NK Allround

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sabine, 17 jan 2006.

  1. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Uytdehaage mist mogelijk NK allround

    Uitgegeven: 17 januari 2006 15:36

    AMSTERDAM - Jochem Uytdehaage mist mogelijk de NK allround die in het weekeinde van 28 en 29 januari plaatsvinden in Utrecht. De 29-jarige schaatser uit de TVM-ploeg onderging dinsdagochtend in het Noorse Hamar met goed gevolg een MRI-scan aan zijn linkerknie. Op de NK worden de laatste twee startbewijzen vergeven voor de WK allround, die op 18 en 19 maart plaatsvinden in Calgary.

    De schaatser mankeert niets aan zijn knie- en kruisbanden, zegt woordvoerder Jaap Stalenburg van TVM dinsdag. "Maar het wordt fiftyfifty of hij de NK haalt. De fysiotherapeuten hebben goede hoop dat hij op tijd fit is. Jochem zelf is minder optimistisch."


    Uytdehaage raakte zondag geblesseerd tijdens de EK allround in Hamar. Hij was op weg naar de start van zijn 1.500 meter, toen ploeggenoot Carl Verheijen over de finish kwam en hem ondersteboven reed.
  2. Schaatsfan Suzanne

    Schaatsfan Suzanne New Member

    Ik zou t jammer vinden als hij niet mee zou kunnen doen. Hij heeft immers dat WK-startbewijs binnengehaald met pijn en moeite!
  3. umpire

    umpire Member

    En dan verspeelt ie z'n laatste kans op de spelen en het seizoen
    is voorbij.
  4. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Pfoeh ik zie wel wie er allemaal komen..ik hoop in ieder geval dat ik Arjen van der Kieft op de finale dag twee afstanden zie rijden,voor de rest maakt het mij vrij weinig uit wie er komt :roll: Als het maar een leuk en spannend toernooi is en iedereen goed schaatst,ben ik tevreden.

    Ik vind het wel jammer voor Jochem als hij niet kan rijden,het is wel z'n thuisbaan in ZIJN stad.
  5. Henk Jan

    Henk Jan New Member

    Zou het afhaken van Jochem een "deur-op-een-kier" zijn voor Ritsma om naar de WK te gaan ;-)
  6. Catwoman

    Catwoman New Member

    Ik geef Ritsma zowieso wel goede kansen op het WK hoor. Zijn 1500 op het OKT was duidelijk een misser, maar ik gok dat hij over 4 afstanden op dit moment beter is dan Uytdehaage en Romme. Mannen als Verheijen en De Jong zijn daarbij in voorbereiding op de Spelen en zullen zeker niet pieken waar Ritsma dat zeker wel zal doen. Alleen Tuitert zal, gok ik, een grote sta in de weg worden voor Rint. Mijn voorspelling is dan ook dat Verheijen en Tuitert of Ritsma zich gaan plaatsen voor Calgary.
  7. Sammiejj

    Sammiejj New Member

    Uytdehaage scheurt knieband
    --------------------------------------------------------------------------------
    UTRECHT

    Jochem Uytdehaage heeft aan de botsing met ploeggenoot Carl Verheijen een gedeeltelijk ingescheurde binnenste knieband, beschadiging van het kniekapsel en een verstuikte enkel overgehouden. Dat bleek dinsdagavond uit onderzoek in een ziekenhuis in Oslo. De twee schaatsers raakten elkaar dit weekeinde op het EK allround in het Noorse Hamar.

    Voor de genezing staat normaal gesproken enkele weken. Het is daardoor hoogst onwaarschijnlijk dat Uytdehaage volgende week kan deelnemen aan het NK allround. Hij had zich daar kunnen plaatsen voor de wereldtitelstrijd, in maart in Calgary.

    Ook maakt de tweevoudig olympisch kampioen van Salt Lake nog kans op een plek in de achtervolgingsploeg voor de Winterspelen. Zijn voornaamste concurrent is Mark Tuitert. Uytdehaage noch Tuitert wist zich individueel te kwalificeren voor Turijn.

