee eronderdoor ging, beetje duwen met Bergsma die volgens mij verrast werd door de Koreaan. Kuck die de andere Koreaan klop geeft en echt een verrassend eindschot had. Sorry, ik vond het echt mega spannend. Leuk dat die Noren (denk vantevoren hebben afgesproken) om voor de tussensprints te gaan

    Jammer dat Bokko en ook Morrison toch niet meededen.
  5. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Waarom noemde de commentator Fredriksen de hele tijd lorentzen en dan weer fredrikson. maar toch eens een keer een keus!
  6. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Mooie actie van de shorttrackers. Dat wel. Maar ik vind het geen langebaan onderdeel.

    Trouwens: dat voorstel van die afvalwedstrijd is wel een goede. Altijd een leuk onderdeel bij het baanwielrennen. Maar is het iets voor langebaanschaatsers?
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik weet het wel: afschaffen zo snel mogelijk. Werkelijk, het is net niets, zit overal tussenin. Ben het eigenlijk met Herbert eens: vervangen door een echte marathon, of maak er een afvalrace van. Tussensprints voegen niets toe. Ik kan me persoonlijk ook niet echt voorstellen dat publiek hier in welk land dan ook massaal op zal afkomen. Alles wat dit in zich heeft kunnen ze ook zien in shorttrack en marathons, al zie je die laatste natuurlijk alleen in Nederland.
  8. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Wat een verrassing dat Lee bij de heren de mass-start wint.
    Ik vind een mass-start kijken op tv/internet niet zo. Kan aan de camera liggen, want marathon kijken langs de baan vind ik wel leuk.
    Herbert wel erg negatief over de mass-start.
  9. hidden

    hidden Active Member

    Ik vond het op zich wel grappig, maar tot nu toe niet meer dan dat. Vond het wel een beetje vervelend dat we na de vrouwenrace van minder dan 8 minuten alweer 20 minuten moesten wachten op een dweilpauze.

    Wel knap gedaan van die koreanen. Als Kuck nou had gewonnen had het me wel een puntje opgeleverd in de VSS dus wat dat betreft jammer..
  10. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    nu, het blijft allemaal maar platjes, enkel spanning in die laatste ronde en dat is zelfs op tv amper te volgen

    leuk onderdeel, maar echt niet ter vervanging van iets anders...
  11. doddeltje

    doddeltje Member

    en had Kramer meegedaan en gewonnen met een geweldige ontspanning, dan was dit voor jou een toponderdeel geweest. Toch?
  12. naomie70

    naomie70 Active Member

    Ja het nu van die tussensprints snap ik ook niet. Krijgen ze veel te weinig punten voor om het echt spannend te maken. Het is nu gewoon rondjes rijden en aan het eind sprinten voor de winst. De echte toppers van Nederland zie ik hier in ieder geval niet aan mee doen, worden dan toch de ''marathonrijders''. Afvalrace klinkt interessanter inderdaad.
  13. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Een 10km waarin mensen tegen de klok rijden. En wie dan de snelste is wint. Niet wie de slimste is of de beste ploegmaats heeft.
  14. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Dit gaat er op de OS voor zorgen, als dit daar een onderdeel wordt, dat de shorttrackers 1 dag het hele circus naar de lange baan verhuizen en daar voor de medaillesgaan sprinten. Ze zouden dan wel verplcht moeten stellen dat die jongens ook 1 klassiek onderdeel mee doen.
  15. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    is Lee niet gaan langebaanschaatsen omdat ie net iets tekort kwam voor het Koreaanse shorttrackteam (maw net iets tekort voor de wereldtop) ? eigenlijk geen onlogische winnaar, hij heeft de uithouding en de skills
  16. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Natuurlijk mag iedereen een mening hebben. Mijn punt is alleen dat het nogal wat voorbarig is om al een definitieve mening te hebben na 1 wedstrijdje, zeker als je argumenten tegen de mass start (dat het chaotisch was, dat de schaatsters nog niet wisten wat te doen) te maken hadden met het feit dat het nog in de kinderschoenen staat.

    Zoals je zelf al zegt:

    Nog even de mass start een kans geven en eventueel de regels iets aanpassen zodat de kinderziekten eruit gaan. We kunnen over twee jaar nog altijd zeggen, laat maar zitten, het voegt toch niet echt iets toe.
  17. naomie70

    naomie70 Active Member

    Dat heeft er helemaal niks mee te maken. Dat we fan van Sven zijn betekent nog niet dat we geen eigen mening hebben? Ook dan had ik het niks gevonden.
  18. doddeltje

    doddeltje Member

    dit is net het unieke van de mass-sprint. Het aantal rijders is te klein om echt ploegwerk te laten spelen. Dus het komt aan op de combinatie sterk/slim zijn. In tegenstelling tot de 10km, waar je enkel sterk moet zijn. Dus laten we daar dan uit concluderen: Kramer is sterk, Lee is slim. :roll:
  19. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    en had Kramer meegedaan en gewonnen met een geweldige ontspanning, dan was dit voor jou een toponderdeel geweest. Toch?[/quote]

    Onzin doddeltje. Dit slaat nergens op zo'n opmerking. Moet wel zeggen dat het bij de heren beter was dan bij de dames. Maar in deze vorm vind ik het geen meerwaarde hebben. Dat idee van Herbert is zo slecht nog niet om er een afval race van te maken. Maar dan wel over minimaal 40 ronden of zo iets
  20. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Nee klopt maar je kan niet zomaar er vanuit gaan dat een marathonner wint want daar kan je nog eens ontsnappen, ronde pakken etc. juist omdat je meer tijd hebt.

    Ik vind dit wel een leuk onderdeel,maar niet als vervanging van. Het is weer eens wat nieuws/wat anders :)

Deel Deze Pagina