skate off

Discussie in 'Lange baan' gestart door Catwoman, 11 jan 2006.

  1. Catwoman

    Catwoman New Member

    Skate off 13 en 27 januari 2006

    13 januari 2006 in Thialf Heerenveen:
    Deelnemers:
    G. van Velde en J. de Koning 500m.
    (Loten voor de baan in de 1e rit, rijden 2 ritten tegen elkaar).

    B. de Loor en P. van Deutekom 1000m.
    (Loten voor de startvolgorde, rijden individueel, start in binnenbaan).

    Aanvang wedstrijd: 16.15 uur
    Scheidsrechter: F. Brouwer
    Starter: D.v.d. Veer
    Loting: vrijdag 13 januari, 15.00 uur in OC Thialf kantoor

    27 januari 2006 in Thialf Heerenveen:
    Deelnemers:
    R. Ket en S. Kuipers 1500m
    (Loten voor de baan, rijden 1 rit tegen elkaar).

    Aanvang wedstrijd: 16.15 uur
    Scheidsrechter: B. Vegter
    Starter: D.v.d. Veer
    Loting: vrijdag 27 januari, 15.00 uur in OC Thialf kantoor


    Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom de skate off tussen Wijsman en Oonk wel tijdens het NK sprint gehouden kon worden en die tussen van Velde en de Koning niet.

    Verder opvallend om te zien dat de skate off tussen Ket en kuipers is uitgesteld. Het lijkt er dus op dat Simon nog niet voldoende hersteld is om de 13e te kunnen rijden. Wel fijn dat ze daar rekening mee houden en dat het niet helemaal 'pech gehad' is voor Simon. Hoop echt dat hij de 27e wel weer helemaal fit is......
  2. Ikke2009

    Ikke2009 New Member

    Worden deze skate-offs ook rechtstreeks op de tv uitgezonden? Of alleen maar in het sportjournaal ofzo? :?:
  3. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Dat de skatoff naar 27 januari ging,was al een tijdje bekend. Dit zodat Kuipers meer tijd krijgt om te herstellen.
  4. Krijn

    Krijn Member

    rechtstreeks denk ik niet, zelfs misschien wel helemaal niet op het sportjournaal...
  5. SkateNowWorkLater

    SkateNowWorkLater New Member

    Live denk ik ook niet, maar je kunt er natuurlijk wel heen..

    Tenminste, vorig jaar was er bij de skate-offs gratis toegang, en kon je gewoon naar binnen wandelen.
  6. Bartje

    Bartje New Member

    Wie gaat nou die plek op de 1500 meter krijgen als de Loor de skate off wint, kramer valt dan namelijk af. Lijkt mij onfair om die aan de Loor te geven.
  7. sharky

    sharky New Member

    Ik denk dat dat toch te maken heeft met het feit dat de skate off tussen Wijsman en Oonk niet meer dan een formaliteit was. Wijsman zal hooguit als reserve worden aangewezen.
    Veel later dan de 27ste kunnen ze de skate off ook niet houden. Kuipers kan in iedergeval niet klagen dat ze geen rekening met hem hebben gehouden
  8. umpire

    umpire Member

    Ik hoop dan ook op Van Deutekom.......
    Maar als De Loor wint heeft ze het verdiend, alleen jammer voor Cramer.
  9. Catwoman

    Catwoman New Member

    ik zat daar ook al aan te denken ja; ben wel bang dat die vierde plek dan naar De Loor gaat. Ik snap trouwens zowieso niet waarom Cramer moet afvallen. Volgens mij was de regel dat de plekken waar we als land de minste kans maakten om bij de beste zoveel te eindigen als eerste moesten sneuvelen. Dan zou ik toch zeggen dat Sanne van der Star op de 500 eerder af moet vallen dan Cramer op de 1500. Maar ja, da's mijn mening...........
  10. Bartje

    Bartje New Member

    Als de Loor de skate off wint laat haar dan ook nog maar een skate off tegen Cramer rijden. Als de Loor die wint moag ze op beide afstanden starten als ze hem verliest rijd van Deutekom de 1000 meter en Cramer de 1500 meter.
  11. Catwoman

    Catwoman New Member

    wat ook nog zou kunnen is dat ze Marianne Timmer laten rijden op de 1500.

    Waar ik trouwens wel benieuwd naar ben is of ze die plek op de 500 nog gaan opvullen. Wellicht dat Van Deutekom of Wust de mogelijkheid krijgt om te rijden......
  12. Mark

    Mark Active Member

    :?:

    Mocht Barbara de Loor de skate-off 1000m winnen, en Cramer op de 1500m afvallen dan lijkt mij niet dat deze wordt opgevuld door Marianne Timmer. Een zieke Barbara de Loor was op het OKT al sneller dan Marianne. Mocht het zo zijn dat Barbara geen 1500m wil rijden, dan is trouwens Annette Gerritsen degene die meer kans maakt op die plek dan Marianne.