    Uytdehaage kwam zondag in Hamar bij de EK allround in botsing met zijn ploegmaat Carl Verheijen. Beiden raakten daarbij geblesseerd. Verheijen ramde bij het uitrijden Uytdehaage, die klaar stond voor de start.
  8. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ritsma maakt zeker een kansje om naar het WK Allround te gaan,alleen moet hij dan wel 'even' over vier afstanden de eerste of tweede plek behalen en of dat lukt is de vraag. (of hebben we nu vier startbewijzen,ik weet het niet meer ... )Maar ik zie inderdaad wel wat in de theorie van Catwoman,dat de piek van Ritsma ergens anders zal liggen (NK/WK) terwijl die van de meeste kanshebbers toch echt in februari ligt.
  9. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    En als Ritsma straks Tuitert ook nog eens dik klopt op het NK.. zal hij ook nog eens als 5de rijder voor de ploegenachtervolging meegaan.. Yoepieeee..


    Krizz
  10. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Echt respect voor Uytdehage dat hij nog de 1500 en 10 heeft gereden met zo'n blessure! Echt jammer voor hem dat zijn seizoen nu waarschijnlijk voorbij is, ploegenachtervolging haalt hij waarschijnlijk ook niet meer..
  11. Bart Le Hiem

    Bart Le Hiem New Member

    Seizoen voorbij? Het NOS-journaal meldde vanmorgen nog dat hij ondanks die blessure toch het NK wil gaan rijden. Daarom is ie vandaag al teruggekomen. Om zich voor te bereiden.

    Nou; 't is wel een bikkel! Ben benieuwd of hij het haalt!
    Normaal gesproken staat er een paar weken voor een dergelijke blessure.
  12. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Omdat ze zeiden dat het enkele weken duurde nam ik aan dat hij ook enkele weken nodig had, wel moedig dat hij het wil proberen!
  13. Anna C

    Anna C New Member

    Ik heb, net als iedereen, veel respect voor Uytdehagen. Door te starten heeft hij een 3e WK ticket binnen gehaald, maar wat velen vergeten doordat hij bij de beste 12 is geeindigd, mag Nederland volgend jaar weer met 4 rijders aan de start verschijnen. Ik hoop t allerbeste voor Uytdehage met zijn blessure en voor komend seizoen.
    En Ritsma, sorry hoor wat een arrogante eikel. Ik kom hem wel eens tegen in Lemmer en dan doet hij altijd zo uit de hoogte. Daarom gun ik hem ook niks meer, dus ook geen WK.
  14. squier

    squier New Member

    Uytenhaage, maakt zijn lichaam kapot wanneer hij toch start. Als de blessures zijn zoals ze in de media worden weergegeven, is het oerdom. Alleen de enkelblessure al. Hij kan niet inlopen, springen, fietsen, noem maar op. De start is helemaal niks. Hij gaat ook ongewild zijn gezonde been te veel belasten, de hele boel uit balans, einde zoek.
    Ik hoop dat Jochem toch verstandiger is, Turijn halen doet hij zowieso niet met een ingescheurde knieband.
  15. Lieke

    Lieke New Member

    hij kan inderdaad eerst beter de tijd nemen om te herstellen voordat hij weer gaat rijden... hij moet t niet forceren :?
  16. Boerke

    Boerke New Member

    is het idd niet slimmer dat Jochem zijn lichaam laat herstellen...wat ik zo jammer vind dat hij de vorige Os zoveel pech heeft gehad, dit gun ik hem niet.

    Hij heeft vorig weekend Nederland laten zien dat hij meer kerel is dan menigeen van te voren dacht. Wat mij betreft had hij alleen daarvoor al naar het WK gemogen.


    Ik denk eerlijk dat de volgende 3 schaatsers momenteel de beste allrounders zijn voor komend WK
    Sven...de allerbeste, alleen jammer van de 500 m
    Carl vanwege de lange afstanden
    Mark ivm zijn snelle 500 en 1500 en stabiele 5km.











