Schaatser van het jaar

Discussie in 'Lange baan' gestart door Duif, 14 mrt 2011.

  1. em1205

    em1205 New Member

    Heel af entoe is er een rijder met all-round kwaliteiten in staat om het de sprinters lastig te maken op het wk-sprint. Zeker tegenwoordig is dat echt heel bijzonder. Davis heeft bij de heren een paar keer meegedaan om de prijzen en nu Nesbitt bij de dames. Je ziet echter wel dat als ze zich op het sprinten richten, ze op het all-rounden tekort komen. Dit laat zien dat beide onderdelen moeten blijven in de vorm die ze nu hebben. Ik denk niet dat Nesbitt omreden van de combi de Oskar verdient, maar ze is door al haar prestaties wel 1 van de kanshebbers, net als Wust, de Jong en Lee. Als liefhebber van het korte werk gaat mijn voorkeur uit naar Lee ivm. de super prestaties dit jaar. Het zou denk ik een schande zijn als deze sprinter de Oskar niet een keer zou winnen. Hoe vaak is de schaatsoskar in Azie beland?
  2. Elina

    Elina Well-Known Member

    Nog even terug naar de landelijke "verkiezing". Wie weet er waarom er geen shorttracker, kunstrijder, marathonrijder, schaatsploeg en -coach van het jaar "gekozen" zijn.
  3. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Dat moet natuurlijk Bob de Vries worden: zowel NK op het watjes-langebaan gedoe als op natuurijs.
  4. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Zo had ik er nog niet tegenaan gekeken. Zeker de vergelijking met Sablikova werkt verhelderend. Echter, om 2 redenen vind ik dat het wel degelijk relevant is:
    - Het komt zelden voor. Dat je naast topsprinter (ze is immers wereldkampioen) toch zodanig goede lange afstanden rijdt dat je hoog kunt eindigen tijdens een wk allround komt nog zelden voor. De combinatie van goed op de lange afstanden en goed in allrounden (type Sablikova) is daarentegen vrij gebruikelijk.
    - Tijdens zoveel evenementen (in geval Nesbitt naast WK sprint en allround, ook het WK afstanden en voorseizoen) bij de allerbesten meestrijden en vaak (met overmacht) winnen is ook een unieke prestatie. Veel schaatsers kiezen ervoor om i.t.t. Nesbitt tijdens bepaalde toernooien te pieken. Zij dendert maar door.

    Voorgaande in combinatie met het gegeven dat ze zoals eerder door mij gesteld 2 extreem goede tijden reed tijdens titeltoernooien maken haar voor mij tot topfavoriete voor de Oscar.
  5. Mandy

    Mandy Active Member

  6. Duif

    Duif Well-Known Member

    In de traditionele Noorse schaatscultuur is het rijden van een 10 kilometer veel belangrijker als in Nederland en de rest van de schaatswereld en als je dat zo goed kan als Bob de Jong is het eigenlijk wel logisch en terecht dat de jury hem dit jaar tot Oscar winnaar heeft uitgeroepen.
  7. Jaco

    Jaco Active Member

    Geweldige erkenning voor Bob. En ook al zitten we pas in mei: van mij mag hij ook Sportman van het Jaar worden!
  8. Regenboog

    Regenboog Member

    Uiteraard niks aan te merken op de prestaties van Nesbitt en Wüst. Maar Bob de Jong doet al zo lang mee en weet op een rijpere leeftijd nog zulke goede prestaties neer te zetten. Nee, ik vind het volkomen terecht dat hij de winnaar is.
  9. r.welle

    r.welle New Member

    Ja en dan te bedenken dat ze Bob een paar jaar geleden niet meer nodig hadden, néé Bob is vertrokken naar Berlijn.
    Maar dat zijn een hoop mensen vergeten, ze hadden hem er liever niet bij.
    Dit heeft hij helemaal zelf gedaan en dat maakt een sporter zo bijzonder, vind ik.

    En nu willen ze weer vriendjes met hem zijn, top Bob. Denk aan je zelf.
  10. Icespeedskater

    Icespeedskater New Member

  11. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Toch wel een paar opmerkelijke uitslagen:
    - beste coach: Anema
    - beste team: BAM 2e
    En ook een paar flinke miskleunen:
    - comeback van het jaar: Pechstein ... i.p.v Leenstra
    - beste race van het jaar waar Nesbitts 1.15,01 op de 1000 m WK sprint niet meedoet voor de eerste plek.
    En blijkbaar zijn de Nederlanders echt woensdag schaatsers: W. Olde Heuvel, Groothuis en Kuipers zijn hier de top 3.
  12. Icespeedskater

    Icespeedskater New Member


    Hoezo miskleunen?? Vind Pechstein wel comeback van het jaar. Leenstra is ook goed, maar dan hebben we de nederlandse roze bril op. Pechstein was door het hele dopingverhaal meer internationaal belangrijk. Ik denk dat ze in bijvoorbeeld Noorwegen of Amerika niet zo gevolgd hebben dat Leenstra nu een super seizoen heeft ten opzichte van de laatste jaren.
    De beste race van het jaar Nesbitt vind ik ook raar. Maar de woensdagschaatsers: W. Oldeheuvel, Groothuis en Kuipers kan ik wel begrijpen, hoewel ik zelf vind dat Groothuis er misschien niet in thuis hoort. Welke rijders moeten daar dan staan?

Deel Deze Pagina