    Maar als het aan mij ligt Barbara op 1000 en 1500m.
  13. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Jacques de Koning heeft de 1e rit gewonnen maar het scheelt niks..

    De Koning wint eerste rit

    HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Jacques de Koning heeft vrijdag bij de skate-off de eerste van twee 500 meters tegen zijn ploeggenoot Gerard van Velde gewonnen, 35,82 tegen 35,85.

    Inzet is een ticket op de afstand bij de Winterspelen van Turijn. Later in de middag volgt de tweede rit. Jan Bos, Erben Wennemars en Beorn Nijenhuis zijn op de sprint al geplaatst voor Turijn.
  14. Henk Jan

    Henk Jan New Member

    Zou een slechte zaak zijn als Simon niet naar Turijn zou gaan. De miler bij uitstek....Zie hem overigens ook liever op de 500 starten dan Van Velde of De Koning, maar goed.
  15. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    De Loor naar Turijn

    HEERENVEEN (ANP) - Barbara de Loor heeft zich vrijdag in Thialf alsnog geplaatst voor de Winterspelen van Turijn. Ze won in Heerenveen de skate-off van de 1000 meter tegen Paulien van Deutekom.

    De Loor, regerend wereldkampioene op de afstand, reed 1.18,92. Van Deutekom kwam tot 1.19,55. Van Deutekom plaatste zich eerder, bij het OKT, wel voor de 1500 meter van Turijn.

    ---

    Erg matige tijden. (Van Deutekom reed op het OKT nog 1:17) en bijzonder zuur voor Wieteke.
  16. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Het verschil is gemaakt door de Loor er het scheelt ook best wel wat dus het is eerlijk dat de beste gaat!
  17. 3822

    3822 New Member

    Jacques de Koning naar Turijn (mits vormbehoud)

    Jacques de Koning won de eerste 500 m met 0,03 sec verschil en de tweede 500 m met 0,10 sec
  18. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    De Koning naar Winterspelen

    HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Jacques de Koning heeft zich vrijdag geplaatst voor de Winterspelen van Turijn. Hij won in Thialf de over twee ritten verreden skate-off op de 500 meter van zijn ploeggenoot Gerard van Velde.

    De Koning moet nog wel vormbehoud tonen. Van Velde, in Salt Lake 2002 nog goed voor goud op de kilometer, ontbreekt nu definitief in Turijn.

    --

    Jacques wint verrassend de skate-off. Jamer voor Van Velde. Hier staat dat De Koning toch vormbehoud moet tonen. Dat geldt dat neem ik aan ook voor Ket, mocht hij Kuipers verslaan. Ben erg benieuwd wat er gebeurt als De Koning geen vormbehoud toont. Gaat Van Velde dan alsnog, of wordt zijn plek dan opgevuld.
  19. maril

    maril Member

    Vreselijk temeer omdat ik niets met de Koning heb, wat ik met mensen dus heb die met hun geloof koketteren :cry:
    Hierom dus¶


    Ik gebruik de sport om God te dienen’

    Van onze verslaggever Mark van Driel

    MIDDELIE - Jacques de Koning moet in duel met Gerard van Velde om het laatste olympische startbewijs op de 500 meter. Zijn geloof geeft hem kracht. ‘God geeft net zoveel om Gerard als om mij, ook al weet Gerard het niet.’

    Jacques de Koning zit aan tafel met een zwart meisje dat te jong is om te weten dat hij met schaatsen zijn brood verdient. Haar gehuil heeft hem vannacht kostbare uren slaap gekost – dit weekeinde strijdt hij om een startbewijs voor de WK sprint, volgende week wacht hem een olympische skate-off. Maar het deert De Koning niet.

    Hij steunt zijn moeder, die misdeelde kinderen tijdelijk onderdak biedt. Hij wil, sinds hij anderhalf jaar geleden het geloof vond, meer zijn dan de jongste telg uit een roemrijk schaatsgeslacht. ‘Als ik over die kinderen nadenk, zie ik het nut van schaatsen soms niet in. Die kinderen hebben niks. Dan denk ik: wat kan mij die nachtrust eigenlijk schelen.’


    De Koning verliest zichzelf niet in dergelijke gedachten. Hij voelt zich sporter en wil dolgraag als derde schaatser uit zijn familie naar de Olympische Spelen (oudoom Aad deed mee in 1948, grootvader Jacques was in 1972 chef d’équipe). Maar niet ten koste van alles. Hij heeft zijn talent in dienst van God gesteld. ‘Ik gebruik de sport om Hem te dienen.’