    Wat de kandidaten zij
  17. Monique

    Monique Well-Known Member

    Als ik Uytdehaage was dan zou ik niet starten op het NK, hij kan er veel mee kapotmaken en het lijkt me geen fijne blessure. Aan de andere kant heeft hij er al een 1500 en 10.000 meter mee gereden en dat ging ook redelijk goed. In ieder geval geef ik hem weinig kans om zich te plaatsen voor het WK. Ik hoop dat Rintje een superweekend heeft dan!!!
  18. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Jochem Uytdehaage hoopt op wonder
    --------------------------------------------------------------------------------

    SCHIPHOL



    Trekkebenend en met enkele kilo's pessimisme en frustratie als overgewicht in de bagage keerde Jochem Uytdehaage gistermiddag een week eerder dan gepland terug van zijn trainingskamp in Hamar. De tweevoudig olympisch schaatskampioen hoorde dinsdag tijdens een mri-onderzoek in een ziekenhuis in Oslo dat de schade van zijn bizarre ongeluk met Carl Verheijen tijdens de EK allround bestaat uit een ingescheurde mediale band aan de linkerknie, een beschadiging van het kapsel en een vermoedelijke scheur in de aanhechting van de bovenbeenspier. Daarmee lijkt het seizoen, dat eerder werd aangekondigd als wellicht het laatste uit zijn loopbaan, definitief voorbij. „Of er moet een wonder gebeuren."

    Deelname aan de Nederlandse kampioenschappen allround op 28 en 29 januari noemde de schaatser van TVM „zeer onwaarschijnlijk", aangezien de herstelperiode door medici wordt geschat op drie tot zes weken. Als rechtstreeks gevolg daarvan lijken ook zowel de Winterspelen van Turijn als de WK allround in Calgary definitief verkeken. De nationale kampioenschappen in Utrecht zijn naast het meetmoment voor mogelijke toetreding tot de olympische achtervolgingsploeg immers ook een rechtstreekse selectiewedstrijd voor de mondiale titelstrijd in Canada. Eerder slaagde hij er tijdens het olympisch kwalificatietoernooi niet in zich rechtstreeks te plaatsen voor de Spelen. Dat er nog een plaats valt te vergeven voor de ploegenachtervolging was Uytdehaages laatste sprankje olympische hoop.

    „Vier jaar heb ik er alles aan gedaan en nog meer voor gelaten om me te plaatsen voor Turijn. En dan krijg je dit allemaal over je heen. Het is moeilijk om de laatste weken telkens de energie op te brengen om er steeds voor te gaan. De Olympische Spelen zijn voor mij alleen in beeld wanneer ik het gevoel heb dat ik van waarde kan zijn door goed te schaatsen. Maar ik ben van nature te optimistisch ingesteld om nu al bij de pakken neer te gaan zitten."

    Uytdehaage voegde daar echter in één adem aan toe dat zijn gezondheid niet ten koste gaat van zijn sportieve ambities.
    „Wanneer ik volgende week weer de training kan hervatten met het gevaar dat ik de rest van mijn leven last blijf houden van die knie, is de keuze voor mij niet moeilijk. Dat is het schaatsen mij niet waard. Mijn gezondheid is daarvoor veel te belangrijk. Mijn eerste zorg ligt bij de knie, niet bij de Olympische Spelen."

    Vandaag meldt Uytdehaage zich in het Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop. Daar wordt, tijdens een second opinion, de uitslag van het mri-onderzoek (dat hij op een cd-rom in zijn handbagage had meegenomen) nogmaals bekeken. „Het speelde de laatste maanden door mijn hoofd om door te gaan met schaatsen. Maar na zoveel pech vraag ik me echt af waarom ik dat in hemelsnaam zou doen."
  19. umpire

    umpire Member

    Ik hoop het ook, als allrounder is ie altijd beter geweest dan als afstandspecialist. Maar ik vraag me af of ie behalve z'n 5000m nog wel een goeie afstand kan rijden. De 500m heeft ie dit seizoen nog niet goed gereden, de 10km heeft ie nog niet gereden en de laatste 1500m was erg slecht.....
  20. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    De 10 km heeft ie al 2 keer gereden.. De laatste 1500 telt niet ;) toen was hij geblesseerd :eek:

Deel Deze Pagina