    Hij heeft God gezocht nadat hij anderhalf jaar geleden ten prooi viel aan twijfel. Hij was voor de zoveelste maal geblesseerd geraakt. Zijn buurvrouw overleed aan kanker. Ondanks zijn bevoorrechte bestaan als profatleet ervoer hij een enorme leegte.

    ‘Ik dacht: als je dood gaat, is het allemaal niks waard. Je geld gaat pleite, aan medailles heb je niks. Ik dacht: als God bestaat, wat ik toen al geloofde, waarom doe ik er dan niets mee?’

    De Koning besloot op een dag in zijn slaapkamer om hulp te vragen. Hij voelde dat zijn gebeden werden verhoord. ‘Er viel wat van me af. Ik had het idee dat God er was om me toe te laten. Alsof hij zei: zo jongen, de tijd is gekomen om keuzen te maken. Ik ervoer een enorme rust.’ Zijn moeder, die in tegenstelling tot zijn vader ook gelovig is, zag meteen dat hij was veranderd. ‘Het was alsof hij was bevrijd.’

    Zijn gedrag paste hij meteen aan. Op zondagochtend ging hij niet meer fietsen met zijn vader, maar naar de kerk met zijn moeder. Hij liet zich dopen. Hij sloot zich aan bij Sportswitnesses, de christelijke organisatie waarbij ook marathonschaatsers als Jan Maarten Heideman en René Ruitenberg zijn aangesloten. Rondom wedstrijden bezoekt hij speciaal georganiseerde religieuze bijeenkomsten. Op zijn website plaatste hij een geschreven getuigenis. Hij bidt dagelijks.

    Bij de TVM-schaatsploeg veroorzaakte zijn bekering de nodige discussie. Sommigen onderhielden hem uitvoerig over de evolutietheorie, anderen maakten grapjes of bekenden dat ook zij in ‘iets’ geloven. Zijn trainer Gerard Kemkers vreesde dat hij zou stoppen als hij het belang van topsport teveel zou relativeren. Of dat hij niet meer op zondag zou willen schaatsen, zoals Ruitenberg.

    De Koning kon Kemkers geruststellen. ‘Ik sport om Hem te dienen. Als ik stop met schaatsen op zondag, kan ik niet meer functioneren als schaatser. En dus kan Hij mij niet meer gebruiken voor Zijn boodschap.’

    Zijn verhouding tot God plaatst hem nog geregeld voor problemen. Onwillekeurig vraagt hij zich steeds af wat de diepere bedoeling kan zijn van hetgeen hem overkomt. Vroeger zou hij vermoedelijk hebben gevloekt als hij tot op een honderdste seconde gelijk zou zijn geëindigd met Gerard van Velde, zoals vorige week gebeurde bij de olympische selectiewedstrijden op de 500 meter. Nu richt hij zich in gedachten tot de Heer.

    ‘Je gaat toch denken: waarom niet gewoon gezorgd dat ik geplaatst ben voor de Spelen. Maar het kan ook een test zijn: hoe ga ik hiermee om? Ik heb gebeden dat het goed zou gaan. En het ging ook goed. Ik reed mijn snelste tijden ooit in Thialf. Misschien moet ik blij zijn dat ik nog een kans krijg bij die skate-off volgende week.’

    De Koning twijfelt er niet aan dat hij nog steeds hard moet werken. Hij kan niet op zijn lauweren rusten en erop vertrouwen dat het goed komt. ‘God geeft geen cadeautjes weg.’

    Hij denkt dat er slechts in grote lijnen over zijn lot wordt beschikt. ‘God zegt niet: Jacques wordt vandaag zesde.’ Hij verwacht ook niet dat zijn overtuiging hem bij de skate-off een voorsprong geeft op Van Velde, die niet religieus is. ‘God geeft net zoveel om Gerard als om mij, ook al weet Gerard het niet.’

    In zijn gebeden rept hij dan ook niet van de Olympische Spelen. Hoe graag hij in Turijn ook van de partij wil zijn, hij denkt dat egoïsme een christen niet past. ‘Ik bid dat het mag gaan zoals God wil. Hij weet wat het beste voor mij is. Misschien krijg ik dan een klein duwtje in de rug. Want hij weet ook wel dat ik wil winnen.’

    vooral stoor ik mij aan die "vetgedrukte" opmerking
  20. umpire

    umpire Member

    En wat zijn nu nog de kansen voor Cramer?

Deel Deze Pagina